Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban elhiszed hogy létezik hűség egy életen át?
A kérdésem szimpla kíváncsiságra alapszik ki hogyan gondolja a kérdést. Valóban le lehet élni úgy egy életet akár férfi, akár női szemszögből nézve, hogy soha többé nem él az ember mással szexuális életet?
Szerinted van-e gond azzal, ha néhány évente a páros egyik tagja 1-2 alkalommal félrelép mondhatni érzelemmentesen, majd hazamegy és folytatja az életét tovább úgy, ahogy korábban?
Létezik hűség. De a másik felét el se tudom képzelni. Nekem a szex a szerelem kimutatása. Nem tudom elképzelni, hogy úgy szexelek valakivel, hogy semmit nem jelent. Akkor minek?
Az is durva, ha mondjuk ezt 30 évig csinálja egy partner mellett, mondjuk évi kétszer. Az 60!!! szerető. Nem sok egy kicsit?
És mit tud adni évente kétszer húsz perc lelketlen dugás, amiért érdemes lenne belemenni? A házasságban nem javít, nem ront, mintha megivott volna egy kávét.
Semmi értelme.
A hűség érzés, és vagy döntés kérdése.
Én hiszek benne, hogy ha egy ember őszintén, tiszta szívből szereti a társát (nem csak fellángolás és nem csak testi vágy), az soha nem fogja megcsalni,
elsősorban azért, mert nem vágyik másra, és azért is mert nem akarja.
Ha szeretsz valakit, akkor nem kefélsz félre. Egyrészt mert az igazi érzelmek ezt kizárják. Másrészt azt nem akarod megbántani, nem akarsz neki ilyen fájdalmat okozni, nem akarod porig alázni, nem akarod átverni a megcsalással, mert ez a tett azt mutatja, hogy leszarod az ő érzéseit, és maga a kapcsolat sem ér neked semmit.
De végső soron a hűség döntés kérdése is. Mert ha tegyük fel, elmúltak az érzések, nem is szereted már a másikat, attól még dönthetsz úgy, hogy korrekt, gerinces ember maradsz és tisztességesen lezárod előbb a kapcsolatodat amiben már nem vagy boldog, AZTÁN mész mással lefeküdni.
Ez nem más, mint jellem, személyiség kérdése. Ugyanis, ha valaki nem lát problémát abban, hogy becsapja a párját, elmegy máshoz dugni, majd úgy csinál, mintha mi sem történt volna, az igencsak érzéketlen és lelketlen személyiséget takar. Aki nem látja, hogy ez a dolog mennyire megalázó a megcsalt félnek, mennyire aljas, mennyire tisztességtelen, annak az értékrendjével, a személyiségével súlyos problémák vannak. Az érzelmei és a tisztelete hiányáról a párjával szemben már nem is beszélve.
Az én szememben, aki ilyet tesz, az többé nem emberi lény, csak egy utolsó szarkupac. Nem tudok rájuk máshogy tekinteni, mást mondani, és őszintén szólva nem is szeretnék szebben fogalmazni, mert nem érdemlik meg.
Ha valaki már nem akar az adott párjával együtt lenni, azt le lehet zárni úgy is, hogy nem döngöljük a másikat a földbe, akár életre szóló lelki sebeket ejtve rajta, és emberek maradunk. Ennyi a véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!