Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A magyarok miért annyira fiatalon házasodnak össze?
Sok időt töltöttem be Magyarországon, és sok magyar ismerősöm van. Az én számomra nagyon furcsának tűnik a magyarok szokása már 22-26 évesen házasságot kötni. Sokan már egyetemi évek alatt nagyon stresszelnek arról, hogy vajon mi lesz, ha hamarosan nem lesz esküvő. És ha valaki mondjuk majdnem 30 éves és egyedülálló, nagyon durván sajnálják őt a háta mögött, hogy "jaj de nehéz van neki, mert még mindig nincs senkije".
Az én kulturális hátteremből (ami egy más európai országban van) ez nagyon fura viselkedés, hogy fiatal, ügyes, tanult emberek is úgy gondolkodják, mint 1930-as években. Légyetek szívesek, magyarázzátok meg nekem, miért annyira fontos egy ilyen őstörténelmi hagyománynak a fogalma? Szerintetek a leginkább gazdaságra, nemi szerepekre, vallásra vagy mire utalnak a fiatal magyarok esküvőpánikájaik?
(És említenem kell, hogy azért anonímán csodálkozok itt a chat-ben ahelyett, hogy simán kérdeznék a barátjaimtól, mert ők nagyon érzékenyek a témával és félek, hogy be fognak fejezödni a barátságjaink, ha én egy cseppnyit se kritizálnám az ő életjeiknek a legnagyobb döntéseiket...)
Nem lehet, ilyen kérdésben általánosítani. Mindenki más korban találja meg a nagy Ő-t, akihez úgy gondolja hozzá szeretne menni. Ez mindenkinek egyéni döntése. Nem vagyunk egyformák. Valóban azt látom én is, hogy a többség 30 felett házasodik. Viszont én is a másik tábort erősítem és nem gondolom, hogy azért, mert fiatalon házasodom hamar fogok elválni (előttem szóló), ez egy 30-asnál is ugyanúgy pakliban van.
21/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!