Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért olyan fontos kérdés néhány férfinak, hogy a feleségük felveszi-e a nevüket?
Nekem fura, hogy pár férfit úgy igazából bármennyire is foglalkoztat ez a kérdés. Mármint... tulajdonképpen ennek milyen kihatása van a férjre? Gondolom ő akkor se úgy fogja szólítani, hogy "Lajosné", hanem továbbra is keresztnéven és/vagy becenéven, de akkor miért olyan fontos nekik a nő teljes neve? Milyen hatása lesz a férj életére?
Meg úgy egyáltalán, a név a személy egyik azonosítója, a személy pedig nem változik attól, hogy a családi állapot más lesz.
Már hallottam, olvastam olyanokat, hogy "ha nem veszi fel a nevem, akkor nem is veszem feleségül"..
Ez miért ennyire fontos kérdés néhány férfinál?
"Már hallottam, olvastam olyanokat, hogy "ha nem veszi fel a nevem, akkor nem is veszem feleségül".."
Én olyat hallottam és nem is egyet, ahol azt mondta, hogy akkor nem veszi el a nőt, hogy ha -né akar lenni... Ezzel próbálták a férfiak a modern felfogást bizonygatni, de közben ugyanolyan begyöpösödöttek, mint aki a azt erőlteti, hogy -né legyen. Egyik se különb. Ne szóljon bele, a nő fogja viselni. Mondom ezt úgy, hogy én is -né akarok lenni, és nem szívtam semmi drogot.
Aki erőlteti az az egója miatt teszi. Azt akarja megmutatni mindenkinek, hogy " ez a nő az enyém". Birtoklàsi vàgy dolgozik rendesen az ilyeneknél.
Az én férjem teljes mértékben ràm bízta a döntést, semmit sem erőltetett, de rosszul esett volna neki, ha sehogy sem veszem fel a nevét. Nàlam fel sem merült, hogy nem akarom .
Mivel - Né soha a büdös életben nem lettem volna, így maradt a vezetéknév csere és a kötőjeles. Mivel rövid összeillő neveink vannak, kötőjeles lettem. Szerettem volna kifejezni a hàzassàgot , mert egy csalàd lettünk mi ketten, ugyanakkor a sajàt nevemet akartam egyedibbé tenni. Annyira tucat vezetéknevem van, hogy így legalàbb különlegesebb.
Ha a párommal összeházasodunk, én sem szeretném felvenni a nevét.
Nem szeretnék -né, lenni nekem az sosem tetszett, szerintem öregít, ha vkiről úgy beszélnek hogy valamilyen né, akkor már mindjárt idősebb asszony jelenik meg a szemem előtt, nem pedig egy fiatal nő :D Lehet, hogy másoknál ez nem így van, meg hülyeségnek tartják, de nekem ezért nem szimpatikus.
A két vezetéknév összevonását azért vetettük el, mert nem hangzik jól. Sajnos nem minden vezetéknév passzol össze, ez van.
Szintén ebből adódik, hogy az ő vezetékneve önmagában sem passzol a keresztnevemhez.
Így abban egyeztünk meg, hogy megtartom a nevem. Akinek tudnia kell, hogy házasok vagyunk, az így is tudni fogja, akinek meg nem, nos az nem is érdekes.
"rosszul esett volna neki, ha sehogy sem veszem fel a nevét"
Éppen ez az, amit nem értek. Miért esett volna rosszul? :D
Azért fontos, mert így leszünk igazán egy család.....nagyon fontos hogy a gyereknek a szülei nevének írásakor látszódjon a házasság létezése :-)!
+ már gyerekkoromban kijelentettem, hogy a feleségem Dr. XYné lesz......na most ha nem veszi fel a nevemet akkor?
Nekem ez alap volt hogy felveszi a nevem és már első randin megbeszéltük....hiszen ha nem ért ezzel egyet kár is tovább ismerkedni...nekem ez nagyon fontos volt mindig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!