Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Egy megromlott házastársi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy megromlott házastársi viszonyon hogyan lehet javítani, ha mindkét fél állandó nagy stresszhatás alatt áll egyéb élethelyzetek miatt?

Figyelt kérdés
Kb. állandó a veszekedés minden apróságon. Lassan megszólalni sem merek. Minden igyekezetem hiábavalónak tűnik. Semmit sem együtt oldunk meg, a legkisebb problémára (pl. javítani kell valamit a házban vagy újabb zsák lehullott levelet gyűjtök vagy megszüntetnek egy tv csatornát) is nekem esik, ha közlöm a hírt. Mintha én lennék mindennek az okozója.
2017. dec. 31. 11:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
A megbeszélés mindent meg tud oldani, csupán az a titka , hogy tabuk nélkűl kell őszintének lenni mindkét félnek. A tapasztalat azt mutatja, hogy abban az esetben, ha az egyik fél teljesen őszinte és mindent , de mindent elmonnd a másiknak a problémáirol , akkor a másik fél is bizalmasabb lesz iránta.
2017. dec. 31. 13:35
 12/20 anonim ***** válasza:
De már azelőtt se volt jó... És azelőtt se... Itt a lényeg,leirtad,minek vagy vele,minek kelett ide gyerek? Ha félsz h megszolnak,maradj ebben, ő meg élni fogja a világát tovább mással ahogy eddig is,ne legyel vak,van neki nő azt biztos,szar amikor magányos valaki aki házasságban él. Én magányos voltam a volt férjem melett hozzá sekellett volna mennem,fejős tehén voltam leginkább neki..
2017. dec. 31. 13:40
 13/20 anonim ***** válasza:
Ne várd meg mig ő megy el,az megalázobb lesz neked,már menne kifelé,mondta h eladna az egészet,mikor voltál vele boldog?
2017. dec. 31. 13:48
 14/20 A kérdező kommentje:
Erre nem is gondoltam még, hogy ez a menekülés jele lehet. Nem kizárt.
2017. dec. 31. 15:41
 15/20 anonim ***** válasza:
Lehet javitani, de annyiban azért egyet kéne érteni, hogy ez már nem jó, és helyre akarjárok hozni. Szóval minden feszkó nélkül kérdezd meg, hogy igy lesz-e már az életetek végéig?
2018. jan. 1. 07:56
 16/20 A kérdező kommentje:

Ilyenre simán nekem vágja, hogy igen. Nagyon nehéz beszélni vele, mindig is én voltam, aki kimondja az érzéseit, szóval az nem igaz, hogy ja az egyik megnyílik, akkor a másik is. Ráadásul kényszerképzetei vannak, amiknek az ellenkezőjéről nem tudom meggyőzni.

Tegnap is tettem egy nyugodt próbát, csakhamar átment vagdalkozásba, de legalább megtudtam ezt-azt. Megállapodtunk, hogy ha csakhamar azt látjuk, nem változik semmi, akkor elválunk.

2018. jan. 1. 08:26
 17/20 anonim ***** válasza:
Időhúzás az egész, ha ez megy évek óta, akkor neki ez így megfelel. Kimosod a sz.ros gatyáját, főzöl rá, a boldogságot pedig megtalálta másnál. Egy percig nem gondolkodnék azon, hogy menjek-e. Kit érdekel, hogy megszólnak-e. Éljen vele az, aki megszól.
2018. jan. 4. 11:49
 18/20 A kérdező kommentje:
Az új évre adtam neki még egy esélyt, ez az utolsó... Most eddig úgy tűnik, próbál változtatni.
2018. jan. 4. 13:10
 19/20 anonim ***** válasza:

"És a gyerek? :("

Ez miféle érv?

Mely gyermeknek érdeke, hogy állandóan érezze a levegőben lógó feszültséget? Tisztában vagy azzal, hogy mily mértékben hat egy gyermek személyiségére, hogy apa és anya hogyan viszonyulnak egymáshoz? Nem a kiabálás, nem a kimondott szavak. Hanem hogy van-e csendben puszi, ölelés, összemosolygás, séta kézen fogva. Tudod, hogy ti lesztek az elsődleges mintája a későbbi párválasztáshoz is?

"Most eddig úgy tűnik, próbál változtatni." - ameddig bírja.

Esély, esély, esély, az élet telik, az idő fogy, a sérelmek nőnek. A gyerek felnő, viszi magával, amit otthon látott, ti meg ott maradtok és néztek félszemmel egymásra, hogy "én ezzel éltem?"

2018. jan. 5. 13:42
 20/20 anonim ***** válasza:
Utolsonál a pont. :(
2018. jan. 5. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!