Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Megcsalás » Mit gondoltok egy borderline...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok egy borderline betegről illetve olyanról akinek mentális zavara van?

Figyelt kérdés

Nem merem elmondani senkinek mert félek, hogy leneznek miatta vagy megbelyegeznek. Gyógyszert is kell szednem sajnos. A terapeutam próbálta megmagyarazni, hogy fogjam fel úgy, hogy ez egy mankó jelenleg, amire szükségem van, de nem biztos, hogy mindig szükség lesz rá. De én mégis rosszul érzem magam miatta és eléggé szégyenlem magam. Általában az emberek nem túl elnezoek olyannal szemben akin látják hogy labilis. Így viszont úgy érzem, hogy a szégyen miatt sosem erezhetem jól magam, vagy hogy soha nem fogok kelleni egy férfinak sem így, mert visszataszító lennek neki ezzel a betegséggel. :/

Aki szintén mentális betegséggel küzd, hogy tudja ezt kezelni illetve elfogadni így magát?

2019. nov. 10. 11:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Alapvetően az állapotuk sem ingadozik egy elfogadó családi környezetben."

Ez csak néhány, kivételes esetre igaz. Néhány borderline személyiségzavarban szenvedő állapota valóban spontán javulni szokott 30 éves kor körül, elfogadó családi légkörben, amire nincs tudományos magyarázat, de létező jelenség. Viszont ez nem minden borderline személyiségzavarosra igaz. Ennek az állapotnak pont az a lényege, hogy a partnerükkel viselkednek rendkívül ambivalensen, amit ép ésszel sajnos nem lehet kibírni.

Ezért én már biztos nem kezdenék borderline személyiségzavarossal - de egy sikeres, lezárt terápia után már simán, akkor már nem érdekelne a múlt.

2019. nov. 10. 16:55
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

10: jaaa, igen, csak ilyen jóbarát barátnőm. Valóban, kicsit félreérthető volt, bocsi. :)

11: ez is igaz, sajnos... Alapvetően egy nagy lutri ez, ezt elismerem. És az sem elvárható, hogy valaki egy ilyen kockázatot zsákbamacska módjára bevállaljom. Ezt abszolút megértem és nem is szoktam firtatni, mindenki magának választ nehézségi szintet, alapvetően nem kötelesség. Bármennyire is méltatlannak érzi az érintett.

2019. nov. 10. 17:20
 13/14 A kérdező kommentje:

Ez mind érthető amit leirtatok, hogy senkinek nem kötelessége bevallalni egy borderline beteget. A szomorú és elkeserito csak az, hogy aki ebben szenved, részben nem tehet róla, és el kell fogadja , hogy nem elég, hogy szenved ettől az egésztől, mások sem kíváncsiak rá, és inkább nem baratkoznak vele. Nekem személy szerint ez nagyon fájdalmas és reménytelennek látom a jövőt. Úgy érzem ha ismerkednek is, nem tudom garantálni, hogy nem jelennek meg a tüneteim egyáltalán, és sokszor úgy érzem, olyan elvarasokat támasztanak felém az emberek, hogy na hopp hopp legyek normális, de ez lehetetlen. Ez nem így működik. És tehetetlen dühöt érzek, mert én nem akarom ezt az állapotot, ezt a betegséget, és pluszba meg el is hagynak az emberek. Engem konkrétan a családom kidobott és nem is tartják velem a kapcsolatot már. Közben nagyban tehetnek róla, hogy nálam ez kialakult. Részben kineveltek belőlem egy borderline embert és miután persze tüneteket mutattam, azt mondták nem tudnak velem élni. És ez baromira nem fer, mert jórészt anyám nevelési módja miatt szívok most én. Persze ő ezt nem ismeri be, és megmagyarazza annyival, hogy ő mindig a legjobbat akarta. Hát köszönöm szépen, ezzel nem vagyok kisegitve, mert most én iszom a levét, és marhára nem azt érdemlem, hogy így magamra hagyjanak.

Szóval mindkét oldalt megertem, azt is, ha valaki nem akar ismerkedni egy borderline-al, de a másik oldalon ott van a beteg aki egy olyan miatt van eltaszitva, amiről nem sokat tehet. Ezerszer próbáltam kordában tartani az indulataim de nem ment. Innentől kezdve nemtudom mi a megoldás arra, hogy ne legyünk teljesen elszeparalva, mert ez baromira nem segít, csak ront az allapotunkon.

2019. nov. 10. 19:57
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Ne csüggedj, egyébként tény hogy sok az igazságtalanság az életben. Szerintem az edzés, meg a barátok szerzése lassan-lassan hobbik által is sokat segíthet. Családtagok ha ilyenek, ne várj tőlük semmit, majd később évek múlva, de anyagiakban azért legyél észnél. Férfiak nem elsősorban ez alapján ítélnek, és ha találkozol olyannal akit szintén értek igazságtalanságok akkor meg fog érteni. De lehet hogy elsőre nincsen formában, vedd észre azokat akik mondjuk evésbe menekülnek, vagy kicsit be vannak fordulva mert lehet hogy ők vonzóak lesznek majd ha mondjuk megismerkedtek és hisztek egymásban, és támogatjátok egymást és formába lendültök.
2019. nov. 10. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!