Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon bánt, hogy egy olyan lánnyal kell beszélnem minden nap, aki megcsalt a barátommal. Hogyan kellene meggyógyulnom?
Ne haragudjatok, de nem szeretnék részletes leírást írni, nem akarom felidézni a múltat.
Azt megjegyzem, hogy nem tudom megszüntetni a kapcsolatot a lánnyal (erről is lehetne regényt írni, hogy miért, de ez felesleges).
Arra szeretném hangsúlyozni a kérdést, hogy hogyan viselkedjek vele és hogyan essek túl a múlt fájdalmán? Köszönöm szépen a tanácsokat.
Semmi nem kell, és semmi nem kötelező. Én egy szót nem beszélnék vele, hanem átlépném a helyedben.
Barát barátja tabu: volt/van/lesz.
Ha a barátodnak meg tudtál bocsátani, akkor nem kellene, hogy a lány fájdalmat okozzon; amennyiben nem vagytok már együtt, akkor meg a múltat magad mögött kellene hagynod, és egyáltalán nem rágódni ezen. Tudom könnyű ezt mondani, de mindkét esetben a kulcs a tovább lépés, megtörtént, nem tudsz rajta változtatni, nyilván nem mindegy, hogy 2 hete történt, vagy 2 éve, de nagyon kevés az információ.
A lánnyal meg csak az udvariasság keretein belül kommunikálj (jó volna tudni, hogy miért kötelező, hogy normális tanácsot tudjunk adni), és ne vegyél róla tudomást.
Miért boltban dolgozol vagy munkatársad? Tudjatok egymasrol hogy egy pasi volt porondon? Vagy mind a hárman munkatársak vagytok?
Ha ilyen a szituáció akkor kérheted a főnököd hogy osszon be úgy hogy külön műszak, vagy osszon be máshova vagy helyezzen mashova vagy ossza be mashova a többieket. Épületen belül vagy másik helyre.
Pl. Mondok egy példát szimpla példa de nincs köze a te helyzetedhez csak azért írom hogy érzékeld mennyire veszélyessé tudnak válni az ilyen helyzetek amik valójában azért vannak mert nem tudnak az emberek különbséget tenni munkahely és magánélet között. A boltba bemegy valaki aki nagyon nem szimpi az eladónak és vesz terméket fizet és megy aztán otthon eszébe jut hogy elfelejtett venni a kajához egy két dolgot így visszamegy. Az eladó elkezd kombinálni hogy biztos direkt csinálja és elkönyveli hogy ez az ember azért megy vissza hogy idegesítse vagy zaklassa. Szerencsétlen meg azt se tudja mit gondol róla, a rosszabbik helyzet ha a kollegait is bevonja ilyenbe aki valamiért kinézi a másikat aki nem is ismeri egyiket se maximum a nevüket és a munka erkölcsüket látja nap mint nap és egy két meta kommunikációból, viselkedésből egy idő után leszűri hogy nem szivesen látott vendég nagyon kellemetlennek érzi de muszáj mennie boltba egy olyan helyen ahova az emberek élelmiszert mennek venni, de ezt a példát elképzelheted ügyeket intézve, hogy észre veszi hogy furcsálja az ügyintéző hogy ott van és kb. úgy néz rá mintha a saját lakásába zaklatná, na de neki is élnie kell és havonta is muszáj intézni pl. a számlákat, most csak azért hogy téged ne zavarjon a jelenléte a munkahelyeden menjen masik varosba boltba ha tud vagy halljon éhen?
Írtam egy szimpla példát és ez csak indok nélküli utálat amikor kivetíti az ott dolgozó a képzelt képét a másikra. Amennyiben ilyen helyen dolgozol tudatosítanod kell magadban magyarán különválasztani a munkahelyet és a magánéletet. Mert nekem ez a tippem. Ha a pasid meg volt olyan hülye hogy házon belül csalt meg akkor ezek szerint legközelebb is így fogja intézni ha olyan tipus bár ne legyen több ilyen azt kívánom, de én a helyedben elgondolkodnék ezek alapján hogy mennyire szeret téged.
Így senkinek nem jó szerintem pláne ha tippem szerint vagy mind a hárman kollégák vagytok vagy ott tud csak ügyet intézni vagy ott tud boltba terméket venni a harmadik aki már nem harmadik.
