Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párommal két gyermekünk van, a nagyobbik lány kék szemű, a kisebbik fiú barna szemű, én és a párom kék szeműek vagyunk, ennek a cikknek alapján mit tennétek?
"A kék szem azért alakulhatott ki, hogy a férfi biztos lehessen benne, hogy a nőtől született gyermek az övé. Ha ugyanis az anya és az apa is kék szemű, nem születhet barna szemű gyermekük, mivel a barna szem domináns, a kék pedig recesszív gén. Ha tehát a gyermek kék szemű anyától, de barna szemmel születik, akkor csak egy másik, barna szemű férfié lehet, kék szeműé nem. Noha a genetikai hátteret aligha érthette a 10 ezer éve élt ember, a kék szem lehetett egyfajta összehasonlítási alap, jelzés a férfi számára, és adhatott neki valamiféle támpontot abban, hogy a született gyermek az övé-e vagy sem."
Leegyszerűsíve: Domináns a barna szín, de ez is két génből áll. Ha ebből az egyik sérült, akkor kék szeme lesz az illetőnek. Tehát úgy kék szemű a szülő, hogy sérült barna szem génjei vannak. Ilyen szülőknek lehet barna szemű gyerekük.
A másik eset, amikor kék szemre homozigóta. Ebben az esetben nem lehet barna szemű gyerekük.
Femina. Hu
Ehhez nincs mit hozzáfűzni.
Na akkor, anyám apám kék szemű, én barna. Egyértelmű, hogy apám az apám mert ugyanolyan görbe orrom van, mint neki :D
Az én szemem (anya) barna, az apjáé zöld, a gyerekemé kék.
A postásét nem tudom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!