Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem az enyém a gyerek. Párom még nem tudja, hogy tudom. Mi a következő lépés?
Amikor összejöttünk kb. akkor lett terhes, de nem gondoltam bele, hogy esetleg az előző partnerétől. Most egyéves a kicsi és apasági teszt után bizonyos, hogy nem az enyém. Nagyon valószínű, hogy párom tisztában volt a dologgal, mert anno indítványozta a gumi nélküli szexet, amibe én nem mentem bele, aztán nagy meglepetést színlelve adta elő, hogy teherbe esett.
A kicsiről nem akarok lemondani még így sem. A bíróság valószínű az anyjának ítélné, akinek ezek után viszont semmi erkölcsi joga nincs, hogy nevelje, mert értéket nem fog tudni neki átadni, csak romlást. Másik megoldás egy külföldi ország, ahol nem érvényesíthető magyaroroszági kiadatás és ahol pár hónapot már éltem. De azt sem szeretném, hogy az anyját soha ne lássa a "fiam".
*"akinek ezek után viszont semmi erkölcsi joga nincs, hogy nevelje, mert értéket nem fog tudni neki átadni, csak romlást. "
Fúúú ember!
Akkor ennyivel minden apát le lehetne rázni, akik azért vállnak, mert kiderült, hogy csalja az asszonyt.
Amúgy a dilemmád nem értem! Gyereket akarod! Asszonyt meg akarod tartani az életetekben, akkor minek akarod elvenni tőle? Gyereknek lesz anyukája, neked lesz fiad.
Ő bosszút akar (a kérdező). Be lett palizva. Direkt, nem direkt, ezt lehet még a nő/anya/párja se tudja... Elég kicsinyes, de érthető. Csak igazándiból, ha ezt a kisfiút szereti, akkor nem jó úton van. Az lenne a bosszú, ha felemelt fejjel továbblépne, úgy, hogy közben a gyermekkel tartaná a kapcsolatot. És a gyermek szeretetével, ragaszkodásával a saját sebei beforrnának.
Az anyának már az is elég szar lenne, ha elhagyná. De nem, ő vért/könnyeket akar... csak épp a vér és könnyek annak lenne, akit a legjobban szeret, a saját "fiától"...
Azért kegyetlen szar érzés lehet, hogy egy évig a sajátodnak hiszel valakit, úgy élsz mintha lenne egy fiad, majd kiderül h nincs is. Szóval én megértem h ki vagy akadva, de hagyj időt magadnak mielőtt bármit is tennél.
Egyébként hogy jött a teszt ötlete?
". úgy élsz mintha lenne egy fiad, majd kiderül h nincs is"
Pedig van! A gyerek azé aki neveli.
Egy anyának és a fiának is trauma ha elveszik egymástól őket. Nagy a kötődés köztük, olyan ami nem lesz sosem a vérszerinti apuka es o közötte sem. (Doku film is van rola, ha érdekel a címét leírom).
A pároddal üljetek le beszelni felnőtt módjára. Mond el, hogy tudod, hogy nem a tiéd a gyerek. Ez neked nagyon de nagyon rosszul esik. Annyira, hogy olyan gondolatok lepték el a fejed, hogy elviszed.
Kérdésem: szereted a párod (ha a dühöt kizárod a gondolataidbol) ha igen, maradjatok együtt, meg tudjátok oldani. Közös gyerekeitek is lehetnek, a meglévő gyermekkel kisteso.
Hany es hany család van, ahol feltestverek együtt nevelkednek? Nekik m1, ugyan úgy szeretik egymást.
A gyerek rád tekint Apaként. Szeret Téged, ragaszkodik hozzad, Te is szereted ezert szeretnéd magadnak. De Te SOSEM leszel Anya, és az Anyja SOSEM lesz az apja. Külön külön tudjatok megadni neki a szeretet táskát. Minden gyerek megérdemel 2 db táskát. Hidd el, ot nem érdekli, hogy nem Te vagy a biológiai apja. A való életben mégis Téged tart annak, s ez egy csoda. <3
El nem tudom képzelni milyen érzelmek kavaroghatnak benned. Szörnyű lehet, de legjobb ha szépen borítasz mindent és lelépsz..
Talán így még a gyereknek van esélye megismerni az igazi apját és nem fog hazugságban felnőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!