Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Van olyan, aki nem saját...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van olyan, aki nem saját elhatározásából hűséges? Tudta tartani magát más kedvéért?

Figyelt kérdés
Én alapvetően nem hiszek a monogámiában, olyan szinten, hogy én magam nem tudok monogám lenni. Nem csak megtalál a lehetőség, keresem is azt, vadász típus vagyok. Ráadásul még soha nem volt lelkiismeretfurdalásom amiatt, hogy félrelépek, vagy épp két párhuzamos kapcsolatot tartok fenn. Most van egy partnerem, aki őszintén hiszi, hogy hozzá hűséges leszek. De egyszerűen nem értem miért várja ezt el. Mármint nem tudom, mi az előnye abból, ha nem csalom meg, hisz amúgy sose tudná meg, engem meg nem zavar. Szerintetek mit kène tennem? Nem érzem úgy, hogy örökké kibírnám ezzel az egy férfival, pedig már 40 elmúltam. :(

2023. jún. 6. 11:11
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

10

A legtöbb ember nem ilyen diszkrét, mint én. Sose kutatok senki után, mégis simán lehet látni azon, aki félrejár. Ha lenne olyan partnerem, aki annyira ügyesen titkolja mint én és a partnereit is úgy megválogatja, valamint engem is ki tud elégíteni, tehát elég potens, akkor nem zavarna. Eddig nem futottam bele ilyen férfiba.

2023. jún. 6. 11:55
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően úgy gondolom, magamnak tartozom hűséggel. Épp ezért nem gondolom úgy, hogy a partner hibái vagy személye indokolná az én jellemhibáimat. Ahol félre lehet baszni, ott szakítani is lehetett volna.

Én sem hiszek a monogámiában, de a gerincben igen. A szigorú értelemben vett monogámia hagyományos értelemben azt jelenti, hogy egész életedben egy partnered van. Ez a hajó már elment, nem maradtam az első kapcsolatomban és nem is látom működő, boldog kapcsolatoknak azokat, amik ilyenek. Az viszont etológiai alapvetés (és a humán viselkedéskomplex része - azoké a jellemzőké, amik kiemelték az embert az állatvilágból és lehetővé tették, hogy túlfejlődjön rajtuk), hogy az ember úgynevezett társas monogámiában él, magyarul egyidejűleg egy partnert kezel annak és párokként alkot egy nagyobb közösséget (társadalmat).

Már megbocsásson mindenki, de ahogy az is alap, hogy ha ember vagy, nem eszel a kukából, amit akkor találsz épp, mikor megéhezel és nem szarsz az út közepére, mert ott ér a szapora, ugyanúgy abszolút alap, hogy egyidejűleg egy partnered van és ha véget is ér az a kapcsolat, nem azért, mert másra cseréled.

2023. jún. 6. 11:55
 13/29 A kérdező kommentje:

12

Nem cserélem másra. De egy férfiban általában nincs meg minden, amire vágynék. Van amikor ahhoz van kedvem, hogy leteperjen valaki és szétszedjen, máskor meg gyengédségre vágyom. Egy valóban gyengéd férfi nem fog a nyakamnál fogva feltenni a falra, egy olyan amelyik igen, az meg nem fog lassan szeretkezni velem. Aztán van mikor bekattan valami, pl múltkor láttam egy szép kínai srácot, akkor eszembe jutott, hogy ú, kínaival még sose csináltam és azt ki kellett próbálni. Nem értem miért ne tehetném meg, olyan, mint felülni a vidámparkban egy másik játékra. Attól még a szellemkastély a kedvencem, oda bemegyek minden nap.

2023. jún. 6. 12:06
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
9. Ez nagyon toxikus hozzáállás. Magyarán elhiteted velük a szerelmet, majd dobod őket. Nem, nem válik komollyá. A komoly kapcsolat hűséget is feltételez. Vagy ha elhasználjuk a "komoly" kifejezést a te kis játszmáidra, akkor minek nevezzünk egy valóban hűségen alapuló kapcsolatot? Talán nem kéne ezzel a jelzővel szembeköpni őket.
2023. jún. 6. 12:09
 15/29 anonim ***** válasza:
100%
Három, te vagy an én párom
2023. jún. 6. 12:15
 16/29 A kérdező kommentje:

