Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Szerintetek mennyire "divat"...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mennyire "divat" manapság a házasságig várni a szexszel?

Figyelt kérdés
Ismertek valakit, aki a házasságig várt? Esetleg van itt valaki, aki várt? Miért tettétek? Mik a tapasztalataitok? A kérdéssel nem vitát szeretnék generálni, csak érdekesnek tartom a dolgot és keveset hallani róla.

2017. dec. 30. 19:34
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
68%

Hát szerintem szex közben tud kinyílni úgy istenigazából az ember. Mert nem mindenkivel szexel és ezért egy olyan oldalát mutatja a párjának, amit eddig vagy senkinek vagy legalábbis nagyon kevés embernek. És ott egy idő után már elég gátlástalan az ember. Plusz lehet csak én vagyok így de szex után tudunk a legjobbat beszélgetni a barátommal. Akkor olyan meghitt a légkör, hogy nem félünk semmiről beszélni. Szóval a szex által is igazán megnyílik egy ember és nem csak testileg, hanem lelkileg is.

Van ismerősöm, aki vallási okok miatt vár a szexszel házassággal.

2017. dec. 30. 22:08
 12/27 anonim ***** válasza:
62%

A mai napig szűz lennék és gyerekem se lenne, ha a házasságig várok...

A szexualitás fontos része egy kapcsolatnak, anélkül szimpla barátok is lehetnek a felek.

2017. dec. 30. 22:33
 13/27 anonim válasza:
61%

Ha már a kereszténység kategóriában van ez a kérdés ezért válaszolok rá.

Isten nem azért teremtette meg az embert hogy házasságon kívül éljen szexuális életet. Ezt nevezi a Biblia paráznaságnak. Sajnos a mai világban már a "divat"diktál és nem pedig az amit Isten mond. Én is így éltem egykor sajnos de mióta megismertem Isten gondolkodását erről a Biblia által, azóta én is másképp látom a dolgokat.

2017. dec. 30. 23:22
 14/27 anonim ***** válasza:
88%
Ismerek több ilyen párt (most így hirtelen 4 jut az eszembe). Van aki pár éve házas, van akik már 10 éve. Sajnos nekem nem így alakult az életem, de ezen már utólag nem lehet változtatni. Valószínűleg boldogabb lettem volna.
2017. dec. 30. 23:47
 15/27 anonim ***** válasza:
69%

Nem ismerek ilyet.

Nem ítélek el miatta senkit, de hülyeségnek tartom a várakozást. Mi a garancia arra, hogy jó lesz a házasság? A szex tönkre tud tenni egy kapcsolatot. Alappillér. Lehet, hogy abszolút nem illenek egymáshoz és ha ez akkor derül ki, az eléggé kellemetlen...

2017. dec. 30. 23:57
 16/27 anonim válasza:
69%

Én rengeteg ilyen párt ismerek, köztük a szüleim is. Bár ez a sok ismerős azért döntött így, mert megismerték a Bibliát és ezen keresztül Isten szándékait. Ő az ember teremtésén kívül, létrehozta a házasságot, és mindenkinek ( feleségnek, férjnek, gyermekeknek) megfelelő szerepet alkotott, és ha ezektől eltérünk nem garantált a boldogságunk, sőt!

A Példabeszédek 8:33-36 jól megfogalmazza, hogy a javunkra válik ha betartjuk a létrehozott ,,szabályokat”

Csak idézek belőle: ,,Hallgassatok a fegyelmezésre, és legyetek bölcsek.Soha ne hagyjátok figyelmen kívül! Boldog az az ember, aki hallgat rám, ( vagyis Istenre)... Mert aki rám talál, életet talál,... 36 De aki semmibe vesz engem, saját magának okoz kárt,...

2017. dec. 31. 06:04
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Én egy ilyen esetről tudok, gimnáziumi osztálytársnőm így házasodott. Ő mélyen vallásos, szóval nála ez volt az alap. A férje nem tudom, hogy szűz volt-e, nem beszéltünk a szex témáról. Azóta már van 2 gyerekük, jól megvannak.
2017. dec. 31. 08:11
 18/27 anonim ***** válasza:
75%
Engem nem érdekel, divat-e, én várni fogok, és ismerek egy csomó embert, akik várni fognak, olyanokat is, akik vártak. Mind jól megvannak.
2017. dec. 31. 08:56
 19/27 anonim ***** válasza:
50%
Isten nem azért teremtette a csiklót, hogy biológia órán beszélgessünk róla, hanem hogy élvezzük minden előnyét.
2017. dec. 31. 09:34
 20/27 anonim válasza:
49%
Szia, én sok ilyet ismerek és elmondhatom érdemes várni a házasságig. Nem mindegy, hogy az ember tisztán megy e bele. Teljesen mások azok a házasságok, ahol vártak illetve, ahol nem.
2017. dec. 31. 10:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!