Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Férfiak, ti hogy reagálnátok,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férfiak, ti hogy reagálnátok, ha a leendő feleségetek kijelentené, hogy semmilyen formában nem hajlandó felvenni a neveteket, és a közös gyerekeiteknek is a saját vezetéknevét szeretné adni?

Figyelt kérdés
A kérdés egyelőre pusztán elméleti, a párommal még sem esküvőt, sem gyereket nem tervezünk (elég korai is lenne), de már kamasz korom óta tudom, hogy én semmilyen körülmények között nem szeretnék valamilyenné, de még csak kötőjeles sem lenni, és a gyerekeimnek is szívesebben adnám a saját vezetéknevem (az utóbbiból kész vagyok a kötőjeles kompromisszumra). A kérdés az, hogy a mai férfiak mennyire nyitottak erre?

2018. okt. 15. 09:03
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
18%
30 Nem a szomszèd nèni szólja le, hanem mindenhol ahova megy, iskola stb ègő lesz neki, mert azt hiszik egy zabigyerek, akit az apja nem vàllalt. De persze az hogy ez milyen kellemetlen lesz a gyereknek mindegy, lènyeg hogy verjük magunkat az egyenjogúsàgra :) Nő vagyok. Egyenrangú a pàrkapcsolatomban. Nem azèrt mert kihisztèriàztam, hogy a gyerekünk az èn nevem kapja, sok minden màs miatt. Eszembe se jutna kicseszni ìgy a gyerekemmel, hogy lesajnàljàk mindenhol, mert èn bolond vagyok.... Persze majd most megkapom, h jajj mert a külvilàgnak èlek. Nagyon nem :) Csak nem vagyok debil. ;)
2018. okt. 16. 00:08
 32/61 anonim ***** válasza:
100%
Most nem azért de ha felveszed a férjed nevét mint Kiss Piroska helyett Kovács Piroska, akkor honnan fogják tudni az iskolában, hogy a gyerek a lány neved kapta vagy sem? Nincs ráírva a homlokára, ahogy neked se.
2018. okt. 16. 09:34
 33/61 anonim ***** válasza:
71%

Normális férfi úgy reagálna erre, hogy "oké".

Nekem például elég hosszú és egyedi vezetéknevem van, plusz két keresztnév. Így is épp elég hosszú, pluszba nem fogom felvenni a férjem nevét, az biztos, a sajátomat meg nem cserélném le.

A gyerek meg kaphatná kötőjellel, és akkor annak mindenki örülhetne.

Azt nem is értem, néhány férfi miért érzi úgy, hogy bele kell szólnia a párja NEVÉBE. Hihetetlen emberek vannak....

2018. okt. 16. 11:57
 34/61 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem úgy fair, ha a gyerek megkapja mindkét szülő vezetéknevét. Manapság a férfiak nyitottak ilyesmire (a környezetemben legalábbis), ahogy a lánykori név megtartására is. A férjemmel nem volt vita ebből, sőt egyet is értett velem ezekkel kapcsolatban.
2018. okt. 16. 12:59
 35/61 anonim ***** válasza:
60%

Nem vettem fel a ferjem nevet 25 eve akkor meg ritka volt hogy valaki nem veszi fel.

Gyereket sajat nevemre akartam de bonyolult lett volna

Ferjem azt mondta neki mindegy nem fontos

2018. okt. 16. 15:24
 36/61 anonim ***** válasza:
95%

Nekem gyerekként az volt szar, és szerintem egy anyát jobban kéne érdekeljen a gyereke, mint a suliban pusmogó vénqrvák, hogy az apám lelépett, és Anyum visszavette a leánykori nevét, én meg maradtam a gyűlölt apám nevén.

Az meg ugye társadalmilag elfogadottabb, ha anya-gyerek tök más nevű, mert a faszi lelép. Akkor nyugodtan gondolhatják a suliban, hogy á, egy tönkrement család.

De ha Mari néni azt hiszi, zabigyereked van... Nem az egyenlőségeddel van baj, az érettségeddel.

2018. okt. 16. 16:53
 37/61 anonim ***** válasza:
30%
Akkor vállalok mással gyereket és kész. A párom ha nem akarja nem kell felvennie a nevem, de azt semmiképp nem engedném hogy a feleségem vezetéknevét kapják a gyerekek, őszintén nagyon a kötőjeles dolog se tetszik.
2018. okt. 16. 17:01
 38/61 anonim ***** válasza:
22%
Ez bizony ebben a formában nagyon sértő. Az egy dolog, hogy a nő nem változtat nevet házasság után, rendben van, nem mindenki szeretné, és mégis csak azzal a névvel kellene élnie,szóval ezzel nincs is baj. De az, hogy derogál a közös gyereknek is az apa nevét adni... ez már taszító femináci stílus. Itt már nem egyenlőségről beszélünk, hanem az ilyen nők ténylegesen felsőbbrendűnek képzelik magukat. Mindezt nőként írom, aki -né nem volt hajlandó lenni, de kötőjeles igen, és teljesen alap volt, hogy a leendő gyerekek a férjem vezetéknevét kapják. Eszembe se jutott más. A férjemnek rosszul esett volna, ha nem veszem fel a nevét, de elfogadta volna, de a másik dolog eléggé a lelkébe gázolt volna, és teljesen jogosan.
2018. okt. 16. 18:49
 39/61 anonim ***** válasza:
82%
38-as, ha a gyereknek a nő nevét adni felsőbbrendűség a nő részéről, akkor egy gyereknek az apja nevét adni felsőbbrendűség a férfi részéről, nem?
2018. okt. 16. 19:17
 40/61 anonim ***** válasza:
22%

Ha őszinték akarunk lenni akkor így van, ez egy hagyományos férfi előjog.

Az meg egy női előjog, hogy az anya nevével igazolod magad és nem az apáéval. Erre írta egy korábbi kommentelő, hogy azért van, mert az anya 100%-os az apa meg nem. Ez igaz, egy újabb biológiai eredetű női előjog. Az apa soha nem lehet biztos benne, hogy a gyerek az övé.

Nem lehet igazságot tenni mindenben.

Az is egy társadalmi női előjog, hogy a nő választ magának párt, nem a férfi. Soha senki nem támadja ezeket a női privilégiumokat. Mindig csak a férfiakét. Ha így folytatjuk a végén semmi nem marad.

Férfiatlan erről beszélni, értem én, de ha a feministák mindent el akarnak venni, akkor kénytelenek vagyunk nekünk is fellépni, hogy na ezt már nem, van egy határ. Úgyhogy az ilyen kérdések csak olajat öntenek a nemek közötti konfliktusra.

Ezt bővebben is ki tudnám fejteni, de az már nagyon off lenne.

2018. okt. 16. 19:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!