Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen világ lenne, ha bevezetnének egy megcsalás ellenes törvényt?
E törvény értelmében azok a házas emberek, akik megcsalják a párjukat, bűncselekményt követnek el. Amint a sértett házastárs az esetet egy külön erre a célra létrehozott hatóságnak jelenti, abban a pillanatban megindul az eljárás a vétkes fél ellen.
Megtörténhetne tehát, hogy egy nyugodt éjszaka, este 21:00-kor hirtelen csengetnek az ajtón, majd két hatósági személy arra kéri a hűtlen férjet, hogy azonnal fáradjon velük, egy kis "elbeszélgetésre".
Az előzetesben lévő tartózkodása után kiszabnák a büntetést, ami - károkozástól függően - pénzbírságot, de akár börtönbüntetést is vonhatna maga után.
Milyen bizonyítékot fogadnának el?
Szerintem sokkal kevesebb lenne a házasság és sokkal rosszabb lenne a helyzet.
Sosem csaltam meg senkit, sosem voltam megcsalva, elítélem, de szerintem ez magánügy. Nem vonnám bele a hatóságot, nem akarom fizetni ezt az adómból stb. Felesleges. A kapcsolat két emberen múlik és a megcsalás messze nem az egyetlen szakítóok, sőt, nem is a legnagyobb bűn egy kapcsolatban. (Van még ezer más módja egy házasság tönkretételének).
Szerintem jobb világ lenne, mert
1. Aki megcsalós, az nem merne házasodni, hogy aztán a haveroknak a kocsmában röhögve mesélje el az esetet.
2. Aki másra vágyik, az bevallaná, és nem lenne családi tragédia, hogy a férj félrelépett, aztán a nő összeomlott, aminek a gyerekek isszák meg a levét.
Elgondolkodtam azon, hogy ha befejeztem a tanulást, akkor politikai pályára kellene lépnem. Nos, ha bekerülnék a kormánypártba, biztosan az Országgyűlés elé terjesztenék egy ilyen törvényjavaslatot.
Engem is csaltak meg, tudom, hogy milyen xar. Ráadásul én sose csaltam meg senkit.
Ennek ellenére nem támogatom. Kétség kívül bebizonyítani a hűtlenséget elég nehéz lenne. Ha a tanú is elég, akkor rengeteg lenne a hamis vád. Nem is mindenkinek jelenti a hűtlenség ugyanazt.
Egyszerűen szakítani kell, aztán menjen a francba.
Az a baj, hogy em huszadrangú, mert a megcsalás megtöri a bizalmat és megbontja az egységet, valószínűleg rosszabbul élnek majd, sőt nagy eséllyel el is válnak, ha nem is azonnal. Ez pedig a gyerekeknek, a szülőknek és a szülők szüleinek is traumatikus esemény lehet, az államnak veszteség, mert egy csomó társadalmi intézmény a családi egységre tervezett.
Létezik válási szegénység, nagyonis, tehát az adód egy részét erre is fordítják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!