Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Szokásos dilemma, vagy több...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szokásos dilemma, vagy több annál? Van jó döntés?

Figyelt kérdés

A szituáció a következő: 31 éves férfi vagyok jó egzisztenciális háttérrel. Adott egy jól működő, de természetesen mint minden kapcsolat unott ilyenkor, 6 éves kapcsolatom. Házasság felmerült már, illetve gyerekeket is tervezünk, de eljegyzés nem történt, viszont lassan esedékes (igazi akadálya nincs is). A hölgy mondjuk 29.

Adott egy 33 éves hölgy, akivel néhány éve ismerjük egymást, viszont a kapcsolatunk az utóbbi időben fordulatot vett (egyértelműen mindkét fél valami mást akar, viszont nem tisztáztuk le egyértelműen mit). Ő mondjuk közel 10 éve van egy nála majdnem 20 évvel idősebb férfival, aki elvált és a házasságából (ami még fennáll) vannak gyerekei. A válás nyilván lenullázta, így néhány éve élnek együtt egy alaposan behitelezett ingatlanban. Utóbbi hősnőnknek nyilván mindene tele van az előző házasságból származó gyerekekkel, akik rendszeres látogatók, illetve gondolom a kolléga is öregszik...

A várható végkifejlet, hogy természetesen kiderült, hogy nagyon egymásra vagyunk hangolva (jobban mint eredetileg gondoltam, nevezzük mondjuk szerelemnek). 33 éves hölgy több utalást is tett arra, hogy megfelelő körülmények közt ő lépne...

Mindkét nő ugye a gyerekvállalás természetes korszakának vége felé jár, így nyilván a biológiai óra lejár. Szinte elképzelhetetlennek tartom, hogy kilépjek a jól működő kapcsolatomból, viszont a szerelem meg ugye... Ráadásul az utóbbi gyakorlatban nem próbált kapcsolat. Köztes megoldásként felmerült bennem a megcsalás is, de igazából etikátlan a mostanival, illetve szerintem a második hölgy is rájött, hogy a 20 évvel idősebb partnerrel nem megy a családalapítás, így rabolnám az idejét. Ha kilépnék a mostani kapcsolatomból, az rengeteg problémát jelentene a hölgynek (rám fecsérelte a legszebb éveit,stb.)

És a végére a kérdés: ki mit lépne?

2015. máj. 25. 18:35
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Ha 6 év után ez a helyzet, akkor 20 év múlva nagyon bánni fogod, hogy maradtál. Ha a másodikkal szeretők lesztek, akkor se leszel okosabb, mert egy szeretői viszony sem igazi együttélés.
2015. máj. 29. 15:08
 12/27 A kérdező kommentje:

Nem teljesen: ami 6 éve folyamatban van, az rendben van, nemsokára a házasság kellene hogy következzen benne...

Ami nem szimpatikus az "újban" az valóban az, hogy kalkulál. Bár azt nem mondtam, mivel utóbbi munkakapcsolaton alapul, napi kb 8 órás együttlétet biztosít (lesz idő kipróbálni egymást)

2015. máj. 29. 22:34
 13/27 omba ***** válasza:

Ha hat éve folyamatban van az a házasság ügy.. akkor abból már ne legyen semmi....

Még hat év és szét fogjátok unni egymást.

A kalkulálós hölgy meg szexpartnernek nagyon is aktív és jó lesz, az ő szemszögéből ez lesz a befektetés... addig OK.

De ugyanúgy perspektíva nélküli ügy, sőt még inkább.

Ő egyszerűen,- pénz híján azzal akar kikerülni az élethelyzeteból, amit a Teremtő adott neki.

2015. máj. 29. 23:51
 14/27 A kérdező kommentje:

Igen, ebben lehet valami. Úgy indítottam, hogy jó egzisztenciával rendelkezem (hitelmentes ingatlanok, autók, jól fizető állás), ez bejátszhat az új kapcsolatban

Van egy különös mellékhatása a dolognak: a 6 éves kapcsolatot felfrissítette a másik fél képbe kerülése (szexuális téren), kb. olyan jó mint az elején.

