Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért tart szeretőt olyan férfi aki azt állítja hogy rendszeres a szex a feleségével ? Nagyon szereti a felességét es boldog családként élnek.
A 4-es mentalitásat nem korrektnek, hanem önzőnek és cinikusnak tartom.
Amikor az egyik bármilyen okból kilóg a házasságból, annak már semmi értelme.
Persze le lehet élni így egy életet, csak a megcsalt fél számára ez mindenképpen boldogtalan.
Egyszerűen nem illenek össze. A frászt szereti mint nőt. Megszokta, kényelmes, bejáratott életforma.
Ismertem ilyet. A haver a menyasszonya mellett sem hagyott ki egyetlen alkalmat sem, haveri, baráti körből sem, ha úgy adódott. Az esküvőjén is ott zokogott az egyik kaland.
Abszolút természetesnek fogta fel, a saját felfogását, de a feleségére féltékeny volt.
Kijelentette, hogy szerelmes a feleségébe, nem hagyja el, nem válik, ez alap.
De az apja is nagytermészetű volt, ő is az, és ő erről nem mond le.
Szerintem érthető a 4-es felfogása és a házastársé is. Viszont mivel ez társadalmilag nem elfogadott tömegesen, ezért kell egy fokkal magasabb érzelmi intelligencia, hogy valaki megértse, elfogadja, és akár tudjon is így élni. Ez az életforma általában nem azt jelenti, hogy mindennap mással kefél valamelyik fél és egy legyet sem hagy ki röptében, hanem hogyha igazán úgy érzi, hogy akarja és megbízhat a másik félben, akkor megéli azt, amit meg kell élni. És normál esetben ezt megteheti mindkét fél gond nélkül. Mellesleg ezekben a házasságokban a "bázis" valami sokkal erősebb és feljebbvaló bástya mindennél, amit sosem dobna be az ember másra és talán éppen azért nem, mert ha engedhetek a vágyaimnak, akkor nincs bennem az az erős elfojtás és az elválás kényszere, ami a legtöbb házasságban megvan. Látjuk is hányan maradnak egy életen át együtt. Nem újkeletű dolog ez, már a nagyszüleink korában is megvolt ez, csak nem beszéltek róla.
Egy 74 éves férfi (volt kolléga) éppen néhány hete mondta azt, hogy ő 55 éve házas és ezalatt 4-szer volt igazán szerelmes. Semmit nem bán. Mondjuk az ő felesége erről mit sem tudott...
27# Lehet más a véleményed, én elfogadom.
Az idős férfi példáját nem hasonlítottam a 4-es esetéhez. Arra hoztam példaként, hogy ez nem újkeletű dolog, nem 5-10-15 éve vannak megcsalók, sem nyitott, avagy saját szabályaik szerinti házasságban élők. Utóbbi eset jelentősen ritkább és nem elfogadott a társadalmunkban ez az életforma, így az emberek nem beszélnek róla nyíltan. Simán lehet, hogy a közvetlen környezetedben is van ilyen és sosem fogod megtudni, mert a hagyományos normákat vallók (vagyis a többség) rendszerint ítélkeznek. Az öreget azért említettem, mert úgy csinálunk, mintha ez a rengeteg megcsalás, vagy nyitott élet valami modernkori átok lenne. Nem az.
Az ELFOGADÁSHOZ kell magasabb érzelmi intelligencia. Annak elfogadásához, hogy másnak máshogy jó és lehet így is boldog és teljes életet élni, ahogy a 4-es él a házastársával.
Nem csinalok ugy, mintha ujkeletu dolog lenne, epphogy regen a ferfiak semmilyen kovetkezmeny nelkul csinaltak, a noket meg megkoveztek erte.
Az elfogadás... legtobbszor beletorodes... anyagiak, csalad, szegyenerzet miatt. Az,hogy kesobb is beletorodik e az asszony vagy ferfi a jovo zeneje, nem erzelmi inlliganciatol fugg. Hanem, hogy meddig birja az ember, hogy kihasznaljak... legtobbszor a sima szexkapcsolat erzelmi lesz. Es egy no lenyeli talan, hogy kozos beleegyezessel felredughat a ferj, de
ha beszermesedik a ferj, az megsemmisíti a feleseget, ha igazan szeret. Inkabb leszek akkor egyedul, minthogy kirakatbaba feleseg legyek, egy hazirabszolga, mig a ferjem kieli magat es szerelmes. Csak a kozos "bazisert" nem leszek boldogtalan, mig o boldog, mert mindent megkap. A legtobb ferj akarja a szeretot, de nem akarja, hogy a felesegnek is lehessen. Mert onzok.
29# Mondom, én elfogadom, hogy te nem tudnál így élni. Neked olyan párt kell találnod, aki hozzád hasonló. Más tud, ezt is el kell/lehet fogadni. Nem beletörődve, hanem szintén ezt az életformát támogatva és megélve. Hidd el sok nő is tud ebben a formában szerető házasságban létezni, nem csak férfiak.
Ahol az egyik fél beletörődik, hogy a másik fél félremegy, mert... az nem ez a kategória, amiről én beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!