Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lenne a helyes megoldása a monogámia vs megcsalás kérdésnek frusztrációmentesen?
Gondolatébresztésnek szánom a dolgot elsősorban. "A hűség döntés" - olvastam nálam sokkal okosabb emberektől "A botlás lehet egy alkalommal, de az, hogy hetente kétszer botlunk?...." - mondja Bedő Imre. Teljesen jogosan, hiszen a félrekuffantás az nem véletlen van, hanem egy döntés eredményeképpen. Ha szeretőt tart valaki, az sem "megtörténik vele" hanem aktív részese az eseményeknek. A hűtlenség egy hagyományos értékrendű párkapcsolatban frusztrációt (és sok mást) okoz.
Az emberek hormonális dolgai, a szexualitásunk, a változatosság ösztönös keresésének nem kiélése ugyancsak frusztrációt okozhat sok embernél. Eldönti, hogy nem lép félre, eldönti, hogy kitart, lelkiekben ez megy is, de sok esetben a hormonok járéka miatt frusztráló lehet egy "öregecskedő férj" mellett az asszonynak nem félremenni, vagy a lestrapált, slampos feleség mellől a férfinak úgyszintén.
Nyilván vannak olyanok, akiket élethosszig önazonosan és valósan kielégít egy monogám kapcsolat, de sokan vennek, akik nem rosszindulatúak vagy szemetek, de a kívánás alábbhagy, testileg ráunnak a partnerükre. Stb. Attól még családként funkcionálnak, szeretik egymást, de a testiség már nem megy, vagy nem úgy megy, ahogy kellene. Ilyen esetben mi van?
Ha az amúgy szeretetteljes házasságban nem megy a szex kiélése, frusztráció. Ha valaki úgy éli ki, hogy félremegy, az is frusztráció, leginkább a házastársának, meg amúgy is az egész társadalmi megítélése sem jó a hűtlenségnek.
De akkor lehet teljes és önazonos életet élni? Mi a helyes út, ami nem okoz frusztot?
A világon egyetlen egy ember van aki totálisan és teljesen monogám, az pedig én vagyok.
31/f
Ez azokhoz szól, akik a nyitott kapcsolatot választották:
Sosincs bennetek féltekenység vagy félelem hogy előbb utóbb elveszititek a másikat? Vagy itt már tényleg annyira elmúltak az érzések (gondolok itt arra hogy például csalad, anyagiak maradtok egyutt), hogy végképp meg sem kottyan hogy a másik mit csinálhat mással?
Puszta kíváncsiság a kérdésem.
Ez messze a legjobb kérdés, amit az utóbbi időben a gyakorin olvastam,engem is foglalkoztat ez a probléma. 52 éves nő vagyok, 30 éve a férjemmel és azt látom, hogy az ismerőseim közül alig él valaki az első házasságában, a fiatalok meg még reménytelenebb helyzetben vannak, mert ami a kérdésben is megfogalmazódott, a hagyományos családmodellnek annyi,nincs jövője. 6-8 éves kapcsolatok sora lesz, jó esetben egymás után, mások gyerekét nevelgetve.
2# szép, és egyenes lenne amit írtál, de az emberek többsége huszonévesen, főleg szerelmesen el nem tudja képzelni a nyitott kapcsolatot, szerintem a nők többsége később sem.
10# jó, hogy ilyen önismerttel rendelkezel, így nem töröd össze senki szívét, bár több pasi így gondolná, és tartaná is ehhez magát.
6#Te nő vagy férfi vagy?
Ezt a kérdést figyelem, mert szerintem ez az egyik legfontosabb probléma.
A monogámia és megcsalás nem egymás ellentétei.
Az ellentétpárok a következők:
Monogámia - poligámia.
Csalás - becsületesség.
Sziasztok!
Külön örülök Neked, 13-mas, szerintem a válaszadók közül kiemelkedően Te értetted meg a legjobban a kérdésem mondanivalóját, bár nem szeretném senki releváns válaszát kissebbíteni.
Akik az önismereti témával jönnek, jogosan teszik, bár a dolog életszerűsége ott kérdőjelezhető meg leginkább, amin én is keresztül mentem, hogy olyan brutálisan szerelmes voltam férfiként, hogy nagyon hosszú ideig tényleg fel sem merült az, hogy ez lejjebb lohadhat, hogy másra is tudnék nézni, mert az akkori párommal frenetikus volt a szerelem, a szex, a kapcsolat, az egy húron pendülés. Így hát sajnos ez a "tudom magamról, hogy változatosságot igényelek" nem annyira életszerű. Amikor szerelmes voltam, full azt hittem, hogy ez örökre így marad, maximum az újdonság vész el, de más nem.
