Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Szokásos dilemma, vagy több...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szokásos dilemma, vagy több annál? Van jó döntés?

Figyelt kérdés

A szituáció a következő: 31 éves férfi vagyok jó egzisztenciális háttérrel. Adott egy jól működő, de természetesen mint minden kapcsolat unott ilyenkor, 6 éves kapcsolatom. Házasság felmerült már, illetve gyerekeket is tervezünk, de eljegyzés nem történt, viszont lassan esedékes (igazi akadálya nincs is). A hölgy mondjuk 29.

Adott egy 33 éves hölgy, akivel néhány éve ismerjük egymást, viszont a kapcsolatunk az utóbbi időben fordulatot vett (egyértelműen mindkét fél valami mást akar, viszont nem tisztáztuk le egyértelműen mit). Ő mondjuk közel 10 éve van egy nála majdnem 20 évvel idősebb férfival, aki elvált és a házasságából (ami még fennáll) vannak gyerekei. A válás nyilván lenullázta, így néhány éve élnek együtt egy alaposan behitelezett ingatlanban. Utóbbi hősnőnknek nyilván mindene tele van az előző házasságból származó gyerekekkel, akik rendszeres látogatók, illetve gondolom a kolléga is öregszik...

A várható végkifejlet, hogy természetesen kiderült, hogy nagyon egymásra vagyunk hangolva (jobban mint eredetileg gondoltam, nevezzük mondjuk szerelemnek). 33 éves hölgy több utalást is tett arra, hogy megfelelő körülmények közt ő lépne...

Mindkét nő ugye a gyerekvállalás természetes korszakának vége felé jár, így nyilván a biológiai óra lejár. Szinte elképzelhetetlennek tartom, hogy kilépjek a jól működő kapcsolatomból, viszont a szerelem meg ugye... Ráadásul az utóbbi gyakorlatban nem próbált kapcsolat. Köztes megoldásként felmerült bennem a megcsalás is, de igazából etikátlan a mostanival, illetve szerintem a második hölgy is rájött, hogy a 20 évvel idősebb partnerrel nem megy a családalapítás, így rabolnám az idejét. Ha kilépnék a mostani kapcsolatomból, az rengeteg problémát jelentene a hölgynek (rám fecsérelte a legszebb éveit,stb.)

És a végére a kérdés: ki mit lépne?

2015. máj. 25. 18:35
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

""természetesen mint minden kapcsolat unott ilyenkor"

"kilépjek a jól működő kapcsolatomból"

Egy kapcsolat vagy unott, vagy jól működő. A 2 mondat jelentése egymással pont ellentétes."

Jól is működik,de valami hiányzik belőle már

"aki elvált és a házasságából (ami még fennáll) vannak gyerekei"

Elvált vagy fennáll a házassága?"

Házasság fennáll, de fizikailag különköltöztek

2015. jún. 20. 10:18
 22/27 A kérdező kommentje:

Kiegészítés: mivel a figura nem vált el, így idősebbik lány a gyerekeken kívül kénytelen volt tudomásul venni, hogy nem vették feleségül. Sajnos az is aggodalmat kelt bennem, hogy ugye én deklaráltan néhány éven belül házasodni szeretnék (ezt ő is tudja).

A probléma, hogy nem nagyon tudok szabadulni a gondolattól, hogy mi lenne ha vele lennék (nevezzük nevén: szerelem?), illetve félek, bármelyik irányba megyek tovább, az életem legrosszabb döntése (a másik verzió,mivel nem élted meg,nyilván "idealizált" lesz)

2015. jún. 20. 10:27
 23/27 anonim válasza:
szia! Én is teljesen ugyanebben a szituban vagyok ,nehéz döntés... Szét is mentünk az exemmel, de a másikkal meg még nem jöttem össze. De az exhez bármikor visszamehetnék...Nemtudom mi lenne a helyes döntés. 4 hónapja ezen agyalok és próbálok találkozni a kiszemelttel,de még nem jött össze (ismerjük egymást).Ha szereted akkor maradj vele...
2015. jún. 21. 12:44
 24/27 omba ***** válasza:

Meglepett, hogy a párodon kívül más nő is figyelemmel fordul feléd... nem akarnád kihagyni.

De hát mind a ketten az egzisztenciális biztonságot keresik benned, világos ugye?

Ha kalkulálni kell, meg agyalni, - az nem jó út.

2015. jún. 21. 12:54
 25/27 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem lepett meg (azért is mentem bele az elején a flörtölésbe, ez napi rutin nálam, elég sok nő próbál a kedvemben járni, de egy se tudott eddig elbizonytalanítani, ugyanis nem bírtak azokkal a tulajdonságokkal,ami közös mindkét érintettben).
2015. jún. 21. 13:59
 26/27 A kérdező kommentje:

"Nem tudom mi lenne a helyes döntés. 4 hónapja ezen agyalok és próbálok találkozni a kiszemelttel,de még nem jött össze (ismerjük egymást).Ha szereted akkor maradj vele..."

Nekem jelenleg ennél világosabb helyzet van: az új is érdeklődik irántam,én is az új iránt, viszont igyekszem ezt az érdeklődést visszafogni, hogy ne jöjjön rá hogy kicsit többet érzek iránta.

A régit szeretem, tisztelem, jó vele, talán vele is tudnék maradni ha nem tudnám, hogy van akinek nincsenek azok a hibái (amik helyett biztosan vannak olyan hibái,amiket nem ismerek).

2015. jún. 21. 17:06
 27/27 A kérdező kommentje:

Megoldás (amit eddig nem javasolt senki): futtatom a szálat titokban, de addig nem veszem komolyra, amíg nem azt látom, hogy megőrül értem (nem a pénzemért és a tőlem remélt biztonságért, hanem konkrétan értem), nem akar rólam tudni mindent és nem jár állandóan rajtam az esze (utóbbit könnyű lesz ellenőrizni amikor majd emailekkel és smsekkel bombáz szabadidejében). A kérdésem az innentől,hogy

1. elmondjam-e neki, hogy megőrülök érte, vagy játsszam tovább az érdekelsz, tetszel, akarlak játékot? (szerintem nem kell tudnia)

2. elmondjam-e neki, hogy akkor és csak akkor lépek miatta, ha (ő is) megőrül értem (szerintem igen)

2015. jún. 21. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!