Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire igaz ez?

Figyelt kérdés

Hogy alkalom szüli a tolvajt, megcsalásnál?

Mondjuk a megcsalás mindig rossz, es megbocsajthatatlan, de elöfordul, hogy könnyebb csalni, ha van alkalom?

2022. febr. 25. 14:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Aki alapvetően hajlamos a megcsalásra, az élni fog a lehetőséggel, de a megcsalás szerintem mindig tudatos. Szeretik használni az emberek a "botlás" szót, de lássuk be, hogy ez nem úgy működik, hogy megbotlottam a küszöbben és beleakadt a farkam egy nőbe.

A hűség döntés kérdése, ha valaki tartja magát hozzá, akkor jöhet bármilyen alkalom vagy lehetőség a megcsalásra, nem fogja megtenni.

2022. febr. 25. 14:27
 2/5 A kérdező kommentje:
Szerintem nem csak döntés, érzések is , stb
2022. febr. 25. 14:31
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem az alkalom szüli, hanem kizárólag a jellem. A hűség 100% döntés és jellem kérdése, ember ugyanis mindig dönthet úgy, hogy uralkodik az érzelmein.
2022. febr. 25. 14:33
 4/5 harebell ***** válasza:
100%

Milyen "alkalom"? A megcsalás nem egy pillanat műve (még az egyszeri "botlásé" sem), hanem egy folyamat. Találkozás, beszélgetés, flört stb, bőven lenne lehetőség megállni - aki azt mondja, nem tudott, az nem is akart igazán. Az én szememben az alkohol sem elfogadható kifogás.

Azzal együtt igen, van, aki alapvetően képes tartani magát, de ha úgy van, nem tud ellenállni a kísértésnek. Az ilyen "hűség" szvsz nem sokat ér.

2022. febr. 25. 15:31
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

A megcsalás minden esetben tudatos döntés, és mindig van valami oka (még ha csak annyi is, hogy az illető egy nőcsábász). Lehetnek olyan esetek, amikor úgy tűnik, hogy "alkalom szüli a tolvajt", pl. ha valaki belemegy egy érdekházasságba, aztán hirtelen bekopogtat a Nagy Ő, vagy ha a kapcsolata éppen mélyponton van, és a kolléganő kifejezi az érdeklődését, de ezekben az esetekben is úgy dönt a megcsaló, hogy inkább félremegy ahelyett, hogy rendbehozná/abbahagyná a nem működő kapcsolatot.

Egyébként belegondolva, alkalom mindig van. Bármikor ráírhatsz egy másik emberre, bármikor kereshetsz magadnak valakit a Tinderen, gyakorlatilag a mai világban korlátlanok a lehetőségek. Még ha tartós kapcsolatra is keresel valakit, nem csak a párod az egyetlen ember az egész világon, aki kompatibilis veled, úgyhogy a hűség igenis egy olyan dolog, amit tudatosan el kell dönteni.

2022. febr. 25. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!