Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek egy párterapeutával letudjuk ezt zárni rendesen?
Röviden a helyzet:
25 éves fiú vagyok es van egy 23 éves barátnőm, 1 éve vagyunk együtt, 4 hónapos terhes.
Múlthét kedden tudtam meg, hogy 9 hónappal ezelőtt megcsalt az exével összesen 2x. Nem kell ebbe orgiát belegondolni, hanem csak annyit, hogy 2x feküdtek le de ilyen 2-3 perces menetekre. Tudom, ez is nagyon durva dolog, de kérlek titeket ne ítélkezzetek.
Megbocsájtottam neki, hiszen nagyon szeretem őt és ő is szeret engem, illetve a közös kisbabánk úton van.
Elmondása alapján nagyon bűntudata volt/van.
Amikor közöltem vele azt, hogy megbocsájtok neki, pár hatalmas sóhaj közepette rátört a sírás, nagyon nagyon örült és megkönnyebült hogy ezt mar nem kell titokban tartania.
Megbeszéltünk mindent részletekbe menően, teljes őszinteséggel.
Kérdésem felétek tehát az, hogy a párterapeuta alkalmazása után szerintetek kihozhatjuk ebből a kapcsolatból a maximumot, illetve lezárhatjuk e mind a kettőnkben a fájdalmakat?
Nagyon szeretjük egymast..
Magamból tudok csak kiindulni, de elmehetünk akármilyen párterapeutához, ha 5 év múlva is 20 perccel később fog hazaérni egy csütörtök este, azon fogok kattogni, hogy félrequrt vagy sem abba a 20 percben.
Dobj le a földre egy tányért, majd ragaszd össze. Ugyanolyan lesz, mint amilyen volt? Hát nagyon nem. Itt a kérdésedre a válasz.
Vagy igen, vagy nem. Csak magamból tudok kiindulni, én ezt nem tudnám elfogadni. Ha más behódol, egészségére. Nekem ez már túl megy a határon.
Hogy Te eltudod-e ezt fogadni, túl lépni az tőled függ.
Pont a lényeg maradt ki.
Miért lépett félre, és hogy derült ki?
Nekem ennyiből az jött le, hogy pont azért akart gyereket, hogy magához kössön, te akkor még nem tudtad, hogy megcsalt, tehát nem volt választásod, hogy ennek ismeretében akarsz-e vele gyereket.
A párterápia nem rossz ötlet. Segíthet megerősíteni a kapcsolatot, vagy lezárni, ha nincs jövője.
Az biztos, hogy elfelejteni nem fogod tudni a megcsalást, és semmi se lesz olyan, mint előtte. Erre ne is várj.
Oké, akkor hozok egy másik nézőpontot is, hogy ne csak a "megcsalt = vége" közhelyek sorakozzanak. Szerintem a megcsalás csak egy a párkapcsolatban elrontható szarságok közül - bár tény, hogy nem nagyon tudnék olyat említeni, aminek súlyosabb károkat okoz, mint ez.
Szóval a feladat: megérteni, hogy mi volt az a dinamika, ami miatt visszament az exéhez. Még vonzódik hozzá? Nem zárta még le? Köztetek volt valami elcseszve éppen? Először ezeket a kérdéseket meg kell válaszolni, és találni rájuk egy jobb választ, hogy legközelebb elkerülhető legyen. Párhuzamosan meg feldolgozni az okozott sebeket.
Igen, nem lesz ugyanolyan, de adott esetben lehet még jobb is, tudok rá példát. A párterapeuta igencsak hasznos, főleg, hogy a gyerekkel a tétet is felnyomtátok rendesen - én nagyon nem tettem volna a helyetekben egyébként, de ez már mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!