Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Ha egy férfi válni akar,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha egy férfi válni akar, semmi nem tartja vissza, még a család sem?

Figyelt kérdés

Még a covid első időszaka alatt lett szorosabb a kapcsolatunk, szóval nem épp friss a sztori…

Viszonylag hamar elkezdte mondani, hogy miattam elválna azonnal, de az elején ezt egy kalandnak fogtam fel, volt egy kis izgalom az unalmas online oktatás közepén. Azt is mondtam neki, hogy maga miatt tegyen pontot a házassága végére, ne miattam. Egy idő után azért már én is szerettem volna “rendesen” vele lenni, nem csak titokban.

Viszont ha szóba jött a válás, mindig volt valami baj… Most a nagyobbik gyereke érettségizik, nem akarja ezt rájuk zúdítani. Most karácsony van, nem teszi tönkre a gyerekeknek az ünnepet. Most a kisebb nyelvvizsgázik, utána a nagynak lesznek vizsgái. Majd ő van elhavazva a munkával, nem tud még ügyvédhez is járkálni, egyezkedni a feleségével, meg fogjam fel, hogy itt nem 2-3 millió forintról van szó, hanem sokkal többször, ehhez kell egy terv, nem úgy megy, hogy gondol egyet és ő elválik (fura, az elején még így ment volna). Szóval ez megy már 3. éve, de közben ha én lezárnám, visszaránt.

Pl. mikor Erasmuson voltam előző félévben, 3-4 hetente kijött hozzám, utaztunk többször is, az nagyon jó időszakunk volt.

De közben ott van az, hogy tesz valamit, amitől oda, meg vissza vagyok, utána olyan történik, ami lelomboz teljesen… Ilyen volt a nyaraló, mikor tavaly elvitt egy telekre a Balatonnál, hogy miattam vette meg, építkezni szeretne és az lehetne a közös helyünk és mennyire boldogok lehetünk majd ott, tiszta lappal mind ketten. Aztán látom ősszel, hogy a felesége rakja fel a Facebookra onnan a képeket, hogy “új szerelemproject”. Vagy mikor koncertjegyeket vett nekünk, majd mehettem a legjobb barátnőmmel helyette, mert hogy ő éppen nem tud elszabadulni otthonról 3 napra…

Ha lezárnám, szakítanék végleg, ki van borulva, naponta küldi a virágcsokrokat, meg ajándékokat, könyörög, sír, ígérget, hogy megváltozik, elválik, minden jobb lesz. Mondtam neki nemrég, hogy valószínűleg az MSc-t külföldön csinálom, erre kiborult, hogy ezt én hogy gondolom, ő 40x évesen nem távkapcsolatra vágyik, meg hogy havonta egyszer lásson. Mondtam, hogy itt van a felesége, őt láthatja minden nap, ezen még jobban kiborult, hogy én ezzel őt zsarolni akarom csak... Pedig nem, tényleg azt érzem, hogy jót tenne egy kis levegőváltozás, főleg ennyi minden után. De közben az is bennem van, hogy ha elköltözöm, úgy tényleg vége lenne valószínűleg közöttünk.

Beszélgettem erről egy közeli barátunkkal, ő tavaly vált el, 3 gyerekük van a volt feleségével. Azt mondta, hogy higgyem el, aki válni akar, az el fog válni, mindegy, hogy hány gyerek van, mennyi idősek, éppen hol tartanak az életben. Igen, vannak nem megfelelő időpontok, ez tény és való, de ha több, mint 3 év után sem lép valaki, az nem is fog soha.

Szerintetek? Ti meddig várnátok a helyemben? Vagy mit tennétek ezzel a helyzettel?

2023. ápr. 30. 11:41
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
30%
24-es, én felpontoztalak, mert hasznos a kérdés szempontjából, amit írsz, és mert a dolgok soha nem fehérek vagy feketék. Képmutatók a válaszadók, a kérdezőt bezzeg senki nem köpködi, hogy gerinctelen, hanem sajnálják, hogy milyen szemét a pasi. :-D
2023. máj. 1. 00:10
 32/40 anonim ***** válasza:
100%
Válaszként pedig én is azt írnám, amit a többiek, kivételesen nagy egyetértésben, hogy menj, külföldön csináld meg az MSC-d és ne mondd meg a pasinak, hova mész, feleljtsd el, zárd ki az életedből. Hiteget téged, izgalmas ez neki így, a szex, a veszekedés, a kibékülés stb. - legfeljebb a feleségével közös vagyon miatt aggódik, nem a gyerekei miatt, te pedig láthatóan nem tudod elengedni. Arról már nem is beszélve, hogy utána mi lesz? Hacsak nem vagy elköteleződve a gyerekmentes élet mellett, sok jó nem szokott kisülni az ilyen felállásból (vannak kivételek, de nem ez a jellemző).
2023. máj. 1. 00:17
 33/40 anonim ***** válasza:
79%
A kérdezőt azért nem kopkodik mert nyilvánvaló a válaszaibol, hogy itt a pasi lépni nem akar. Ha azt írna, hogy adja be a valast, már rég leqzrvaztak volna. Egyszer és mindenkorra fogja fel mindenki, hogy sokan elvalnak, és nem véletlenül kerül be egy harmadik fél... Nekem pl a nő ismerőseim közül 2 váltak el, mivel mégismertek egy másik férfit, és mérték lépni a langyos fosbol. És általában az kiabál aki ék a haza ég. Ha en tudom, hogy tényleg boldog mellettem a párom, minden működik, nem kell más nőket qzrvazzak mert soha nem tudná senki elcsavarni a fejét. Az meg szép házasság lehet ahol a férfi fel lábbal kint van már a kapcsolatból.
2023. máj. 1. 08:09
 34/40 anonim ***** válasza:
85%

Az biztos, hogy egy férfi fejét akkor lehet csak "elcsavarni". ha van szabad vegyérték. De lássuk be, hogy a legtöbb 40-es férfinál (15-20 év házasság után) van már szabad vegyérték. Ilyenkor viszont az a legtisztességesebb, ha korrekt módon lezárják az előző kapcsolatot, és utána lépnek.

