Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Melyiket tudnád inkább megbocsátani?
1. Ha a férjed 12 év után egyszer csak a hátad mögött titokban összejön a kolléganőjével, akivel egymásba szeretnek. Neked otthon azt hazudja, hogy sokat túlórázik, miközben valójában a nővel van. Munka után vásárolni viszi a nőt, fodrászhoz, műkörmöshöz hordja, kávézgatni járnak, neked közben azt mondja, hogy menj haza busszal és ne várj rá, mert tovább bent kell maradnia az irodában. Hajnalig beszélget a nővel messengeren, de ha megkérdezed, mit csinál, azt mondja, csak játszik a telefonján. Éjjelente, amikor azt hiszi, hogy te már alszol, titokban kioson a hálószobából, hogy telefonálni tudjanak. A félretett pénzetekből albérletet fizet a nőnek, de erről is hazudik neked, és körömszakadtáig titkolja a viszonyát, míg végül lebukik.
2. Ha a férjed 8 év után megkér, hogy üljetek le és beszéljetek őszintén. Elmondja, hogy úgy érzi, el szeretne válni, mert beleszeretett valaki másba a munkahelyén. Nem történt közöttük semmi sem, azon kívül, hogy rengeteget beszélgettek egymással, és nem is akar a hátad mögött belemenni egy titkos viszonyba. A hölgy még nem tudja, hogyan érez, mert először veled akart őszintén beszélni erről és tisztázni a helyzetet. Te elfogadod, bár fáj. Azt mondod, rendben, menjen, végtére is, ezzel nem igazán tudsz mit csinálni. Külön költöztök, a férjed randizni is kezd a másik nővel, majd 1-2 hét után rájön, hogy tévedett az érzéseivel kapcsolatban és nagyon rossz döntést hozott, amikor el akart válni.
A végén mindkét férj őszintén bocsánatot kér. Beismeri, hogy nagyon nagy hibát követett el, de szeretne lehetőséget kapni tőled, hogy jóvá tehesse a tévedését, mert rájött, hogy fontos vagy neki és ha még lehetséges, mindent el szeretne követni, hogy helyrehozza a dolgokat, mert szeretné megmenteni a házasságotokat.
Te melyik esetben tudnál megbocsátani?
Gyerek egyik esetben sincs.
U.I.: Mind a két eset megtörtént - az egyik családon belül (nem velem), a másik baráti körben (konkrétan a legjobb barátnőm húgával).
A két eset közül te meg tudnád bocsátani a férjednek valamelyiket is? Adnál-e a két eset közül bármelyikben is egy második esélyt?
Az a helyzet hogy a valóságban egyik esetben se bocsát meg egy nő se. Pedig a második esetben meg kéne.
Ezért van a titkolózás. Mert az őszinteséggel mindig rosszabbul jársz. Aki ezt tagadja, az nézzen jól magába mielőtt válaszol.
Ha nincs gyerek, minek fogadnám vissza. A második férfit valahol megértem, mert voltam ilyen helyzetben. Nem akart ő rosszat, csak boldognak lenni. Viszont tudom, hogy azért estem kísértésbe, mert a páromat bár szerettem mint embert, mégsem ő volt az igazi. Akit tényleg szeretek, amellett nincs fellángolás más iránt, mert ővele foglalkozom és senki más nem tud édekelni.
Biztos hogy a második férfinak is lesznek még ügyei. Ő tisztességesen akar játszani, csak maga se tudja pontosan mit akar. Nos nekem ez nem lenne elég. Talán ha lennének gyerekek. De valójában akkor se.
Az elsőt nem.. Sunyi kis szar alak, közöm ne legyen hozzá, akkor se ha régóta együtt vagyunk. Erre én nem építek egy perccel se tovább.
A második őszinte. És bármi szar van, egyenes lesz. Erre már építenék. Persze miután eldöntöttem hogy meg tudom e bocsátani. Ha nem, akkor nincs értelme folytatni. De ha magamban valóban túl tudok lépni ezen, akkor igen, folytatnám vele, mert számíthatok az egyenességére és az őszinteségére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!