Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Mi lenne a helyes megoldása a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi lenne a helyes megoldása a monogámia vs megcsalás kérdésnek frusztrációmentesen?

Figyelt kérdés

Gondolatébresztésnek szánom a dolgot elsősorban. "A hűség döntés" - olvastam nálam sokkal okosabb emberektől "A botlás lehet egy alkalommal, de az, hogy hetente kétszer botlunk?...." - mondja Bedő Imre. Teljesen jogosan, hiszen a félrekuffantás az nem véletlen van, hanem egy döntés eredményeképpen. Ha szeretőt tart valaki, az sem "megtörténik vele" hanem aktív részese az eseményeknek. A hűtlenség egy hagyományos értékrendű párkapcsolatban frusztrációt (és sok mást) okoz.

Az emberek hormonális dolgai, a szexualitásunk, a változatosság ösztönös keresésének nem kiélése ugyancsak frusztrációt okozhat sok embernél. Eldönti, hogy nem lép félre, eldönti, hogy kitart, lelkiekben ez megy is, de sok esetben a hormonok járéka miatt frusztráló lehet egy "öregecskedő férj" mellett az asszonynak nem félremenni, vagy a lestrapált, slampos feleség mellől a férfinak úgyszintén.

Nyilván vannak olyanok, akiket élethosszig önazonosan és valósan kielégít egy monogám kapcsolat, de sokan vennek, akik nem rosszindulatúak vagy szemetek, de a kívánás alábbhagy, testileg ráunnak a partnerükre. Stb. Attól még családként funkcionálnak, szeretik egymást, de a testiség már nem megy, vagy nem úgy megy, ahogy kellene. Ilyen esetben mi van?

Ha az amúgy szeretetteljes házasságban nem megy a szex kiélése, frusztráció. Ha valaki úgy éli ki, hogy félremegy, az is frusztráció, leginkább a házastársának, meg amúgy is az egész társadalmi megítélése sem jó a hűtlenségnek.

De akkor lehet teljes és önazonos életet élni? Mi a helyes út, ami nem okoz frusztot?

2024. máj. 10. 12:51
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

* monogám országban

Tehát csak egy házastársad lehet magyarországon.

2024. máj. 13. 17:34
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

A nyitott kapcsolat a megoldás, vagy a szakítás/válás.

Már tizenévesen bennem megfordult a nyitott kapcsolat mint opció, a jelenlegi párommal régóta együtt vagyunk, de nem tudom elképzelni, hogy szedek össze valakit csak szexre pl. Tinderen mert elmúlt a láng. Gyermekünk is van és nem megy. Sejtem neki könnyebben menne merthát azért sok férfinak megy a szex érzések nélkül. Lehet ha bedobná belemennék abba, hogy menjen szexelgetni.

Nekem csak úgy nem pálya a nyitott kapcsolat.

Azért írtam, hogy lehet mert valahol hogyha már oda fajul a kapcsolat szexuális része akkor már tényleg nem tudnánk egymásnak újat nyújtani és az zavarna. Ráadásul hogyha így van akkor hamarább is esnénk szerelembe más iránt/ mással és egykettőre lehet szakítás/válás hiába szerettük volna elkerülni. És hogyha az lenne a végeredmény akkor szerintem nem kéne húzni az időt hanem inkább szakítani/válni mint nyitott kapcsolatba belefogni.

Emiatt főleg vagyok bizonytalan az egészben.

De akinek belefér, biztos az egészben hajrá, inkább mint a megcsalás.

2024. máj. 17. 12:38
 23/26 anonim ***** válasza:

Nem olvasom el az összes írást, mert befeszűltem az a 17.-nél.

Alapvetőleg az ember önmaga legyen a kapcsolatban is! Ha kellőképpen működik a belő szenzoraitok, akkor érzitek azt, hogy miben kell változni, más lenni kîvülről, belülről. Ha nem vagy képes ezekre, nem kell tartóanak lennie a kapcsolataidnak sem, hisz egy olyan kis nulla az agyi funkciók akivel ezen változások megtevésére képetelenné válsz.

Jómagam folyamatosan kapcsolódok, változok ahhoz képest amit làtok, hogy arra van szüksége a páromnak belőlem. Nem írok, hogy teljsen katarzisban van minden, de alakul. So-sok éve.

2024. máj. 17. 12:38
 24/26 anonim ***** válasza:

Ezeket az elírt szavaim helyett :)

*belső

*tartósnak

*amivel

*írom

2024. máj. 17. 12:49
 25/26 anonim ***** válasza:

Az önismeret, és sz őszinteség. Ha az emberek képesek lennének őszinték lenni önmagukhoz és ahhoz is, akivel valamilyen kapcsolatba kezdenek.

Nincs semmi probléma a nyitott kapcsolatokkal,házasságokkal, amennyiben mindkét félnek erre van igénye. De az embereknek se önismeretük nincs, se őszinték nem tudnak lenni. Kényelmesebb, egyszerűbb félrekefélni, képmutatónak lenni, minthogy felvállalják önmagukat, és a tetteiket.

Én a magam részéről monogám vagyok, és nem érdekelnek mások, 14 év után sem. A párom is így van vele. Mi így mentünk a kapcsolatba, hogy ez az alap felállás, és Ha esetleg idővel változna a helyzet, megbeszéljük és előbb szólunk, és elengedjük egymást békében.

2024. máj. 18. 21:15
 26/26 A kérdező kommentje:
25-ös, köszönöm, tejeles korrekt és higgadt hozzáállás. És nagyon sok boldogságot, harmóniát kívánok Nektek és azt, hogy maradjatok is ilyenek.
2024. máj. 20. 08:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!