Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A vőlegényem megcsalt a legénybúcsúján. Mit tennétek a helyemben?
A hűségnek nem egy papírtól kellene függnie, hanem belülről fakadnia. Ha én úgy döntök, hogy hűséges maradok a páromhoz és mondjuk csak 10 év múlva lesz hivatalos papír a hűségről, akkor az alatt a 10 év alatt se fogom megcsalni, csak azért, mert hát úgy se fogadtam még örök hűséget.
De persze lehet úgy is gondolni, hogy a hűség csak a papír aláírása után lép érvénybe, ehhez akkor viszont illene olyan partnert keresni, aki szintén így gondolja :)
Végigolvastam az összes választ, köszönöm a színvonalas kommenteket és tanácsokat, tényleg.
Leültem a párommal beszélni, nehezen indult, de végül nem tagadta, bevallotta hogy a bárban felszedett csajnál éjszakázott, állítása szerint nem szexeltek mert annyit ivott, hogy nem állt fel neki és borzalmasan érezte magát azután, miután megujjazta a nőt, mégis maradt...
Nagyon nagy megvetéssel beszéltem vele, elmondtam, mennyire megbántott és hogy nem akarom látni egy ideig. Végül úgy egyeztünk meg, hogy elhalasztjuk az esküvőt egyelőre meghatározatlan ideig, én pedig a szüleimhez költözöm, nem tudom, meddig. Át kell értékelnem mindent.
Sajnálom, hogy ez derült ki :/ Gondoljátok át, hogy hogyan tovább. Most, hogy első kézből van meg minden infód biztosan sokkal jobb legalább annyiból, hogy tudod, bármit is döntesz az tényeken, biztos alapokon alapul majd.
Ha annyit még segithetek neked, akkor (egyáltalán nem mentegetni akarom, nem erről van szó) az emberek csinálnak hülyeségeket, követnek el hibákat (kapitálisakat is), és biztosan te is hibázhatsz, akár igy, akár máshogy. A megbocsájtás is belefér ugyanúgy, mint az elutasitás is. Attól, hogy sokan nem bocsájtanának meg, neked nem kötelező azt tenned :) Talán értékes házasságban fogsz élni, ha most mégis megbocsájtó vagy ;)
Szia!
Fennebb meg irtam neked. Igy mar, hogy elmondta neked mi tortent hozza fuznek meg valamit.
Mi egy eve se voltunk "hazasok" mikor a ferjem a legjobb baratnomet fektette le tobbszor aki latogatoban volt nalunk.
Megbocsatottam neki ezt de azt mar nem, hogy ra par honapra mas lannyal flortolgetett amit meglattam es amit kesobb a baratok meseltek.
Persze a ket kapcsolat nem egy de biztos nem neznek el meg egy ilyent soha tobbe.
En kivanom neked a legjobbakat es hidd el minden jora fordul!
Én is sajnálom, hogy ez volt, remélem, bárhogy alakul (akár ismét együtt, akár mással), az végeredményben jó lesz, okulj belőle, de azért ne legyél túl bizalmatlan sem, csak józan.
A legénybúcsút/leánybúcsút pedig most már az eddiginél és nagyobb baromságnak tartom, egyszerűen el kellene törölni, kész, mert tényleg teljesen összeegyeztethetetlen az ötlet magával a házassággal, ha felfogjuk, miről szól a házasság, amire a legnagyobb örömmel kell készülni. Részvétem és minden jót!
Hát,lehet hogy én már őskövület vagyok köztetek a magam 45 évével,és 26 év házassággal a hátam mögött....:)
De akkoriban én nem emlékszem,hogy divat lett volna a legény,és leánybúcsú....Lehet,hogy a haverokkal megittak pár sört előző nap a kocsmába,nem tudom...
Ez is olyan Amerika majmoló szokás, nem,mint a többi...szerintem...
Igaz,akkoriban nem volt divat együtt élni sem, csak a házasságkötés után...Volt ennek jó oldala,és rossz is....
Nem egy papíron múlik a hűség...
Nehéz ebben az ügyben okosat mondani...Ha szereted bocsáss meg neki,lehet, hogy jó lecke volt ez egy életre....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!