Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Nektek ki az elsõ a házasságba...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nektek ki az elsõ a házasságban/párkapcsolatotokban? A feleségetek/férjetek vagy a gyereketek. A többi lent

Figyelt kérdés

Kinek a kérését teljesítitek a párotok kérését vagy a gyereketek kérését , ha pl. nem lehet mindkét kérést teljesíteni?

pl.a párotok kéri hogy vmi. hogy legyen, de a gyereketek maskepp akarja. Ki számít jobban ?

2018. nov. 22. 13:28
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
63%
Mindkettőnknek első a gyerek, így nincs vita, hogy mi az elsődleges. De ez nem azt jelenti, hogy a gyerek parancsol.
2018. nov. 22. 16:05
 12/25 anonim ***** válasza:
47%
A család alapja a párkapcsolat! Nehéz ezt jól értelmezni, helyén kezelni, de így van!!
2018. nov. 22. 19:56
 13/25 anonim ***** válasza:
92%
Helyzetfüggő. Az viszont 100% hogy egyikünk sem engedne mindig a gyereknek, hogy egy elkényeztetett kis szörny legyen belőle. Jó néhànnyal talàlkoztam màr sajnos...
2018. nov. 23. 11:46
 14/25 anonim ***** válasza:
94%

Hát, ez tényleg szituációfüggő. Ha a férjem mondjuk csülköt akar enni ebédre, de a gyerek nincs oviban, mert beteg, és tudom, hogy a csülköt ő nem fogja megenni, nem szereti, akkor nem lesz csülök, mert nem szívatok senkit azzal, hogy olyat főzök, amit nem szeret.

De ha a gyerek akar valamit, aminek az ára húzós, apa meg nem akarja neki megvenni, a férjem akarata fog érvényesülni, nem fogom felülírni.

Egyébként jogom sincs felülírni, mivel ugyanolyan teljes értékű szülő, mint én, normális embereknél ez nem úgy működik, hogy az egyik szülő A-t mond, akkor a gyerek megy a másikhoz, az meg enged neki.

Alapvetően viszont azzal a válaszolóval értek egyet, aki azt írta (és jól lepontozták érte), hogy ideális esetben mondjuk apa nem a gyerek versenytársa, vetélytársa, hanem ésszel élő, felnőtt ember, akinek szintén elsődleges szempont mérlegeléskor, hogy mi a jó a családnak. Szóval nem játssza a saját gyerekével a "kit szeret jobban anyu" játékot. Tudom, baromi sok pasi ilyen, és nem kicsit szánalmas és nevetséges. Bár aki ilyennek szül, magára vessen.

30N

2018. nov. 23. 12:11
 15/25 anonim ***** válasza:
73%

De ez két különböző dolog. Hogy egy adott helyzetben kinek a kérését teljesítem és hogy ki a fontosabb.

Én pl az alapján is döntenék, ha a két kérés ellentmondó, hogy kinek az érdekei (érzelmei) sérülnek nagyobbat. Illetve a felnőttől elvárható olyan fokú belátás, ami egy kisgyerektől nem.

Szélsőséges pèlda, ha a beteg kisgyerek az anyja társaságát kéri, a férfi meg szeretne egy kis összebújást.

Ebben a helyzetben a belátást a felnőtt férfitól kell várni, neki van annyi ismerete, fegyelme, az időről alkotott olyan képe, hogy tudnia kell késleltetni a vágyait.

Másik helyzetben más lehet az igaz, de nagyon kevés olyat tudok elképzelni, ahol az dönt, hogy kit szeret jobban az anyuka. A felvetés amúgy is értelmetlen, mert ez két teljesen más szeretet, ráadásul a gyermekért az ember olyan szinten is felel, hogy az alapvető igényeit a saját rovására is ki kell elégitse.

2018. nov. 29. 23:22
 16/25 anonim ***** válasza:

2 éves a kisfiunk. mindkettőnknek ő az első, ez alap.

de a vadászpuska nálunk van, és a lekvárt is mi főzzük:)

2018. nov. 30. 06:48
 17/25 anonim ***** válasza:
Előző: nem befőtt? 😂
2018. nov. 30. 11:04
 18/25 anonim ***** válasza:
én lekvárként ismerem:)
2018. nov. 30. 11:21
 19/25 anonim ***** válasza:
Kerülöm az olyan helyzeteket, hogy szembe kerüljenek egymással, és próbálok úgy lavírozni, hogy senki ne sérüljőn.
2018. dec. 14. 12:48
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Párom! A gyerek az gyerek ezért szorul szülői felügyeltre. Nincs tisztában az élet dolgaival ami valahol jó is. Legyen gyerek játszon....Egy felnőttnek van jobb belátási képessége. Persze vannak kivételek,de ha valamiben nem értek egyet a párommal,a gyerek nem fogja tudni. Megbeszéljük döntünk és azt közöljük a gyerekkel. Mondják manapság a szülők félnek a gyereküktől.
2018. dec. 14. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!