Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Jól gondolom, hogy mára totál...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jól gondolom, hogy mára totál értelmetlen dolog lett a házasság?

Figyelt kérdés

Az esküvő jó buli, de azt anélkül is meg lehet tartani, hogy mindenféle papírral vagyonközösséget alkotnál valakivel, akiből lehet kiszeretsz 1 év múlva, aztán csak a baj van a válással. A környéken, ismerősök között is azt látom, hogy a huszonévesek, akik nemrég házasodtak, pár éven belül már válnak is. Az eljegyzés és az esküvő szép dolog, de én házas biztos, hogy nem leszek. Nektek mi a véleményetek?

21L

2017. nov. 3. 09:41
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem annak lett értelmetlen, aki előtte sem azért akart volna házasodni, mert a spiritualitása tetszik a dolognak, hanem mert a társadalom elvárja meg mekkora buli az esküvő. Akinek nem ad pluszt a ceremónia, az ne házasodjon tényleg, úgyis megbánja. Nekem pl. fontos, mert tetszik a szellemisége annak, hogy van egy ceremónia, amin kijelentjük, hogy a másikkal akarunk élni. És nekem pont ez ad egy plusz löketet is ahhoz, hogyha esetleg mélypontra kerül a kapcsolat, akkor tegyek is érte, és nem az van, hogy "nyahhhhh... akkor szakítok, oszt jóvan".
2017. nov. 3. 11:10
 22/26 anonim ***** válasza:
45%

Jól gondolod.

A házasság már egy elavult konstrukció.

A közkeletű téveszmékkel szemben ugyanis a házasság soha nem a szerelemről szólt, ezt csak a romantika hazug ideológiája mosta bele az emberek agyába.

A házasság az "együtt könnyebb" elvéről szól és szólt mindig is. A célja az egzisztenciális bizonytalanság csökkentése, a túlélés és szaporodás esélyeinek növelése. A környezet és a nehéz körülmények által kikényszerített sorsközösség.

De a modern embernek ma már annyira könnyű az élete, hogy semmiféle ilyesmi kényszer nincs a házaspárokon, ami összetartaná őket, ezért a szerelem elmúlása után nyilván elválnak, hisz semmi más nincs, ami egymáshoz láncolná őket.

2017. nov. 3. 11:14
 23/26 anonim ***** válasza:
90%

Hát, ha neked ezt jelenti a házasság, akkor valóban nincs értelme.

De nekem mondjuk nem ezt jelenti. A házasságban a férfi és nő teljes életközösségre lép, ennek persze az a feltétele, hogy ne csak pár évre akarj berendezkedni a másik mellett - ahogy te is elképzeled - hanem egy teljes életre. Az a baj, hogy ma azt tartják a kapcsolat és a szeretet csúcsának, ha rózsaszín felhőből ömlengünk, hogy mennyire "imádjuk" a másikat. Na, erre nem is lehet házasságot építeni, mert ez törvényszerű, hogy elmúlik. Aztán lehet újrakezdeni egy másikkal, aztán ha azzal is elmúlt, akkor jöhet a következő és így ilyen sekélyes kis formában szépen el is telik az élet, ahelyett, hogy komoly, felelősségteljes döntéseket is hoztunk volna.

2017. nov. 3. 11:21
 24/26 anonim ***** válasza:
92%

21 évesen én is mindenfélét mondtam.

aztán kétszer is férjhez mentem. most úgy tervezem, többet nem fogok, de 100%-ra már semmit nem mondok.

2017. nov. 3. 13:33
 25/26 anonim ***** válasza:
91%

Én úgy gondolom, hogy a házasságnak nem az a lényege, hogy a szerelmet magasabb szintre emelje, hanem hogy ez egy döntés. Egy döntés arról, hogy a hátra levő életedet akkor is azzal az egy emberrel éled le, ha "kiszeretsz" belőle. Én komolyan veszem azt, amit akkor ott az oltár/ házasságközvetítő előtt el kell mondani, miszerint, "Egészségben, betegségben, jóban és rosszban, míg a halál el nem választ." Úgy gondolom, hogy nincs a világon olyan ember, akivel életem végéig minden egyes nap úgy kelnék fel és feküdnék le, hogy pillangók repkednek a gyomromban annyira őrülten szerelmes vagyok. Nem így lesz ez a jelenlegi párommal sem, de nem is lesz így senki mással. Hiába tudna nekem majd esetleg egy nehéz időszakban valaki könnyebb utat mutatni, 5-10-20-30 év múlva semmivel sem lenne jobb, mint azzal, aki mellől elmennék. Számomra a házasság azt jelenti, hogy ezekben a nehéz helyzetekben nem a könnyebb utat keressük, hanem együtt építjük a saját jövőnket.

Abban egyet értünk, hogy szép dolog az eljegyzés és az esküvő, de szerintem amikor a nagymamám 53 évvel az esküvőjük után (és 15 évvel a halála után) is tapintható szeretettel beszél nagypapámról, vagy amikor az 50 éve házas házaspár a színházban a jelenetnél, ami arról szól, hogy jóban-rosszban együtt lenni erősen megszorítja egymás kezét, nincs szebb.

2017. nov. 3. 14:33
 26/26 anonim ***** válasza:
68%

Én jobban szeretem őt feleségemnek szolitani mint baratnomnek :P

A mi esetunkben azert is hazasodtunk ossze mert o kulfoldi es igy nem tudtam volna kikoltozni hozza de o se tudott volna hozzam. Eldontottuk h egyutt elunk akkor miert legyunk barat-baratno evekig? A csaladja is konzervativ. Masreszt a kotelek is erosebb igy h hazasok vagyunk.

Lagzi nem volt. A folyoson adtak ossze minket 2 tanuval es majd csak most lesz hamarosan egy kisebb osszejovetel a csaladdal h megunnepeljuk.

2017. nov. 4. 00:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!