Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fura dolog megőrizni a leánykori nevet
házasságkötéskor?
Figyelt kérdés
Én szeretném megőrizni a nevemet, de azt látom, hogy mindenki megváltoztatja. Még az olyan csajok is, akik fennhangon hirdették, hogy függetlennek lenni jó, a házasság meg elavult hülyeség. Csak látom sorban a közösségi oldalakon, hogy mind megváltoztatják a nevüket. Nekem sose volt bajom a házasságkötéssel, de a nevemet nem akartam megváltoztatni, ha egyszer meg is tarthatom. De elbizonytalanodtam, hogy normális-e ez, lehet hogy van valami praktikus oka, amiről nem tudok?
Én nem hinném, hogy bárki ettől furcsán nézne, belekötni meg biztos nem fognak, csak az bizonytalanított el, hogy olyan emberek dobják el a nevüket, akik előtte annyira magabiztosan lenézték az ilyet, arra gondoltam, hogy talán van valami olyan jó és praktikus szempont, ami miatt tényleg érdemes ezt megtenni.
2019. ápr. 5. 17:54
22/26 anonim válasza:
Nem fura. Nekem inkább az vicces, mikor felveszik a férj vezetéknevét, majd elválnak, felveszik az új férjét. És csak lesek facebookon ha rápillantok a hîrfolyamra, hogy honnan ismerem, majd rájövök, hogy ja megint férjhez ment. :):)
2019. ápr. 7. 12:04
23/26 anonim válasza:
Szerintem az a fura, ha egy nő felveszi a férje nevét. A feleségemnek én mondtam, hogy őrizze meg a saját nevét, mert: 1. abba szerettem bele, 2. nem a külvilágnak házasodunk, 3. ha én se veszem fel az ő nevét, akkor ő miért vegye fel az enyémet.
2019. jún. 26. 10:00
24/26 anonim válasza:
Maradt a neved végül? :)
Én (férfiú) ha megházasodom, kérni fogom a páromat h hagyja meg a nevét. Oké hagyomány, aki szeretne éljen vele, pláne ha könnyebbséget jelent, de engem a hideg ráz amikor valaki egy az egyben kicseréli a vezetéknevét.. Nem tudom h a nők általában hogy élik meg de bennem ilyen rabszolgasággal kapcsolatos gondolatokat idéz, de lehet én vagyok a h*lye.
Ez a társadalmi "nyomás" is gyomorforgató, a sok birka megy amerre a többi azt vagy van értelme vagy nem (én is birka vagyok, de szerencsére csak néha).
2020. máj. 9. 06:37
25/26 A kérdező kommentje:
Megőriztem a nevem, de komolyan nem tudom, mit gondoljak az olyanról, aki nagymellénnyel szingli, majd még meg se száradt a tinta az anyakönyvi kivonatán, a közösségi oldalakon már át is írta a nevét. :) Egyébként nemrég nézegettünk egy gimnáziumban tablókat és a hatvanas évek elejéről több olyat is találtunk, ahol 5-6 lány is már asszonynéven szerepelt és itt nem X-né ZY-ra kell gondolni, hanem XY-né és kész. Elég bizarr mai szemmel ilyen fiatalon és teljesen "megszűnni". :)
2020. máj. 9. 10:30
26/26 anonim válasza:
Egyetértek veled, ez a közösségi oldalas mizéria, ez a 100% magamutogatás engem is aggaszt, pont emiatt leredukáltam és elszeparáltam mindent amennyire csak lehet h csak azt nézzem, lássam ami hasznos vagy érdekel.
(Én is láttam ilyen ősrégi tablókat, de mindig is furcsálltam ezt a teljes név átvételt na de nem akarom magamat ismételni, aki ettől boldog az tagadja meg a nevét meg az identitását.. :D)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!