Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Hogy lehet úgy élni, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy lehet úgy élni, hogy valaki mindig több embert szeret?

Figyelt kérdés
A társadalom (úgy vettem észre), mélyen megveti azokat, akik nem monogám típusok. Azt még valamennyire némelyek elfogadják, ha a megcsalás egyszeri, és érzelemmentes. Én viszont szenvedek mélyen, legbelül. Majdnem 10 éves kapcsolatban élek, nagyon szeretem a páromat (nő vagyok), a szexuális életünk néha hullámzó, de még ennyi idő után is tudom forrón kívánni őt. Viszont az évek során mindig akadtak mások, akik iránt gyengéd érzelmeket tápláltam (és ugyanúgy forró vágyat is), a másik felek számára sem voltam közömbös én sem. Soha nem léptem tettlegességig! Belül viszont őrlődtem, rossz embernek tartom magam, amiért így vagyok összerakva, hogy annyira meg tudok hamar szeretni másokat. Ezek a személyek mind jó emberek és akaratlanul fájdalmat okoztam nekik. Nagyon visszahúzódtam már évek óta, alig beszélek másokkal, hogy ne ez legyen (sajnos, nem csak férfiakkal alakul ki ilyen mély kötődés!) A párom engedné, hogy előre megbeszélve lefeküdjek mással, de azt már valószínű nem, ha éreznék is iránta többet. Így viszont folyton van mellette titokban plátói szerelmem és szégyellem magam. Hogy tudnék más lenni? Ezt is nehezen viselem, hogy elzárom magam a külvilágtól. Senkivel nem tudok erről beszélni, anyu és az egyetlen barátnőm is mérhetetlenül gyűlöli a "szajhákat", akik több emberrel vannak egyszerre. Mindig ilyen szenvedés lesz az életem? Miért nem lehet szabadon több embert szeretni, ezt elfogadni?

2022. febr. 13. 15:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Lehet egyszerre több embert szeretni, csak mivel az emberek nagyrésze nem ilyen beállítottságú, így folyton bántanál másokat :(

De azon erdemes elgondolkodnod, hogy mi legyen a jelenlegi paroddal. Elhiszem, hogy szereted ot, de szerelmes is vagy meg? Mert ugy gondolom, ha mindig van egy masik, platoi szerelmed, az azt jelenti hogy valamit hianyolsz a kapcsolatodbol.

2022. febr. 13. 15:46
 2/7 anonim ***** válasza:
Nekem az exemmel volt ilyen. Nélküle se tudtam, nem is akartam lenni, együtt éltünk 4 évig, a legjobb barátom volt, mindent együtt csináltunk, nagyon szenvedtem szakítás után, nagyon nehezen engedtem el, még sokáig tartottuk a kapcsolatot. Viszont hiába szerettem nagyon, volt 3 ember, akibe úgy éreztem teljesen belehabarodtam. Szerelemnek nem nevezném, de nagyon vágytam rájuk. Elviselhetetlennek éreztem a helyzetet és boldogtalan voltam. Aztan szakítottunk, idővel lett új barátom, aki mellett Hála Istennek eszembe sem jut más. Nagyon boldog vagyok, hogy végre tudom kit, mit akarok, így még kerülni is próbálom az ismerkedést is, meg ha beszélgetni kényszerülök más neművel, nagyon rövidre zárom. Az exem mellett ez valamiért nem ment, ha vele lennék még, most is más érdekelne, szinte biztos. Más ember, más kapcsolat, ennyi változott.
2022. febr. 13. 15:55
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pszichológussal próbáld meg feltárni ennek a hátterét, okát.
2022. febr. 13. 15:57
 4/7 anonim ***** válasza:
44%
Ha valaki MINDIG több embert szeret, akkor van annyi esze, hogy ne állapodj meg, illetve, csak olyannal, aki szintén ilyen defektes.
2022. febr. 13. 18:23
 5/7 anonim ***** válasza:

A szó amit régóta keresel. Az a poliamória! Hogy mi is ez? De hiszen éppen most írtad le! Úgy bizony! Annélkül, hogy tudtál volna róla :)

Mindent megírok privátban neked. Mert létezik az a közösség, amit keresel :)

2022. febr. 13. 18:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy poliamoria. Lehet nem az igazi nagy betűs számára 10/10 pasival van együtt. Két olyan kapcsolatom volt ahol top pasi volt a párom. Teljes monogamia, csak vele. Boldogság, büszkeség, kielegultseg. Sajnos ezek a kapcsolataim nem tartottak sokáig. Nem nézek ki rosszul de nem vagyok nőként mis tokeletes. Mostani párom elég helyes és szeret engem ,ugy érzem én is mégis ugyanazokat elem meg mellette mint a Kérdező. Bennem femerult, hogy talán nem O az igazi nagy betűs férfi nekem. Kérdés aki nekem az lenne vajon én is az lennék neki? Biztos, hogy mindenki megtalalja a párját?
2022. febr. 14. 01:04
 7/7 anonim válasza:
Szeretni lehet ,tobbet is de a SZERLEM , csak 1 van
2022. febr. 15. 06:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!