Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy férfi a kapcsolat elején több nővel csalta meg a barátnőjét, utólag - 2 év után - érdemes bevallani az őszinteség miatt, vagy jobb hallgatni róla?
A párkapcsolat elején, az első hetekben kissé elmérgesedett a helyzet. Mire a férfi úgy állt bosszút, hogy hétvégén a buliból felvitt magához egy nőt (még nem éltek együtt a barátnőjével), és lefeküdt vele. Következő héten lefeküdt az exbarátnőjével, majd egy női ismerősével, akivel a mai napig jóban van, és ismeri ezt a nőt a párja is.
Telt-múlt az idő, és végül egy szeretetteljes, boldog párkapcsolat lett abból, ami döcögősen indult. Voltak viták, de a férfinak már eszébe sem jutott más nőhöz menni. Amiért viszont most elgondolkodhat azon, hogy esetleg bevallja a kapcsolat eleji félrelépéseket: megfordult a fejében, hogy eljegyzi a barátnőjét, de kissé még lelkiismeret furdalása van, ami mostanában éledt ujjá benne, hogy érzekenyebb emberré vált.
Mit kellene tennie?
Csak a sajtát lelkiismeretedet bántja a mostani helyzet. Elmondani nincs értelme, csak belegázolnál az önbecsülésébe, megaláznád vele.
Ha nem tudsz együtt élni a tudattal, akkor szakíts.
Én általában az igazság és az őszinteség pártján állok, de ebben a helyzetben nem szeretném tudni az igazságot. Ha tényleg nem tervezed a jövőben megcsalni és nem szeretnéd elveszíteni, szerintem fölösleges kitálalni.
Ha nekem adná ezt elő a párom, mindegy, hogy 2, 5, vagy 10 éve történt szakítanék. Egyrészt, mert soha többet nem tudnék megbízni benne, másrészt, mert meginogna bennem minden, amit róla, illetve a kapcsolatunkról hittem, megalázva és átverve érezném magam. Főleg mert az egyik ideiglenes ágybetétet ismerem is.
Én inkább élnék egy olyan kapcsolatban, amiben a legelején ez megtörtént, de én nem tudom, így boldog vagyok, mint, hogy el kelljen dobni egy jól működő kapcsolatot.
Ha folyamatos megcsalásról lenne szó, más lenne a leányzó fekvése. De itt úgy fest a kérdező tanult a dologból és azóta hűséges és boldog a kapcsolat. Ha a jövőben is bütyköt köt a farka végére és a korábbi ballépéseit megtartja magának, akkor a lány soha nem tudja még és akár egy kiegyensúlyozott házasság is lehet a dologból. Itt a hallgatással szerintem mindenki nyer.
Ebben az esetben inkább jobb nem elmondani. El van döntve.
Köszönöm a válaszokat.
Tudok cáfolni: a férjem mindent tud rólam. Az összes olyan dolgot, ami miatt szégyellem magam (onnantól, hogy voltam egyszer egy kapcsolatban harmadik, odáig, hogy gyerek koromban véletlenül megkarcoltam a szomszéd kocsiját). Mindent, tényleg mindent tudunk egymásról. Én is tudom az összes részletét az előző házasságának, a válásának, a gyerekkorának. Mindig mindent elmondunk egymásnak. Még azt is tudtam, hogy volt egy nő évekkel ezelőtt, aki szimpatikus volt neki, de nem csalt meg, lerendezte magában a dolgokat. Mit ad isten, most nekem volt valaki, aki kísértés volt, de nem csaltam meg, én is túljutottam rajta, erről is tud. Persze voltak veszekedések, de mivel mindig 100%-os az őszinteség, így minden este nyugodtan fekszünk le, mert megbízunk egymásban.
Ha valamelyik félnek nyomja a lelkét egy ilyen horderejű dolog, kérdem én, nyugodtan fekszik le a másik mellé? Fel van rá készülve, hogy a következő 50 évben is képes lenne erre? Nyilvánvaló, hogy bűntudata van a férfinak.
Szerintem az lenne a fair, ha elmondaná, ezzel megadva az esélyt a lánynak, hogy ő dönthessen. Nem valószínű, hogy évekkel ezelőtt történt botlás miatt szakítás lenne, de ha az is lesz, legalább tiszta a lelkiismerete, és nem nyomorítja meg magát lelkileg a következő x évre amíg a házasság tart.
Nem mondjuk el. Ha bármilyen úton-módon ki is derülne, a végletekig tagadni kell!
Ha eddig nem nyomta a lelked, ezután sem fogja, akkor inkább hallgass.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!