Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Miért tartják egyesek (sokan)...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért tartják egyesek (sokan) a gyilkosságnál is komolyabb bűnnek a megcsalást?

Figyelt kérdés

A gyilkosság minden kultúrában bűn.

De a megcsalás csak egyes kultúrákban létező fogalom. Többnyire a keresztény európai gyökerű kultúrákban a Biblia hatására.

Miért hiszik azt, az emberek, hogy ez egy rosszindulatból elkövetett tett?

Aki képes magába nézni, és nem lusta az életben mindenhez, az ezt a témát is józanul kezeli.

Megcsaláshoz nem 1, nem 2, hanem 3 ember kell.

Aki megcsal, akivel megcsalnak, és akit VALAMILYEN OKBÓL KIFOLYÓLAG megcsalnak.

Mert a megcsalás csak okozat. Nem egy szándékból elkövetett gaztett.

Ha engem megcsalnának, magamba néznék, hogy mi az, ami miatt ez létrejött. Mert olyan nincs, hogy évek után csak úgy félrekúr a párom. Az egy folyamat vége. Én magamban keresném a hibát, mert magamról is tudom, hogy ha minden oké, akkor nem keresek mást.

Beszélgetni lehet a másikkal, de attól még nem fog változni semmi. Max. ideig-óráig.

A házasság arról szól, hogy jóban-rosszban együtt. Csakhogy ez kétélű, mert vannak emberek, akik elvárják, hogy a másik leélje az életét szex nélkül, a házassági esküre hivatkozva. De azt már nehezen viselik, ha a másik nem akar szex nélkül élni. És, mint tudjuk, a házasságot egy ilyen bagatell dolog miatt, mint a testi élvezetek, és a jóban-rosszban elv miatt nem rúgjuk fel.

Nyilván vannak extrém esetek, amikor a félredugásból gyerek fogan, vagy bosszúból történik, de az esetek túlnyomó többsége nem ezen alapul.

Szóval jó lenne a hárpiáknak felfogni, hogy a hűség nem jár alanyi jogon. Azért dolgozni kell.

2021. nov. 24. 14:36
1 2 3 4
 11/37 A kérdező kommentje:
8-as: és te most sztár vagy, mert félévig sanyargattad magad? Inkább idióta vagy, hogy azt az egy életedet tönkre teszed a falu népének elvárása miatt.
2021. nov. 24. 14:55
 12/37 anonim ***** válasza:
88%

Kultúra ide, vallás oda. Nagyon sokféle van mindkettőből, és azok is ha lassan is, de folyamatosa változnak. Egy biztos: bármennyire szabad társadalomban is élünk (mert abban élünk), a gerinctelenségre nincs mentség. Egyik kultúra és vallás sem tolerálja azt, amikor az ember szánt szándékkal cserbenhagyja, elárulja a másikat, hűséget fogad, majd ezt aljas módon keresztülhúzza.

Felőlem tök mindegy ki miben hisz. Tartsa magát a szavához.

2021. nov. 24. 14:56
 13/37 A kérdező kommentje:

10-es: "Illene az elején őszintének lenni, és felvállalni magad"

Így van, nem csak félévig kefélni mint a nyulak, vagy adott esetben a gyűrűig, aztán pedig lakat.

2021. nov. 24. 14:56
 14/37 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem nem találsz olyan személyt aki inkább megöl valakit, minthogy megcsalja, ez a téveszme csak a fejedben létezik.

A megcsalás azért rossz dolog, mert olyan személy ellen követed el, akit elvileg szeretsz, ő is téged és megvan köztetek a feltétel nélküli bizalom, amivel nem szép dolog visszaélni. Létezik rossz kapcsolat, de szerintem nem a megcsalás a megoldás, inkább zárd le és keress mást.

Amennyiben rossz a házasságod, partnered nem akar segíteni megjavítani, lépj ki belőle!

A partnered, ha nem kívánja a szexet az egy okozat, hiszen gondolj csak bele, megvonnál bármit magadtól, ami jó? Ebben az esetben a probléma okát keresném, vajon miért nem akar velem szexelni? Nem élvezi, rosszul csinálok valamit, túl fáradt (amin segíthetnék), esetleg egészségügyi oka van? Ha pedig nem számít miért nem akar szexelni, akkor a kapcsolatnak már úgyis annyi és felesleges vele maradni, csak kényelmességből teszed.

2021. nov. 24. 14:57
 15/37 anonim ***** válasza:
21%
Mert hülyék. Őszintén, ki a fene hiszi el egy idegen embernek, hogy HOPP, mostantól csak 1 ember lesz ÖRÖKRE. És az nem NANCY A. vagy Hjú Dzsekmen, hanem te Béla/Kati.
2021. nov. 24. 15:00
 16/37 anonim ***** válasza:
96%

11, ez a nagy különbség kettőnk között. Nem mások miatt teszem. Azért, mert a saját magamról alkotott kép, az önbecsülésem törne ketté, ha ilyen féreg dolgot tennék. Ez az egyik alapja a személyiségemnek. Pont annyit várok el, amit meg is tudok adni. Milyen jogon várnék őszinteséget és tiszteletet, ha nekem egy eldobható zsebkendő a másik, akibe amíg jól működik fújom az orrom, ha már rongyos, akkor mindegy mi lesz vele?

És ezért nem fogok soha olyan kapcsolatban maradni ami már nem működik. Mert tartozunk egymásnak és a szép éveknek annyival, bárki is legyen a társam, hogy elengedjük egymást és keresünk olyat, aki boldoggá tesz.

Magamnak pedig épp azért, mert csak egy életem van, tartozom azzal, hogy lehetővé teszem, hogy boldogan töltsem a napjaimat. Egy diszfunkcionális kapcsolat nem tesz boldoggá, akárhány farok jár körbe bennem. Mert az érzelmi oldala halott. És ezt nem ellensúlyozza a nagy családi ház, vagy a milliók a számlán.

2021. nov. 24. 15:00
 17/37 anonim ***** válasza:
84%

"Így van, nem csak félévig kefélni mint a nyulak, vagy adott esetben a gyűrűig, aztán pedig lakat."

Nem, barátom, NEKED kell vállalni azt, hogy ha nincs pina, keresel másikat. Nyilván nem vállalod, hisz tudod, hogy senkinek nem kellenél így.

2021. nov. 24. 15:03
 18/37 A kérdező kommentje:
16-os: egy házasságból nem lehet csak úgy kilépni, közös ingatlannal, ingósággal és gyerekkel, ahogyan ezt te leírtad. Nem huszonéves laza kapcsolatokról van szó, hanem komoly dolgokról.
2021. nov. 24. 15:04
 19/37 anonim ***** válasza:
90%

"Nem mások miatt teszem. Azért, mert a saját magamról alkotott kép, az önbecsülésem törne ketté, ha ilyen féreg dolgot tennék. Ez az egyik alapja a személyiségemnek."

Leírtam ezt egyszer és lepontoztak, pedig igen, a hűség az én részem. Páromtól, szextől, mindentől független. Nem azért nem csalok, hogy a másik boldog legyen, hanem mert én akarok boldog lenni.

2021. nov. 24. 15:08
 20/37 anonim ***** válasza:
85%

"egy házasságból nem lehet csak úgy kilépni, közös ingatlannal, ingósággal és gyerekkel, ahogyan ezt te leírtad"

Megint mondom: ha előre tisztázod a játékszabályaidat, olyat találsz, aki mellől nem kell lelépni.

2021. nov. 24. 15:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!