Tudja a lány hogy kinek a kicsodája vagy?
Tudta hogy a pasid nem egyedülálló volt?
Ezek látatlanba egy ilyen kérdésnél fontos információk de szerintem csak kiakartad magadból írni.
Leírtam hogy ha nem zaklat és normális de kollégák vagytok vagy neki muszáj ott kaját venni vagy muszáj ott intézkedni akkor meg kell tanulnod hogy a munkahely munkahely. Aki pl. Kereskedelembe dolgozik vagy pl. Szolgáltató egységben annak számolnia kell hogy pl. Ugyananannak a pasinak vagy nőnek az exeivel találkozik vagy a pasi vagy nő barátjának a kiszemeltjeivel akiről mesél a barát. Ennek kapcsán most mondok egy nagyon necces példát. Hogy a kollega barát mesél a kollegának a kiszemeltről, de mondjuk az illető aki barát titkon szerelmes abba aki mesél neki anélkül hogy tudná aki mesél hogy akinek mesél szerelmes szóval ezek a helyek amik szerintem necces porondok de ne az igya már meg a levét aki azt se tudja hogy mi van. Mármint akiről beszélnek. Mert ha még ráadásul bosszúálló típus is és betegesen féltékeny akinek mesél és bevonja a kollegáit már amelyik van olyan hülye hogy segédkezzen ilyenben. Egy 10-es skálán bizony veszélyes dolgot művel felelőtlenül mert van olyan helyzet mikor ember élettel játszik, ha egy egy apró dologgal megpróbálja messzebb boltra kényszeríteni bosszúból magyarán elüldözni a másikat.
Pl. Egészségi probléma pl. Ételallergia.
És megfigyeli az elado hogy mindig csak ezt a terméket veszi mert csak ott van és mikor megy az illeto leveszi gyorsan a polcrol. Es mikor kerdezi azt mondja nincs, de csak ott kaphato. Most akkor haljon éhen szerencsétlen csak azert mert az eladó szerelmes a kollégájába vagy kényszerüljön olyat enni amitől rosszul van? Ugye nem kell folytatnom milyen következményei vannak? Bünteti a kollégát aki mesélt aki nem tud semmit a kollega érzéseiről és terveiről ugyanakkor miután rájön a kolléga később okoz neki egy lelki sokkot és ugye onnantól kezdve ha kárt okozott akkor számolnia kell azzal hogy barátság sincs a másik meg lelkileg egy olyan sokkot okoz neki hogy közvetetten miatta lett majdnem beteg az illető aki tetszik neki mert mesélt a kollegának róla. Rájönnek a termékből hogy biztos van valami allergiája vagy ételintoleranciája a vevő aztán meg még úgy se tud semmit.
Nagyon felelőtlen és veszélyes tud lenni pl. a beteges féltékenység. Most mondtam egy kisarkított példát is.
A másik tippem hogy családtag vagy barát.
Kértél tanácsot szived joga nem részletezni de akkor maximum bólogatnak majd veled a többiek de objektív segítő választ nem fogsz kapni.
Nehéz az olyan helyzet ahol napi kapcsolatba vagy az illetővel akivel a párod megcsalt de nyílván a másiknak is nehéz és mivel nem írsz részleteket így csak azt tudom mondani hogy a pasid mind a kettőtöket egy szar helyzetbe taszított de ha munkahely leírtam hogyha nincs lehetőséged külön beosztásra vagy áthelyezésre mert pl. Nem kolléga az illető, akkor meg kell tanulnod külön választani a munkát és a magánéletet mert azzal nemcsak magatoknak ártotok de főleg a munkahelynek mert elüldözitek az embereket onnan és egy munkahely imidzsét tekintve ez súlyos hiba. Ugye nem kell folytatnom a következményeket.
Ha családtag akkor meg meg kéne beszélni a dolgot.
Ha barát akkor meg neked kéne eldönteni hogy mennyire barát ha megcsalt a párod vele.
Így nem tudunk nagyon tanácsot adni.
Ha meg konkrétan szemtől szembe fenyeget vagy zaklat vagy sakkban tart akkor fel kell jelenteni zaklatásért.
Amit tudunk mondani ezen kívül hogy próbálj minél többet stresszmentesítő gyakorlatokat csinálni, relaxálni, meditálni.
