Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szerintetek nem lenne jó ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek nem lenne jó ha házasság és gyermekvállalás előtt a pároknak komoly teszteken kellene megfelelniük?

Figyelt kérdés

Látva a válások számát, és a gyermekek mentális problémáit, felmerül bennem a kérdés, hogy nem-e lenne sokkal jobb ha komolyabb felkészítést igényelne a házasság és a gyerekvállalás?

Pl csak az házasodhatna aki valóban megfelelően érett érzelmileg, és nem próbálja kisajátítani a másikat, nem féltékenykedik... meg kellene tanítani a embereknek hogy miként lehet és kell békésen elválni.

Gyermekvállalás előtt pedig megfelelő oktatást biztosítani mindkét szülőnek, részben levenni az anya válláról a terhet, és felkészíteni a férfit arra, hogy képes legyen érzelmileg is a gyermeke apjává válni, ne valami férfiimitátor legyen aki valójában egy érzéketlen agresszív maszkot viselő frusztrált csődtömeg.

Valamint felkészíteni a párokat a gyermek megfelelő mentális nevelésére.

2018. aug. 12. 20:33
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

12: Hamis monogám kultusz?

Akkor mi bajod van azzal, hogy az emberek pár évre összeállnak, mint a lovak hidegben, aztán mennek tovább? Hol ez, hol az neveli őket apaként, és a végére fel tudnak mutatni egy tucat nagyit. Minden gyerek más apától.

Legfeljebb azt a hamis kultuszt kell lerombolni, hogy a gyerekes nő használt áru, hisz csak bizonyítottan termékeny. Miért kéne erőltetni, hogy mindenki a saját gyerekét nevelje, pénzelje, hisz mind egy nagy, boldog család vagyunk, ahol mindenki szereti egymást, csak egyeseket kissé szenvedélyesebben mint másokat.

2018. aug. 12. 21:47
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

19: jókat írsz, de abban tévedsz, hogy a nepbutítás nem a vállalatok érdeke. Hanem a politikáé. Nézz körül, hogy ha elég birka egy nemzet, milyen szintű vagyonhoz és hatalomhoz jutnak azok, akik döntenek az oktatásról (is).

Nyomorba azért szülnek sok gyereket, mert dugni mindenki tud. A fogamzásgátlás viszont drága. Kishazankban is az elmaradott területeken divat 14 évesen pottyantani az elsőt, aztán 18 évesen megél a családiból, annyi gyerek van.

2018. aug. 12. 21:53
 23/27 anonim ***** válasza:
50%

mi még megérhetjük, hogy nem dolgozunk csak havi pár napot a pénzünkért..ha így automatizálunk hamarosan ki kell osztani a pénzt csak úgy, különben bedugul a gazdaság..munka és pénz nélkül senki sem fog venni semmit..

létszükséglet lesz az elosztó rendszerek korrupcióállósága, szerintem le is cseng a komplett politika..

gondolj bele, hogy a parlamentünk működése még a lovaskocsis, földesuras rendszerből jött..hol van ennek létjoga egy blockchain alapú, decentralizált törvényhozással szemben, ahol ráadásul végtelen nézőpont figyelembe vehető..

a túlnépesedéssel nem értek egyet..

más lapra tartozik, hogy benne vagyok nyakig a témában..laikusként is elgondolkoznék, hogy a fejlett államok hogyan képesek, az elmaradottaknál 1000%-kal hatékonyabb működésre és hamarosan fenntarthatóan?..rengeteget számít az odafigyelés és az oktatás

az említett finn példa vmit tényleg tudhat: ott - velünk ellentétben - az adott ágazat nagymestereit úgy megfizetik, hogy eszükbe se jusson elhagyni a tanári pályát

2018. aug. 12. 23:04
 24/27 anonim ***** válasza:
Ezzel azt mondod, hogy akinek jogi vagy gazdasági diplomája van, nem követ el "hibákat" adott kategóriában, mint pl a korrupció, lopás. Bármikor megírom neked a nyomorék tesztedet csillagos ötösre, aztán sorban ásom el a kölyköket a kertben, mert mondjuk pszichopata vagyok.
2018. aug. 12. 23:43
 25/27 A kérdező kommentje:

21, "Miért kéne erőltetni, hogy mindenki a saját gyerekét nevelje, pénzelje"

Pontosan ez a lényeg! Ide szerettem volna eljutni.

2018. aug. 13. 00:47
 26/27 anonim ***** válasza:
0%

Én azt gondolom a régi kornak is megvolt a maga értéke. Pontosan ezért említettem, hogy RÉSZBEN kellene visszahozni. A nagyszüleim és a dédszüleim is érdekházasságba kerültek 16-7 évesen. A nagymamámat ezután a bántalmazó házasságából ugyanúgy vette ki az apja, mint ahogy egy évvel előtte belenyomta. Tehát ez akkor sem volt elfogadott. A szüzesség megőrzése pedig teljesen természetes volt, hisz mint ahogy írtam is, gyakorlatilag tini fejjel házasították az ember lányát, addig pedig hét lakat alatt tartották. A kert volt, az állatok, a kistestvérek, a házimunka. Nem a buli, a szórakozás, a haverok, meg a piálás és a facebook, meg az insta, ami töményen tolja az arcodba a "függetlenséget" és az "élj a mának" életérzést. Ciki volt nem szüzen férjhez menni és ezzel a fiatal lányok is pontosan tisztában voltak.

Szóval összeadtak két kvázi ismeretlen embert, hogy tanuljanak meg együtt boldogulni és számomra nincs is szebb bizonyítéka annak, hogy az AKARAT, a döntés és az elhatározás működik, mint az, hogy 60+ év után egymás kezét fogva hunyt el a párosok egyik fele.

A nagymamámmal volt szerencsém még erről felnőtt fejjel beszélgetni és a szavait sosem fogom elfelejteni. Tűrés és kitartás. Ez a titka a hosszú házasságnak.

Persze én kiegészíteném azzal, hogy nem mindenek felett. De már ne haragudjék a világ, az hogy valakinek viszket a lába köze, nem indok egy család felrúgására. Más mellett is viszketni fog 10 év után... És én ezt a felfogást hoznám vissza, avagy tanítanám maximum. Ha valamit tanulhatunk a régi öregeinktől, akkor az az akarat.

A tanulási lehetősége egyébként mindenkinek megvan. Én sok könyvet olvasok hasonló témákban. Más meg tojik bele. Azt minek beleerőltetni, amikor úgyis csak az lenne a lényeg, hogy minél hamarabb túlessen rajta valahogy?

2018. aug. 13. 08:18
 27/27 A kérdező kommentje:
26, nagyon nem értek veled ebben egyet. Ez nekem nem több mint puszta kényszer, ahogy nagyid is említette, tűrés. Ez messze nem a "normális"!
2018. aug. 13. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!