Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Milyen világ lenne, ha bevezet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen világ lenne, ha bevezetnének egy megcsalás ellenes törvényt?

Figyelt kérdés

E törvény értelmében azok a házas emberek, akik megcsalják a párjukat, bűncselekményt követnek el. Amint a sértett házastárs az esetet egy külön erre a célra létrehozott hatóságnak jelenti, abban a pillanatban megindul az eljárás a vétkes fél ellen.

Megtörténhetne tehát, hogy egy nyugodt éjszaka, este 21:00-kor hirtelen csengetnek az ajtón, majd két hatósági személy arra kéri a hűtlen férjet, hogy azonnal fáradjon velük, egy kis "elbeszélgetésre".

Az előzetesben lévő tartózkodása után kiszabnák a büntetést, ami - károkozástól függően - pénzbírságot, de akár börtönbüntetést is vonhatna maga után.

2023. nov. 19. 12:31
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Ja és a megcsalást bizonyítani kellene. Pl. hangfelvétel, Facebook beszélgetések, fotók, vagy szemtanúk alapján.
2023. nov. 19. 12:33
 2/16 anonim ***** válasza:
76%
Mi értelme lenne? Az érzelmek és a vágy nem kapcsol ki parancsszóra.
2023. nov. 19. 12:34
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Milyen bizonyítékot fogadnának el?

Szerintem sokkal kevesebb lenne a házasság és sokkal rosszabb lenne a helyzet.

Sosem csaltam meg senkit, sosem voltam megcsalva, elítélem, de szerintem ez magánügy. Nem vonnám bele a hatóságot, nem akarom fizetni ezt az adómból stb. Felesleges. A kapcsolat két emberen múlik és a megcsalás messze nem az egyetlen szakítóok, sőt, nem is a legnagyobb bűn egy kapcsolatban. (Van még ezer más módja egy házasság tönkretételének).

2023. nov. 19. 12:35
 4/16 anonim ***** válasza:
85%
Tele lennének a börtönök, de alapvetően nem lenne jobb a helyzet. Ám azért támogatom!
2023. nov. 19. 12:36
 5/16 A kérdező kommentje:

Szerintem jobb világ lenne, mert

1. Aki megcsalós, az nem merne házasodni, hogy aztán a haveroknak a kocsmában röhögve mesélje el az esetet.

2. Aki másra vágyik, az bevallaná, és nem lenne családi tragédia, hogy a férj félrelépett, aztán a nő összeomlott, aminek a gyerekek isszák meg a levét.

Elgondolkodtam azon, hogy ha befejeztem a tanulást, akkor politikai pályára kellene lépnem. Nos, ha bekerülnék a kormánypártba, biztosan az Országgyűlés elé terjesztenék egy ilyen törvényjavaslatot.

2023. nov. 19. 12:39
 6/16 anonim ***** válasza:
92%
Én nem vagyok a megcsalás pártján, de inkább csaljanak meg ezerszer, mint hogy az állam belepofázzon a magánéletembe.
2023. nov. 19. 12:40
 7/16 anonim ***** válasza:
86%
Akkor inkább a házasság intézményét reformáld meg. ne legyen könnyebb házasság révén előnyökhöz jutni, máris nem házasodna a fél világ. Mondjuk már így sem :D
2023. nov. 19. 12:41
 8/16 anonim ***** válasza:
92%

Engem is csaltak meg, tudom, hogy milyen xar. Ráadásul én sose csaltam meg senkit.

Ennek ellenére nem támogatom. Kétség kívül bebizonyítani a hűtlenséget elég nehéz lenne. Ha a tanú is elég, akkor rengeteg lenne a hamis vád. Nem is mindenkinek jelenti a hűtlenség ugyanazt.

Egyszerűen szakítani kell, aztán menjen a francba.

2023. nov. 19. 12:42
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Először azt kéne elintézni, hogy családon belüli erőszak esetén fellépjen a hatóság, és ne várják meg amíg vér folyik. A csalfa házastársak huszadrangú problémája most az országnak.
2023. nov. 19. 12:47
 10/16 anonim ***** válasza:
13%

Az a baj, hogy em huszadrangú, mert a megcsalás megtöri a bizalmat és megbontja az egységet, valószínűleg rosszabbul élnek majd, sőt nagy eséllyel el is válnak, ha nem is azonnal. Ez pedig a gyerekeknek, a szülőknek és a szülők szüleinek is traumatikus esemény lehet, az államnak veszteség, mert egy csomó társadalmi intézmény a családi egységre tervezett.

Létezik válási szegénység, nagyonis, tehát az adód egy részét erre is fordítják.

2023. nov. 19. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!