Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az élettársamnak évek óta komoly barátnője van. Nem tagadja le, de így nem lehet élni. A ház közös, és nem hajlandó elköltözni. Hogyan tudnám rávenni?
Megvásárolod tőle a részét. És költözik.
Te eladod neki a részed. És költözöl.
Így van, nem kéne olyan, aki az exével él együtt, hiába kamuzzák, hogy nincs köztük semmi, nem is beszélnek...stb.
Zárjon le mindent, exnek nyoma se legyen, így kell tiszta lappal kezdeni.
Vagy kivásárolod, vagy ő vásárol ki, vagy eladjátok az ingatlant és megosztoztok.
Én nőként olyan férfival sem ismerkedek, aki saját bevallása szerint válófélben van, mert lehet az kamu duma is, elhúzódhat, felőlem tarthatják a kapcsolatot, de legyen teljesen tiszta lap, ha valaki új kapcsolatot akar.
Benne lennél, de nem lépsz, tehát kényelmes/jó neked ez az állapot.
Ha tényleg új életet és kapcsolatot akarnál az első lépés lenne elköltözni. De nem teszed.
Elmész egy ugyvedhez, vázolod neki a helyzetet.
Valószínűleg közös tulajdon megszüntetése iránti per lesz a vége, ha magától nem nyit az egyezsegre..
Mivel te ki tudnád vásárolni őt, onnantól nem számít, mit akar meg mit nem.
Közös tulajdont egyébként 3 felé képp lehet mefszuntetni: kivasarolja az egyik fél a másikat, kivasarolja a másik fél az egyiket, eladjatok a közös tulajdont, és osztozkodtok a pénzen.
Én az öcsémmel voltam igy, az ügyvéd küldött neki egy hivatalos értesítést, hogy nyilatkozzon a szandekarol 30 napon belül, mert a 31.en meginditja a pert.
Másnap Hivott, hogy ki akar vásárolni...
Ja, 10 éve húzódott a dolog.
Ha neked szandekodban áll kifizetni őt, de ő nem tud vagy nem akar, ne izgulj.
Te hajlasz az egyezségre, így te vagy a jobb pozícióban.
De ha szép szóval nem megy a dolog, a bíróság el fogja intézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!