Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Adnátok nekem tanácsokat a házassági szerződéssel kapcsolatban? (tudom lerágott csont, de szükségem van anonim véleményekre)
Semmit nem írnék alá sőt nem is mennek hozzá.
Altalaban az ilyen családokban a feleségnek nincsen szava, mindenben a család irányít ahol a pénz. Ennek csak következményei lesznek. Hozzá jön hogy egy elzárt elmaradott térségben leszel pénz nélkül. Aztán majd nézheted hogy a sogornőcinek mindene megvan te pedig örülsz egy Zara télikabátnak ha annyit tudsz magadnak venni.
Kérdésre válaszolva : házassági előtti vagyon saját tulajdon de a házasságban szerzettnél azért a 25% jogod van. Nehogy már üres zsebbel kelljen 5 év múlva egy valaskor az életed elölről kezdeni egy szabolcsi faluból.
Én maradnék Ausztriába ne tedd tönkre az életed
Fú, biztosan nem.
Mi van abban a szerződésben? A házassági vagyonkozosseg eleve arra van, hogy védje a nőt a gyerek miatt kiesett keresőképtelen évekért.
Ebből nem engednék, 100 százalék közös vagyon a gyerekkel otthon töltött vagy nem teljes munkaidőben dolgozott évek alatt. Utána 25%járna nekem, mivel en maradok otthon, ha beteg, nehezen talalok munkát stb..
Aztán erre jön még a bevételkiesés, ha miatta a senkifoldjen kell állást keresned.
Szerezz ügyvédet, ő majd minden kiesésre gondol, mi biztos elfelejtünk párat.
Egyébként én sem költöznék keletre, pláne nem szülnék ott, nem csak a munka, hanem az életszínvonal és a tájékozatlanság miatt, az oktatás színvonaláról, és a kevés értelmiségi emberről nem is beszélve.. és akkor a románokat és a romákat még nem is említettem. Ja és az a rémes keleti tájszólás..
Semmi pozitív nincs ebben amit leírsz. Miért áldoz be mindent hogy a barátodnak jó legyen de irj azért ala egy szerződést is nehogy egy fillért is elvigyél a közösből.
Nem kellene nekem ilyen. Olyan kiszolgáltatott leszel a semmi közepén hogy nem fogod tudni hol sírj. Ne tedd tönkremegy jövőd ferfit találhatsz még egy gyereket is szülhetsz másnak.
Önmagával nincs bajom a keleti tájszólással a románokkal sem. A párom és a szülei is értelmiségi, diplomás emberek. Na és én is keletről származom. Még a falusi életet is szeretem. Megélhetés miatt választottam nyugatot és a Balatont.
A házassági szerződés még nincs, de biztosan lesz (ha hozzámegyek), de nem vagyok hajlandó bármit aláírni. Ezért tettem fel a kérdést.
Én arra gondoltam, ha már van gyerek: megyeszékhelyen állandó lakhatás biztosítása, normális gyermektartás (normális pénz nem ilyen 15ezer/gyerek, ilyeneket hallok) teljes felügyelet gyermekfelügyelet az enyém, Gyes Gyed alatti bizonyos összeg, ami külön vagyon.
De mikor ezt egy személynek megemlítettem(nem a páromnak), akkor én voltam pénzéhes nőcske meg aranyásó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!