De ez, hogy megpróbálja fenntartani a Tisztességes Férj és Családapa látszatát, de közben félrekefél és hiteget, nos, ez minden, csak nem tisztességes.

2023. máj. 1. 08:33
 35/40 anonim ***** válasza:
100%
Legtöbb ember addig nem válik el amíg nincs más. Mert a gyerek miatt addig is nyúz i húzni... Barátnőim is ezt tették.
2023. máj. 1. 08:52
 36/40 anonim ***** válasza:
72%

Ha válni akarna akkor semi sem tartja vissza igy volt az én esetemben is.

Az exfeleségemet sem érdekelte semi csak a pénz és a felhőtlen szórakozás.

Talált magának egy pénzeszsákot és már nem érdelkelte az együtt töltöt 28 év és a 3 gyerek.

Két éve ment el azota le se sz..ja a gyerekeit azota egyszer találkoztak a fiam esküvőjén.

Megvan róla a véleményem egy szerető feleségből és édesanyából egy pénzéhes k..va lett.

Más lenne a véleményem és gyerekeké is ha leültünk volna és megbeszéltük volna a problémákat és nem arra érek haza 2021 május harmadikán,hogy össze csomagolt és elment.

Szerintem enged el mert neki lehet,hogy csak egy kaland voltál és nem akaja elhagyni a feleségét.

2023. máj. 1. 09:16
 37/40 anonim ***** válasza:
78%

Én is voltam a te cipődben. Házas emberrel voltam, ő is egyből válni akart. Állítólag ügyvédnél is jártak (már nem tudom még igaz volt-e de sok dologban hazudott). Persze aztán jöttek a kifogások: ünnep van, osztozni kell a vagyonon, a gyerekkel ez az amaz van, anyós rákos lett... (nem vicc, ilyet is képes volt hazudni).

Én terhes lettem tőle, és már utána tudtam meg a simlijeit. Még úgy is a feleségével maradt. Igazából nem bánom, a kislányom a mindenem és volt egy ilyen paktum saját magammal, hogy 35 éves koromig ha nem lesz gyerekem akkor egyedül vállalok. Igaz nem egy házas emberrel akartam, vak voltam és szerelmes.

Ha tényleg szeretne téged, és engem is ha szeretett volna akkor veled/velem lenne.

Persze én már utólag nem bánom hogy kikerült az életemből 🙂

2023. máj. 1. 21:34
 38/40 anonim ***** válasza:
88%

Kihasznál. Vagyis életszerűbben: használ.

Ennyi.

3 év alatt nem hagyta ott érted.

Mi a kérdés?

Ha ennyi válaszból, példából nem tudod mit kell tenned, akkor így jártál.

És már megbocsáss, de meg is érdemled ami ezután jön.

2023. máj. 2. 01:05
 39/40 anonim ***** válasza:
93%
Kérdezd meg a feleségét mi a véleménye a dologról.
2023. máj. 2. 01:07
 40/40 anonim ***** válasza:
100%

A legfájdalmasabb az, amikor valami miatt egyedül marad és akkor sem (te) kellesz neki.

Azért sok nőben van annyi jóérzés, hogy elfogadja, hogy a gyerekek miatt nem lenne jó a válás, de szerelmes, ezért elfogadja, hogy legyen akkor minden titokban, mert az egyértelmű, hogy egy válásnál a férfiak nagy eséllyel hétvégi szülővé válnak és ez egyenes út az elidegenedéshez.

Tehát ez túl nagy ár, emellett még szeretheti a szeretőjét.

Aztán történik valami, mondjuk lebuknak és a feleség dobja; vagy egy másik szeretővel bukik le és azért dobja vagy megözvegyül vagy csak simán elválik a feleség.

És a férfi akkor sem vállalja fel a szeretőt. Mert az mindig is csak tartalékosnak kellett. Akkor nyílik ki sok nő szeme, de addigra elteltek az évek, odakötötte magát érzelmileg valakihez, aki sose szerette és már nem tud kötődni.

Egy ismert zenész vokalistája emiatt ugrott a Dunába, mert több, mint 20 éven át használgatta és nyilvánvalóan hitegette őt a pasi. Gondolom bevette a gyerekek, a család dumát. Aztán amikor megözvegyült a férfi és még mindig nem vállalra fel a szeretőt, öngyilkos lett. Gondolom akkor értette meg, hogy soha nem szerette igazán. Talán ha 20 éves és szép maradt volna, talán akkor felvállalja, miután megözvegyült. De nyilvánvalóan akkor már a fiatal nők kötötték le a zenész figyelmét. Mondjuk nem tudom mit ettek rajta, annyira ronda pasi, de mindegy, nekem is meg volt a magam zenésze, csak úgy hozta az élet, hogy hamarabb maradt egyedül és hamarabb szembesültem azzal, hogy minden csak kifogás volt és nem azért nem vált el értem, mert a gyerekek miatt nem lehetett, hanem mert engem nem szeretett soha.

2023. máj. 2. 19:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!