Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Mit szólnátok hozzá, ha a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit szólnátok hozzá, ha a megcsalás büntethető lenne?

Figyelt kérdés
Ahogy itt olvasgatom a GYK-n a kérdéseket, igen nagy és gyakori probléma a megcsalás. Annyi hülye törvény van, szabályoznak már mindent. Bele gondoltam, mi lenne ha büntetnék a megcsalást? Mert én ha valakit le köcsögözök vagy pofán verek simán megbüntethetnek érte. Ami valljuk be nem okozhat akkora törést egy lelkileg labilis ember életében mint egy megcsalás. Házasságban ez miatt válásnál gyerekek élete is tönkre mehet, bosszú, alkoholproblémák, öngyilkosság stb.. Érveket és ellenérveket várok.

2013. febr. 22. 16:10
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
ursula: azért az esetek nagy részében nem tudod, hogy mennyire hajlamos rá. Vagy mint itt az előbb volt egy kérdés, ahol maga a kérdező sem volt vele tisztában, hogy képes lenne félrekúrni.
2013. febr. 22. 16:31
 12/19 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem pártolnám. Az államnak semmi köze az ember magánéletéhez ilyen szinten.
2013. febr. 22. 16:36
 13/19 anonim ***** válasza:
68%

Én csak azért is,mert sok helyen hallom,h mennyi nő nem csak megcsalja a férjét,de teherbe is esik mástól,és eltitkolja,na most a csalás ugye büntetendő,ilyen esetben gyakorlatilag a nő átveri a férfit,pénzt csal ki azzal,h elhiteti,közös a gyerek.

Sztem ez ugyanúgy bűncselekmény,mint bármilyen más csalás.

2013. febr. 22. 16:49
 14/19 anonim ***** válasza:
50%

ez igaz, nem tudod, de semmi nem tudsz előre az életben, ez benne a szép

akit megcsaltak annak az nagyon fájhat, romba döntheti az önbizalmát, stb. de amikor valaki állandóan ilyet vonz be magának, arról vajon ő nem tehet? vagy inkább másképp, nem ő tehetne azért, h ez változzon?

a büntetés ideig óráig csillapítja a megcsalt bosszúvágyát, de attól vagyunk emberek, h az ellenünk elkövetett rosszat képesek vagyunk feldolgozni, észrevenni benne a pozitívat, és fejlődni általa?

soha nem értettem, h illegálisan elkövetett gyilkosságot miért büntetnek legálisan gyilkossággal (halálbüntetés)? nem látok különbséget ugyanis (de ez már messzire visz)

2013. febr. 22. 16:50
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Ursula

" de amikor valaki állandóan ilyet

vonz be magának, arról vajon ő nem

tehet? vagy inkább másképp, nem ő

tehetne azért, h ez változzon?"

Most ennyi erővel,ha valakit többször kirabolnak az utcán,mert gyenge testalkatú,akkor ne legyen büntetve a rabló,hanem az áldozat menjen el gyúrni?

2013. febr. 22. 16:58
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem vagyok jogász, de szerintem ez azért nem büntetőjogi kategória, mert a közjót érdemben nem sérti. Nem károsítod vele illető testi épségét, sem a magántulajdonát sem a jó hírnevét. Simán erkölcsileg elmarasztalgató kategória ezért nincs rá szabály, mert ez mindenkinek az egyéni értékrendjétől függ, hogyan vélekedik róla. Remélem jön egy jogfilozófus és megmondja a frankót, de szerintem ez lehet az alapja.
2013. febr. 22. 17:16
 17/19 anonim ***** válasza:
Én támogatnám! Annyival kiegészíteném, hogy az is kapjon büntetést, aki szándékosan tesz tönkre egy másik párt a kaland kedvéért! 20/f
2013. febr. 22. 17:33
 18/19 anonim ***** válasza:

Volt már ilyen: Mikor halálra kövezték a házasságtörő asszonyokat.

Egyébként érdekes kérdés még, hogy csak a foglalt felet büntetnéd? szóval, ha egy férjes asszony/nős férfi félrelép egy szabad illetővel, akkor csak a házas félnek járna börtön? És mégis mennyi? 2 hónap? 2 év?

2013. febr. 23. 00:38
 19/19 anonim ***** válasza:

"És mégis mennyi? 2 hónap? 2 év?"

Dehogy! 2 fül.

2013. febr. 25. 16:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!