Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért olyan fontos kérdés néhány férfinak, hogy a feleségük felveszi-e a nevüket?
Nekem fura, hogy pár férfit úgy igazából bármennyire is foglalkoztat ez a kérdés. Mármint... tulajdonképpen ennek milyen kihatása van a férjre? Gondolom ő akkor se úgy fogja szólítani, hogy "Lajosné", hanem továbbra is keresztnéven és/vagy becenéven, de akkor miért olyan fontos nekik a nő teljes neve? Milyen hatása lesz a férj életére?
Meg úgy egyáltalán, a név a személy egyik azonosítója, a személy pedig nem változik attól, hogy a családi állapot más lesz.
Már hallottam, olvastam olyanokat, hogy "ha nem veszi fel a nevem, akkor nem is veszem feleségül"..
Ez miért ennyire fontos kérdés néhány férfinál?
Én pont, hogy nem engedném neki, tiltakoznék ahogy lehet. Sosem tetszett a "né"-zés, kisnyugdíjasok ugranak be, ott mindenki Jánosné meg Ferencné. Rémes. Elmaradott dolog.
És van aki ezt akarja? Mit iszik az ilyen?
Mondjuk a válás nem sokvizet zavar, nagyszüleim mindkét ágon elváltak, mégis mindkét nagymamám ~né névvel élte le az életét, a kutyát nem zavarta.
Aki ott tart még a házasság küszöbén is, hogy egy névváltoztatás kell az "összetartozás érzéséhez", annak nem biztos, hogy való a házasság, legalábbis nem az aktuális párjával... :D
Nem csak ~né formában lehet felvenni, szóval ez a legkisebb baj vele hogy régies. :D
De máshogy is hülyeség. Egyetlen jó indok, ha a nőnek eredetileg valami rémes vezetékneve van és így akar tőle szabadulni. Ilyet ismertem is.
Környezetemben a nő akarta így kifejezetten.
Egyébként gondolom azért ragaszkodnak hozzá a férfiak, hogy kinyilvánítsák, az a nő az övéké.
Én olyat ismerek, akit a szülei elég komolyan bántalmaztak kisgyerek kora óta, és nem kívánt az ő nevükkel élni soha többé. Így persze, érthető.
De most arra gondolok, mikor a férfi erőltetné. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!