Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mennyire "divat" manapság a házasságig várni a szexszel?
Hát szerintem szex közben tud kinyílni úgy istenigazából az ember. Mert nem mindenkivel szexel és ezért egy olyan oldalát mutatja a párjának, amit eddig vagy senkinek vagy legalábbis nagyon kevés embernek. És ott egy idő után már elég gátlástalan az ember. Plusz lehet csak én vagyok így de szex után tudunk a legjobbat beszélgetni a barátommal. Akkor olyan meghitt a légkör, hogy nem félünk semmiről beszélni. Szóval a szex által is igazán megnyílik egy ember és nem csak testileg, hanem lelkileg is.
Van ismerősöm, aki vallási okok miatt vár a szexszel házassággal.
A mai napig szűz lennék és gyerekem se lenne, ha a házasságig várok...
A szexualitás fontos része egy kapcsolatnak, anélkül szimpla barátok is lehetnek a felek.
Ha már a kereszténység kategóriában van ez a kérdés ezért válaszolok rá.
Isten nem azért teremtette meg az embert hogy házasságon kívül éljen szexuális életet. Ezt nevezi a Biblia paráznaságnak. Sajnos a mai világban már a "divat"diktál és nem pedig az amit Isten mond. Én is így éltem egykor sajnos de mióta megismertem Isten gondolkodását erről a Biblia által, azóta én is másképp látom a dolgokat.
Nem ismerek ilyet.
Nem ítélek el miatta senkit, de hülyeségnek tartom a várakozást. Mi a garancia arra, hogy jó lesz a házasság? A szex tönkre tud tenni egy kapcsolatot. Alappillér. Lehet, hogy abszolút nem illenek egymáshoz és ha ez akkor derül ki, az eléggé kellemetlen...
Én rengeteg ilyen párt ismerek, köztük a szüleim is. Bár ez a sok ismerős azért döntött így, mert megismerték a Bibliát és ezen keresztül Isten szándékait. Ő az ember teremtésén kívül, létrehozta a házasságot, és mindenkinek ( feleségnek, férjnek, gyermekeknek) megfelelő szerepet alkotott, és ha ezektől eltérünk nem garantált a boldogságunk, sőt!
A Példabeszédek 8:33-36 jól megfogalmazza, hogy a javunkra válik ha betartjuk a létrehozott ,,szabályokat”
Csak idézek belőle: ,,Hallgassatok a fegyelmezésre, és legyetek bölcsek.Soha ne hagyjátok figyelmen kívül! Boldog az az ember, aki hallgat rám, ( vagyis Istenre)... Mert aki rám talál, életet talál,... 36 De aki semmibe vesz engem, saját magának okoz kárt,...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!