"El lehet dönteni, de nem patkány módra ezt is azt is akarni." - megvallom az őszintét, sosem tanulmányoztam és így nem ismerem a patkányok szexuális szokásait és falkatörvényeiket. Azt tudom, hogy az állatok alapvetően életük során sokszor "alapítanak családot" azaz sok alom születik, illetve vannak monogám fajok is, de sajnos a patkányoknál ezt nem ismerem.
Azt látom, hogy sokaknál okoz ambivalenciát a gerincesség kontra hűtlenkedés, mert van egy erkölcsi rend, egy neveltetés és van egy természet. Sajnos az ember amit kreált, erősen szembemegy az ösztönökkel.
"A világon egyetlen egy ember van aki totálisan és teljesen monogám, az pedig én vagyok. 31/f" - no ezt igazán örömmel olvasom, sok boldogságot és kedvességet kívánok mindkettőtöknek.
"A monogámia és megcsalás nem egymás ellentétei." - köszönjük, ezt mindenki tudja, de itt ennyi rugalmat kérek a résztvevőktől, hiszen (majdnem) mindenki érti, tudja, miről van szó.
Feleségemmel több mint másfél évtizede élünk nyitott kapcsolatban (kezdetektől, eleve így kezdtünk közös életet).
Nagyon jól működik, de az emberek reakciójából ítélve talán az emberiség egy ezrelékhez tartozunk ebből a szempontból.
Rengeteg tévhit és félelem veszi körül ezt a témát, ezek sokszor mulatságosak, sokszor bosszantóak és néha félelmetesek.
Az életfelfogásunkról nem szeretnék vitatkozni és pláne nem szeretnék senkit sem meggyőzni, ezért többet itt nyilvánosan nem is írok, de ha valaki privátban megkeres, szívesen reagálok.
""A monogámia és megcsalás nem egymás ellentétei." - köszönjük, ezt mindenki tudja, de itt ennyi rugalmat kérek a résztvevőktől, hiszen (majdnem) mindenki érti, tudja, miről van szó."
Én úgy értem, ha egy ember becsületes, képes az intimitásra, akkor nem fog átverni senkit és nem fog veszélyeztetni senkit és nem fog a döntésében korlátozni (döntési lehetőségétől megfosztani) senkit. Ugyanakkor lehet poligám. Poligámia azt nem csak jogilag értem, tehát többnejűség, többférjűség, hanem olyan szerelmi kapcsolatok, ahol a kapcsolatok egymás mellé rendeltek.
(Az, hogy egy házastársad van meg még egy vagy több másik kapcsolatod, aki nem a házastársad, az már nem mellérendelt, az nem poligámia, még ha be is mutattad őket egymásnak és tudják azt is, hogy miért.)
Itt mégis mi az, amit fel kéne oldani? És hol az ellentmondás?
Ez egy olyan verzió, ami mindenkinek a saját döntése és mindenkinek jó.
Feloldandó és ellentmondás csak a becstelen jellem esetén értelmezhető.
Ott egyértelmű a szadizmus kiélése az átverés által és a másik egészségének, sorsának, életének kiszolgáltatása, veszélyeztetése által.
Ha nem vagy mazochista, ezt csak elhagyással tudod feloldani.
Ez a verzió csak az átverőnek (szadistának) jó.
Folytatom.
"Ha az amúgy szeretetteljes házasságban nem megy a szex kiélése, frusztráció. Ha valaki úgy éli ki, hogy félremegy, az is frusztráció"
Akkor erre ki kell térni, úgy látszik.
Mert ez egyszerűen hazugság.
Te a "világ előtt" és magad előtt is egy monogám orzségban házas vagy, tehát azt kommunikálod a világnak és magadnak is, hogy te egyetlen emberrel vagy elégedett, miközben ez nem így van.
Ezért ALAP, hogy először fel kell vállalnod a világ és magad előtt is, hogy ez nem így van!
Tehát nem lehetsz monogám házasságban, ha neked nem elég egy ember.
Ez magától értetődik, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!