Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Adnátok nekem tanácsokat a házassági szerződéssel kapcsolatban? (tudom lerágott csont, de szükségem van anonim véleményekre)
A házassági szerződés nem arról szól, hogy a másikat kitúrd a közös vagyonból vagy a gyerek láthatási jogából. Ahogy a válaszok többségéből is látszik ez annyira tabu és ellenszenves dolog, hogy gondolkodás nélkül mindennek lehordják azt aki fel meri vetni az ötletét. Pedig tény, hogy a házasságok több mint fele válással végződik. Ez nem anyagiasság hanem előrelátás ami több éves költséges pereskedéstől és gyűlölködéstől mentheti meg a két félt.
Nagyon sok mindent bele lehet foglalni egy házassági szerződésbe. Kiköthetitek azt, hogy amilyen saját tulajdonnal indultok az nálatok is maradjon pl: ház, kocsi, több milliós értéktárgy, vállalkozás, stb. Beleírhatjátok, hogy a közösen megszerzett vagyon valamilyen százalékos arányban legyen majd felosztva válás esetén akár olyan arányban amekkora vagyoni aránnyal a házasságba beleléptek pl: 50-50, 30-70, szerintem ez egész igazságos, persze kiköthetitek, hogy az örökségből származó vagyon kizárólagosan csak az örökös tulajdona legyen. Persze egy ügyvédet mindenképpen felkeresnék a helyedben és kifizetnék egy órányi díjat neki, hogy azért beszéljen erről részletesen.
A házassági szerződés mindkét felet ugyan úgy védi, úgyhogy a túlzott negatív válaszokra ne figyelj.
Én írnék egy olyat ami megfelelő. Nem bonyolult. Elmondod neki az allaspontodat ő megerti, megirjatok azt kész.
Nem ertem mi ebben a bonyolult
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!