Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, ti hogy reagálnátok, ha a leendő feleségetek kijelentené, hogy semmilyen formában nem hajlandó felvenni a neveteket, és a közös gyerekeiteknek is a saját vezetéknevét szeretné adni?
Normális férfi úgy reagálna erre, hogy "oké".
Nekem például elég hosszú és egyedi vezetéknevem van, plusz két keresztnév. Így is épp elég hosszú, pluszba nem fogom felvenni a férjem nevét, az biztos, a sajátomat meg nem cserélném le.
A gyerek meg kaphatná kötőjellel, és akkor annak mindenki örülhetne.
Azt nem is értem, néhány férfi miért érzi úgy, hogy bele kell szólnia a párja NEVÉBE. Hihetetlen emberek vannak....
Nem vettem fel a ferjem nevet 25 eve akkor meg ritka volt hogy valaki nem veszi fel.
Gyereket sajat nevemre akartam de bonyolult lett volna
Ferjem azt mondta neki mindegy nem fontos
Nekem gyerekként az volt szar, és szerintem egy anyát jobban kéne érdekeljen a gyereke, mint a suliban pusmogó vénqrvák, hogy az apám lelépett, és Anyum visszavette a leánykori nevét, én meg maradtam a gyűlölt apám nevén.
Az meg ugye társadalmilag elfogadottabb, ha anya-gyerek tök más nevű, mert a faszi lelép. Akkor nyugodtan gondolhatják a suliban, hogy á, egy tönkrement család.
De ha Mari néni azt hiszi, zabigyereked van... Nem az egyenlőségeddel van baj, az érettségeddel.
Ha őszinték akarunk lenni akkor így van, ez egy hagyományos férfi előjog.
Az meg egy női előjog, hogy az anya nevével igazolod magad és nem az apáéval. Erre írta egy korábbi kommentelő, hogy azért van, mert az anya 100%-os az apa meg nem. Ez igaz, egy újabb biológiai eredetű női előjog. Az apa soha nem lehet biztos benne, hogy a gyerek az övé.
Nem lehet igazságot tenni mindenben.
Az is egy társadalmi női előjog, hogy a nő választ magának párt, nem a férfi. Soha senki nem támadja ezeket a női privilégiumokat. Mindig csak a férfiakét. Ha így folytatjuk a végén semmi nem marad.
Férfiatlan erről beszélni, értem én, de ha a feministák mindent el akarnak venni, akkor kénytelenek vagyunk nekünk is fellépni, hogy na ezt már nem, van egy határ. Úgyhogy az ilyen kérdések csak olajat öntenek a nemek közötti konfliktusra.
Ezt bővebben is ki tudnám fejteni, de az már nagyon off lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!