Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Miért tartják egyesek (sokan)...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért tartják egyesek (sokan) a gyilkosságnál is komolyabb bűnnek a megcsalást?

Figyelt kérdés

A gyilkosság minden kultúrában bűn.

De a megcsalás csak egyes kultúrákban létező fogalom. Többnyire a keresztény európai gyökerű kultúrákban a Biblia hatására.

Miért hiszik azt, az emberek, hogy ez egy rosszindulatból elkövetett tett?

Aki képes magába nézni, és nem lusta az életben mindenhez, az ezt a témát is józanul kezeli.

Megcsaláshoz nem 1, nem 2, hanem 3 ember kell.

Aki megcsal, akivel megcsalnak, és akit VALAMILYEN OKBÓL KIFOLYÓLAG megcsalnak.

Mert a megcsalás csak okozat. Nem egy szándékból elkövetett gaztett.

Ha engem megcsalnának, magamba néznék, hogy mi az, ami miatt ez létrejött. Mert olyan nincs, hogy évek után csak úgy félrekúr a párom. Az egy folyamat vége. Én magamban keresném a hibát, mert magamról is tudom, hogy ha minden oké, akkor nem keresek mást.

Beszélgetni lehet a másikkal, de attól még nem fog változni semmi. Max. ideig-óráig.

A házasság arról szól, hogy jóban-rosszban együtt. Csakhogy ez kétélű, mert vannak emberek, akik elvárják, hogy a másik leélje az életét szex nélkül, a házassági esküre hivatkozva. De azt már nehezen viselik, ha a másik nem akar szex nélkül élni. És, mint tudjuk, a házasságot egy ilyen bagatell dolog miatt, mint a testi élvezetek, és a jóban-rosszban elv miatt nem rúgjuk fel.

Nyilván vannak extrém esetek, amikor a félredugásból gyerek fogan, vagy bosszúból történik, de az esetek túlnyomó többsége nem ezen alapul.

Szóval jó lenne a hárpiáknak felfogni, hogy a hűség nem jár alanyi jogon. Azért dolgozni kell.

2021. nov. 24. 14:36
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:
20-as: azért van ennyi szar házasság, mert ezt csak úgy az elején lehet tisztázni csak épp hülye, aki nem teszi meg, ugye?
2021. nov. 24. 15:11
 22/37 anonim ***** válasza:
79%

18 mégis milliók teszik meg. Talán nem lehetetlen.

De persze, úgy könnyebb, ha homokba dugod a fejed ezt bármikor aláírom.

Én nem fogom megtenni, mert, mint írtam, egy szar kapcsolatban szenvedni, ráadásul hazug, csalóvá válni nem az, ami boldoggá teszi az embert. Nekem nem lenne hozzá képem.

A te életed, a te dolgod. Ha neked jó az, hogy egy kihűlt izében tengődsz sutyiban történő dugásokkal tarkítva, az a te dolgod.

Én eleve úgy alakítom az életem, hogyha eljön ez a pillanat, mert sajnos sok kapcsolatban eljön és ki kell lépni, akkor legyen menekülési út. Ebben párommal egyetértünk. Ha soha nem jön el a pillanat, akkor a plusz lakások örökké termelik a pénzt és lesz mit adnunk a gyermekeinknek, mikor kirepülnek. Ha szükség lesz rájuk, akkor jól jön, hogy egyikünk se a híd alá kell menjen és megkönnyíti az egész folyamatot.

Ettől még szeretjük egymást és mindent megteszünk, hogy működjön. De az autóra is köt casco-t az ember, pedig nem tervez vele falnak menni.

Mi ezt őszintén többször átbeszéltük, ahogy minden mást is.

Szerintem szánalmas, ha valaki még a saját boldogsága és lelki egészsége érdekében se mer kockáztatni. Viszont, nem értem ezeknek a kérdéseknek az okát. Ha te nyugodt szívvel mártogatod más mustárjába a virslid, nemű hazugság árán, akkor mire fel az önigazolás keresés?

