Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi alapján döntöttétek el,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi alapján döntöttétek el, hogy felveszitek-e a férjetek nevét?

Figyelt kérdés

Már jó ideje együtt vagyunk és végigjátszottam minden eshetőséget magamban. Már kislány koromban nem tetszett, ha a "né" szó bent van valaki nevében. Így ki van zárva pl a Kovács Jánosné vagy Kovácsné Tóth Éva. (nem ezek a neveink, ezek csak példák).

Maradt a kötőjeles verzió (Kovács-Tóth Éva) , az, ha felveszem a férjem vezetéknevét sajátomnak (Kovács Éva) vagy nem változtatok meg a nevemet.

A kötőjelessel két bajom van, az egyik az, hogy túl hosszú, a másik pedig, hogy a mi vezetéknevünk szerintem nem hangzik jól együtt. Szóval már csak két verzió maradt. Az a helyzet, hogy nekem nem tetszik a párom vezetékneve, ezért azt nem is akarom felvenni, szóval maradnék a saját nevemnél. A párom viszont nagyon szeretné, ha felvennék a nevét. Ötlet?

#Férjezett-névválasztás
2019. ápr. 28. 09:07
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
45%

28-as, ki mondta, hogy a név fejezi ki az összetartozást?

Az IS kifejezi. Ahogy pl. a jegygyűrű is.

2019. máj. 7. 17:43
 32/38 anonim ***** válasza:
66%

#31: Te papoltál arról, hogy a nők manapság már nem “né”-k akarnak lenni hanem “én”, mintha ez valami bűn lenne. Továbbá kiemelted hogy te “mi” akarsz lenni, éppen ezért büszkén viseled a nevedben a “né”-t, mert ez kifejezi, hogy ti összetartoztok, miközben ebből továbbra is csak az jon le, hogy az adott nő szimplan a férje utánfutója, ugyanis az ő nevében az égvilágon semmi sem jelzi azt a bizonyos “mi”-t sem az összetartozást.

Ezért mondom, hogy nem az ember nevén múlik az összetartozás és a “mi” sem!

2019. máj. 7. 21:15
 33/38 anonim ***** válasza:
20%

Ha te számodra az, hogy valaki felveszi a férje nevét, azt jelenti, hogy az illető nő a férje utánfutója, akkor csak sajnálni tudlak.

A hozzászólásokat olvasva nem csodálkozom a válások magas számán.

2019. máj. 7. 22:31
 34/38 anonim ***** válasza:
66%

Szándékosan nem akarod érteni, amit itt többen is írtunk neked, ugye..? :)

Én is őszintén sajnállak, amiért szerinted az, hogy XYné lettél az fejezi ki csak igazán az összetartozásotokat... Miközben az összetartozást pont hogy nem az fejezi ki, hogy a nő eldobja a nevét, hanem az ha MINDKETTEN felveszitek a másik vezeteknevét! Így csak a rólad lehet megmondani h házas vagy, a ferjednel erre az eg világon semmi nem utal.

De kb harmadjára írom le: Te tettel lenéző megjegyzést azokra, akik nem veszik fel a férjük nevét, mondvan a mai nők nem “né”-k akarnak lenni, hanem inkább az “én”-re törekednek a “mi” helyett.

Őszintén érdekelne, szerinted amelyik nő nem veszi fel a leendő férje nevét az nem tartozik Isten igazából össze vele? Ott nincs “mi”, csak “én”?? Ugyanis pont ezt írtad és a legszomorúbb, hogy fogalmad sincs mi ezzel a baj.

Mindenkinek magánügye, hogy hogyan veszi fel vagy épp nem veszi fel a másik nevét, ettől még egyik sem lesz kevesebb a másiknál és egy XYné-nek nem lesz összetartóbb a házassága egy olyanéval szemben, ahol a nő speciel megtartotta a nevét!

2019. máj. 7. 22:44
 35/38 anonim ***** válasza:
74%
"Miért kéne hivatalos levélben keresztnéven megszólítani?" - Például azért, mert partnercég kapcsolattartójaként rendszeresen levelezni kell vele.
2019. máj. 7. 23:10
 36/38 anonim ***** válasza:
100%
Általános iskolás koromban volt egy tanárnőm, akinek ugyanaz a születési vezetékneve, mint a férjének, nem rokonok. A tanárnőm nem változtatott nevet, így egyszerűbb volt.
2019. máj. 7. 23:16
 37/38 anonim ***** válasza:
0%

#34. Felesleges idegeskedned.

Én semmit sem írtam az összetartozásról, Te kötötted az összetartozáshoz azt, amit írtam. Ebből látszik, hogy Te nem érted azt, amiről én beszélek.

Az, hogy valaki felveszi-e a férje nevét vagy sem, nagyon sok dologról árulkodik, de pont nem az összetartozás szintjéről. Hanem például arról, kinek milyen felfogása van a házasságban betöltött szerepekről. De nem akarom bővebben kifejteni. Csak annyit mondok, ha nem teszed királyoddá a férjedet, Te sem leszel királynő. De úgyis félremagyarázod ezt is, úgyhogy hagyjuk.

2019. máj. 7. 23:20
 38/38 anonim ***** válasza:

"Például azért, mert partnercég kapcsolattartójaként rendszeresen levelezni kell vele."

Hivatalban dolgozom, van olyan intézmény, akivel rendszeresen levelezünk. Kovács Jánosné az egyik titkárnő hivatalos neve, az első levélváltásban megkérdeztem, hogy hogyan szólíthatom: írta, hogy Ági. Akinél ez problémát okoz megkérdezni, az tényleg elég életképtelen. :)) Már ne is haragudj, munkavállaló embereknél csodálkozom, hogy ez ekkora hisztire ad okot, hogy ide is ki kell írni (persze általánosítva mindenkire, aki -né-ként használja a nevét).

Édesanyám is "Nagy Jánosné", sosem volt belőle problémája 30 év alatt (Nagy Jánosné Máriaként mutatkozik be, ír alá kevésbé hivatalos levélben).

Én is né-ként veszem majd fel, valószínűleg úgy, hogy Kovács Jánosné Kiss Erika és pont letojom, hogy szerinted ez gáz. Én mondjuk elsősorban nem az összetartozás miatt veszem így fel, hanem mert így tetszik és számomra ez a legkifejezőbb. Nem tudom, miért kell általánosítani, bár valószínűleg úgy egyszerűbbnek is tűnik a világ. :))

2019. máj. 8. 09:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!