Közben megpróbáltam a másik felet objektíven megnézni, szerencsére találtam pár kisebb kifogást ami ellene szól (pl dohányzik, stb.).

Igazából nem hiszem hogy újabb 6 év után ne kellene szétunnunk egymást normál esetben, kétlem hogy 12 évet el lehet tölteni egy kapcsolatban anélkül hogy ez ne következne be.

2015. máj. 30. 09:56
 15/27 A kérdező kommentje:
Hát, ha valakit érdekel (vagy érkezne új válasz), természetesen a probléma még mindig probléma. Az érdekes, hogy kiderült hogy egészen konkrétan azonos problémákkal küzd mindkettőnk kapcsolata, illetve ugyanazt a hiányt pótló tulajdonságot találjuk meg egymásban. Ez valahol veszélyes is, mivel itt a két hasonló karakter kerülne egymással kapcsolatba, ami talán állandó konfliktus lenne. Ettől függetlenül megy az egymásra gerjedés (szex nélkül)
2015. jún. 18. 22:24
 16/27 anonim ***** válasza:

Még csak a felénél tartok, de már 2 ellenmondás van:

"természetesen mint minden kapcsolat unott ilyenkor"

"kilépjek a jól működő kapcsolatomból"

Egy kapcsolat vagy unott, vagy jól működő. A 2 mondat jelentése egymással pont ellentétes.

"aki elvált és a házasságából (ami még fennáll) vannak gyerekei"

Elvált vagy fennáll a házassága?

2015. jún. 19. 22:48
 17/27 anonim ***** válasza:

"Igen, ebben lehet valami. Úgy indítottam, hogy jó egzisztenciával rendelkezem (hitelmentes ingatlanok, autók, jól fizető állás), ez bejátszhat az új kapcsolatban "

Igen. Nekem rögtön szemet szúrt, hogy "adott körülmények között" lépne a "20 évvel idősebb" ember mellől. Azaz nem áll meg a maga lábán, pótpapa kell neki.

Vannak emberek, aki képtelenek egy lakást egyedül használatba venni például. Félnek a mikrótól, ha nincs ott egy másik ember, nem mernek egyedül aludni, eszük ágában sincs megtanulni, mit kell csinálni, ha elmegy az áram, stb. Önállótlanság, felnőni nem akar.

2015. jún. 19. 22:51
 18/27 anonim ***** válasza:

"Szóval két reménytelen dolog, de miért ezek közül kéne, és miért most választanod?"

Nagyon egyetértek!

A mostani barátnőd a saját lábán áll? Saját ingatlan, stb.? Vagy ő is pótkislány?

Szerintem élj 1-2-5 évig egyedül, majd keress egy FELNŐTT, veled EGYENRANGÚ NŐT saját maga által megoldott lakhatással és praxissal, mert pótkislányok sosem tudják kielégíteni a társas és FÉRFIÚI igényeidet!

2015. jún. 19. 22:57
 19/27 anonim ***** válasza:
Nehéz döntés, de eléggé más személyiség a két nő, ha jól végiggondolod, tudsz majd dönteni. Hogy érted azt hogy az egyikőjük jóval intelligensebb?
2015. jún. 20. 00:35
 20/27 A kérdező kommentje:

A "pótkislány" kifejezésben van valami. Igazából a mostani is a "kislányom", ha elmegy az áram nem tudja mit csináljon, a fizetéséből önállóan nem tudna megélni (valahol ez is visszatart attól, hogy kilépjek,nem akarom ellehetleníteni, az állását is nekem köszönheti).

A másik is valahol önállótlan (bár jóval önállóbb). Alapvetően hasonló jelleműek, de az idősebbik önállóbb, intelligensebb, illetve erősebb személyiség (amiből konfliktus is lehet)

2015. jún. 20. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!