Kérdező nem segítettem a hosszú válaszommal itt válaszolok, szomorú hogy ilyen dolgok történnek emberekkel és biztos nagyon nehéz érzelmileg feldolgoznod hogy a szeretett személy megbántott, de próbáltam jelezni hogy ez így kevés hogy lelki gyógymódot ajánljunk. Csak példáztam egy semmi információt hogy csak találgatni tudunk, de úgy igazi gyógymód is csak nehezen van.
A két példa aminél csak a munkahely magánélet különválasztását jeleztem az csak általános példa volt, ne vedd magadra, remélem nem úgy értelmezted de sajna tényleg vannak ilyen emberek.
A második példa kisarkított volt nagyon, de azt csak azért írtam hogy jelezzem hogy sajna nem mindenki bír az érzéseivel, indulataival.
Az ilyen helyzet azért nagyon nehéz mert nyílvánvaló hogy nagyon megalázottnak érezheted magad ebben a helyzetben. Alig hogy túllépsz rajta már a következő pillanatban újra át kell élned mikor meglátod. De ha nem bánt szóban és lelkileg és nem tudott rólad akkor nem ő tehet róla ha meg tudott róla és direkt csinálja hogy idegesítsen az zaklatás arra ott vannak a megfelelő szakmák pl. Rendőrség, ügyvéd hogy segítsenek ezt a helyzetet könnyíteni, normalizálni.
Nálad inkább szomorúságot olvastam de nem tudunk tanácsot adni a semmire mert nem ismerjük a másik oldal oldalát magyarán nem tudjuk hogy a masik tisztába volt-e vele hogy a baratod vagy a volt baratod egyedülálló-e, mert ez sem egyertelmű.
Itt többen jelezték. Nem kell beszélned róla de azt is értsd hogy csak azt tudjuk mondani hogy válaszd külön. Magyaran a munkát és a magánéletet ha nem munkahelyi akkor is a munkahelyi válaszd szét a magánéleted és a munkád szabályt alkalmazd.
Ha meg zaklat a nő akkor jelntsd fel de a leírtak alapján nem erre következtettem.
Mivel nem ismerjük a problémát így nehéz bármit is tanácsolni.
Nem tettem szóvá kérdező. Nem szoktam nehezményezni a lepontozást. Nem számít ki pontozott le. Nem azért reagáltam gyorsan. Csak mivel írtál nekem privátot gyorsan jeleztem hogy a két példa csak két példa, magyarán csak egy probléma több tipusú ember körbeelmélkedése, nehogy magadra vedd, de direkt nem olyan példát írtam mint a te példád, nehogy összekavarjon. Ennyi ezért válaszoltam gyorsan nehogy félreértsd. Én is láttam már indulatokat munkahelyen nem olyan munkakörbe mint amit a példában írtam, kívülállóként első napjaim kezdetén a munkahelyemen és szörnyű, egyetlen amit tettem akkor abban a helyzetben mikor láttam a meta kommunikációjukat hogy közéjük ugrottam ösztönösen ezzel megfékeztem hogy elfajuljon egy verekedés, bár gőzöm se volt mi volt az oka, hogy ennyire utálták egymást. De akkor nem gondolkoztam ilyenen hogy azért ennek is megvolt a veszélye rám nézve is ha nem tudtam volna megfékezni de sikerült. Szóval van hogy egy nézeteltérésből vagy szimpla utálatból is a munkahelyi helyzetekből mi tud vállni ha nem tudják különválasztani de ezt is értelmetlen volt írnom pedig van mögötte igazság mert az elválasztás nagyon bölcs dolog.
Igazából semmit nem tudunk a körülményekről és szerintem neked a legjobb lenne egy olyan ember akivel ezt megtudod beszélni pl. Ha tehetsz érte és munkahelyi akkor a fönököd. Vagy ha nagyon megvisel lelkileg és fizikálisan keress egy lelki tanácsadót akiben megbízol ha nagyon nem bírod már magadba tartani. Csak jelezni próbáltam hogy mi így nehezen tudunk gyógymódot tanácsolni nehogy ártsunk vele akaratlanul is, mert ez nagyon nehéz helyzet. Én viszont lecsatlakoznék erről a kérdésről nehogy akaratlanul is a segíteni próbálásommal ártsak azt nem akarok. Remélem minél előbb megoldódik a problémád és jóra fordul az életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!