14

Én mindig szexkapcsolatot keresek, elkezdünk összejárni és egy idő után egyre többet akar velem lenni az illető. Ha jófej, szívesen vagyok vele én is, akkor itt alhat, nézünk filmet, főzök neki vacsit, ilyesmi, akkor automatikusan azt feltételezi a férfi, hogy most már csak vele fogok együttlenni, míg ő velem van. Hiába szólok az elején, hogy nem vagyok monogám. Akkor így belemegyek ebbe a spirálba, hogy tartom magam pár hónapig, aztán történik valami és elcsábulok, persze nem mondom meg, mert nem akarom megbántani vele. De szívesen nézek vele továbbra is filmet, jó vele aludni, bírom, hogy elkísér dolgozni, stb. Nem tudom tudsz-e követni. De pl ha elkezd elszámoltatni a szabadidőmmel, akkor lezárom a kapcsolatot. Ez nekem olyan, mint az, hogy nem vagyok vegetáriánus, attól még, hogy többet találkozom valakivel, továbbra se vagyok vega. Vagy pl. nem szeretem a pálinkát, attól még, hogy Pisti már 6 hónapja napi kapcsolatban van velem, nem szerettem meg a pálinkát.

2023. jún. 6. 12:33
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Pedig valahol nálad van a probléma, mert nagyon sok pasi pont erre a promiszkuitásra vágyik. Kizártnak tartom, hogy pont te futsz bele mindig abba, aki hűséges. Inkább arról van szó, hogy ő is pont úgy gondolja, hogy ha ő kicsit belógatja másnak is, az csupán testmozgás, de TE legyél hűséges. Pont úgy, ahogy te is szívfájdalom nélkül ülsz fel a vidámparkban a faxkörhintára, de a pasid azért legyen hozzád hűséges, mert nem szereted, ha kevesebb jut.

A monogámia valahol pont ott indul el, amikor bele tudod képzelni magad a másik helyébe, és azért nem fogsz félre, mert neki is pont úgy fáj a megcsalás, mint ahogy neked. Te meg szereted annyira, hogy se ekkora fájdalmat ne okozz neki, se elveszítened ne kelljen.

Szerintem az emberek maximum az első pár hónapban annyira szerelmesek, hogy ne is érdekelje őket más. Ez nem önkéntes hűség. Ahogy az se, ha nincs lehetőséged.

Nekem a hűség pont azt jelenti, hogy lenne kivel, lenne alkalom, de úgy _döntök_, hogy hűséges maradok.

Neked inkább meg kéne barátkozni a gondolattal, hogy a nyitott kapcsolatban a pasid is néha elnassol egy ázsiai csajt, de hozzád megy haza. Ez szerintem egyszerűbb menet lenne, mint a te teljes személyiségedet átalakítani.

2023. jún. 6. 13:26
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
A promiszkuitás nem egyoldalú. Ott mindkét fél dug össze-vissza. Gondolom az nem tetszene.
2023. jún. 6. 13:33
 19/29 anonim ***** válasza:

2, ennél nagyobb baromságot nem tudtál volna írni:D Nézz már utána mi az a társadalmi nem, mielőtt írkálsz róla, pls:D

Kérdező!

Azzal, hogy a monogámia nem a te műfajod nincs gond.

Akkor van gond, ha átversz másokat. Ezt ne tedd.

Annyi az egész, hogy tisztáznod kell a mindenkori pároddal, hogy te ezt tudod vállalni, a hűséget nemhogy megígérni nem fogod, de igazából nem is cél.

ha ez neki megfelel, akkor meg is van a harmonikus kapcsolat.

ha meg nem fogadja el, akkor tök jó, nem kell párkapcsolatot csinálni belőle. Marad szexkapcsolat, vagy ha nagyon megsértődik, akkor menjen dolgára.

Nincs ezzel baj. Csak legyél egyenes, ne hitegess másokat.

és bizony neked van közlési "kötelezettséged" mivel a társadalmi standard az, hogy ha két ember összejön, akkor ők hűségesek lesznek. Te eltérsz a standardtól, szóval neked kell közölnöd, hogy ez nem egy standard helyzet.

2023. jún. 6. 14:24
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
A monogámia ellenpólusa nem a hűtlenség. A megcsalást pont a hazugság teszi megcsalássá. Ha tudva tudott, hogy nem csak egy emberrel szexelsz/nem csak egy emberrel foglalkozol ilyen értelemben, ennek ellenére ő belemegy ebbe a kapcsolatba, akkor beszéljünk promiszkuitásról, ne akkor, ha valaki úgy akarja learatni egy kapcsolat gyümölcsét, hogy közben nem bír eleget tenni annak, amit gyakorlatilag megígért
2023. jún. 6. 14:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!