Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy megromlott házastársi viszonyon hogyan lehet javítani, ha mindkét fél állandó nagy stresszhatás alatt áll egyéb élethelyzetek miatt?
Ilyenre simán nekem vágja, hogy igen. Nagyon nehéz beszélni vele, mindig is én voltam, aki kimondja az érzéseit, szóval az nem igaz, hogy ja az egyik megnyílik, akkor a másik is. Ráadásul kényszerképzetei vannak, amiknek az ellenkezőjéről nem tudom meggyőzni.
Tegnap is tettem egy nyugodt próbát, csakhamar átment vagdalkozásba, de legalább megtudtam ezt-azt. Megállapodtunk, hogy ha csakhamar azt látjuk, nem változik semmi, akkor elválunk.
"És a gyerek? :("
Ez miféle érv?
Mely gyermeknek érdeke, hogy állandóan érezze a levegőben lógó feszültséget? Tisztában vagy azzal, hogy mily mértékben hat egy gyermek személyiségére, hogy apa és anya hogyan viszonyulnak egymáshoz? Nem a kiabálás, nem a kimondott szavak. Hanem hogy van-e csendben puszi, ölelés, összemosolygás, séta kézen fogva. Tudod, hogy ti lesztek az elsődleges mintája a későbbi párválasztáshoz is?
"Most eddig úgy tűnik, próbál változtatni." - ameddig bírja.
Esély, esély, esély, az élet telik, az idő fogy, a sérelmek nőnek. A gyerek felnő, viszi magával, amit otthon látott, ti meg ott maradtok és néztek félszemmel egymásra, hogy "én ezzel éltem?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!