2021. nov. 24. 15:12
 23/37 anonim ***** válasza:
52%
22 igazából igen. Sokan tudják magukról, hogy képtelenek hűségesek lenni, így eleve nyitott párkapcsolatot kezdeményeznek. Ezzel ugyan az a baj, mint a válással. Képesnek kell lenni vállalni a döntésed következményeit és a tényt, hogy ez a nehezebb út.
2021. nov. 24. 15:13
 24/37 anonim ***** válasza:
67%

"azért van ennyi szar házasság, mert ezt csak úgy az elején lehet tisztázni csak épp hülye, aki nem teszi meg, ugye?"

Részben igen. Miért ne lehetne ezt tisztázni? Miért nem jó őszintén kezdeni egy kapcsolatot? Ez egy elég fontos dolog lenne.

2021. nov. 24. 15:14
 25/37 anonim ***** válasza:
96%

Vagy nagyon fiatal vagy, vagy nagyon egysíkú a gondolkodásod.

Egy párkapcsolat sem kezdődik úgy, hogy "nah, most jól beetetem, aztán megtagadom tőle a szexet". Egymásra ható dolgok és folyamatok vannak, a hűtlenség egy végeredmény, de nem egy kétlépcsős folyamaté. Azt írod a leírásban, hogy egy megcsalás 3 emberről szól, ennek ellenére te egy kapcsolat megromlásának egy lépcsőjére (a szexhiányra) mutogatsz, mondván, hogy az a hibás, aki miatt ez az állapot fennáll. Holott a szexhiány is végeredmény, egy olyan folyamaté, amit a két ember együtt görgetett előre.

A hűség nem jár alanyi jogon, de a szex sem. Ahol a szex hiányzik, ott probléma van, és ez a probléma általában nem valamelyik fél akaratának a hiánya, hanem sok egymásra épülő dolog.

Ahhoz, hogy életre szóló hűséggel tudjon szolgálni egymásnak két ember, elkötelezettségre és legfőképp együttműködésre van szükség, annak pedig rengeteg összetevője van.

Nem azt kell hibáztatni, aki hűséget vár, hiszen ez egy kimondott elvárás, és jó eséllyel mindkét fél részéről megvan ez az elvárás. Mindkét fél hibája, ha ez az elvárás nem teljesül.

2021. nov. 24. 15:16
 26/37 A kérdező kommentje:

Menjetek már... Az első randira való téma, hogy mi lesz a következménye, ha nincs szex, miután összeházasodtunk.

LOL

2021. nov. 24. 15:17
 27/37 anonim ***** válasza:
81%

Harmadikon sem lehet? Első szex előtt? Összeköltözés előtt?

Valamiért érzed te is, hogy az ötlet vicces. Nem megemlíteni, hanem maga a gondolat, a kikötés, hogy ha nincs szex, akkor megy a félrebaszás.

Mégis honnan tudja a párod, milyen ember vagy? Legyen gondolatolvasó?

Ha én eldöntöm csak úgy magamban, hogy ha nem kapok mindennap egy szál virágot, akkor pénteken félredugok - ez ér?

2021. nov. 24. 15:20
 28/37 anonim ***** válasza:
91%

"Az első randira való téma, hogy mi lesz a következménye, ha nincs szex, miután összeházasodtunk"

Amúgy... Az emberek mindenről beszélgetnek az ismerkedés elején. Kék a fű, zöld az ég, jaj de jó, meg hova menjünk mekizni, meg ugye kipróbáljuk az anált? Csak épp az élet legfontosabb kérdései maradnak ki, mint pl ez.

-"szívem, mi lesz ha megunsz?"

-"hát akkor otthagylak a p.ba"

-"Oké, túl van tárgyalva"

2021. nov. 24. 15:23
 29/37 anonim ***** válasza:
93%
Ahol poligámia van ott az nem a másik háta mögött történik. Ennyi a különbség.. És ez egy rohadt nagy különbség.
2021. nov. 24. 15:23
 30/37 A kérdező kommentje:

-"szívem, mi lesz ha megunsz?"

Mégis, mi lenne?

Kalap, kabát. Vagy rosszabb esetben, asszonypótló.

2021. nov. 24. 15:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!