Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, ti hogy reagálnátok, ha a leendő feleségetek kijelentené, hogy semmilyen formában nem hajlandó felvenni a neveteket, és a közös gyerekeiteknek is a saját vezetéknevét szeretné adni?
#7 De, önzőség, de ha te is ugyanazt csinálod bosszúból, akkor te sem vagy jobb. Sőt, ebből csak a gyerekes sértettség szól.
Én nő vagyok és én sem akarom felvenni a leendő férjem nevét, csak kötőjeles formában. A gyerek nevét is kötőjelesre akarom, mert szerintem ez így fair. De eszembe sem jutna csak a saját nevemet adni neki, ez elég parasztság lenne.
A névváltoztatás engem hidegen hagy. Van ismerősi körben olyan házaspár, ahol a férfi neve tömegnév (Kovács pl), a nőé pedig szépen hangzó, "arisztokratikusan" írott név (mint pl Kapronczay). Eszükbe sem jutott átíratni Kovácsra magát :D
Nekem őszintén szólva mindegy lenne a gyerek neve is. Én Szabó vagyok, na most ha összeházasodom egy Kováccsal, akkor nekem aztán hulla mindegy, melyik tömegnevet kapja a gyerekem, ha viszont a leendő feleségem mittudomén Eördöghffy, akkor már inkább legyen ez a gyerek vezetékneve is, ne a Szabó, amiből csilliómillió van Magyarországon.
De akkor is látja a családi egységet a közönség, ha a nő nevét viseli az egész család. Sőt, ha egy kitalált nevet viseltek, akkor is.
A kérdés az, hogy felállna-e továbbra is a pasinak, ha a nője nevét viselné kötőjelesen, ahogy a nő is az övét (egyenlőség).
És ennyi erővel én is háborodjak fel férfiként, hogy miért anyám leánykori nevét kérdezik az ügyintézők, miért nem apámét?
Bolond feminista baromság, ami csak konfliktust ver a nemek közé ezzel a modern nő vagyok, nekem minden előjog jár, a férfinak meg semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!