Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan ne legyek ilyen gyanakvó, féltékeny?
Az én történetem az, hogy 9 éve együtt vagyok egy férfivel. A kapcsolatunk 7. évében megcsalt, viszonya volt, de úgy döntöttem folytatom vele. Ennek már 2 éve, azóta a felesége vagyok. Az eset után gyanakvóbb, féltékenyebb vagyok, ugrom az esetleges jelekre hogy van megint valakije, és ez borzalmas...Nem érzem azt hogy tényleg csal, de automatikusan figyelek erre, kattog az agyam, bizalmatlan vagyok,na.
Szeretem ezt a férfit, ezért (egyelőre) nem opció a válás. (egy másik férfival is bizalmatlan lennék)
Hogyan tudnék ezektől a gondolatoktól kissé elvonatkoztatni, nem agyalni rajta?
Szeretnék tényleg értelmes segítő válaszokat. Ha az a véleményed, hogy el kellett volna hagyni, megfog újra csalni, azt inkább le se írd.
Köszönöm!
Utolsó, ha megunt volna, nem lennénk együtt, ha valaki megunja a másikat akkor lecseréli, nem elveszi feleségül...
Én elfogadom hogy az emberek többsége elítéli a hűtlenséget és egyből eldobja a párját, csak épp kértem hogy aki így gondolkodik az ne is írjon.
Én is csaltam meg a kapcsolatunk elején, ő is túl tudott lenni ezen...
Ezekhez a dolgokhoz másféle gondolkodás kell, más életfelfogás. Nem mondom hogy ez a jó amit mi csinalunk, de az sem amit ti mondotok, hogy hagyd el, válj el. Egyfajta emelt gondolkodás ez amit kevesen értenek, mert nem az az általános hogy megbocsájtunk, hanem eldobjuk, pedig minden egyes új kapcsolatban ugyanúgy jonnek mennek az ilyen és másféle gondok idővel..
Ezt ertem, mert a legtobben ezzel magyarazzak, hogy ez egy emelt gondolkodas en nem dobom el az elso hibanal meg tarsai. Ez mind szep es jo, de ugy tunik neked a kerdesedbol, hogy ez jora vezetett nalad? Hogy ezt a magasztos gondolkodast erre a helyzetre alkalmazni megerte, csakmert a "tobbi is ugyis szar lenne" (roviden)? Ha boldog lennel, es az a gondolkodasmod valoban hasznos lenne szamodra az eletben (es valoban ugyis gondolkodnal), amirol irsz, akkor ennek a kerdesnek meg sem kellett volna szuletnie. De megis megszuletett, mert olyan dolgot probalsz megjavitani, ami ha egyszer elveszett, nincsen tobbe: a bizalmat. Ertem en, hogy neked ez valamifele buszkeseg, hogy te nem "gonosz fogyaszto", te javitasz, nem pedig eldobsz, mert ez ilyen magasroptu gondolat, amit mas porok nem erthetnek, de ez a fajta gondolkodasmod pontosan annak a melegagya, hogy ilyen szar hazassagokban poshadjanak az emberek az altalad emlitett gondolkodasra hivatkozva - buszkeseggel... es folyton attol rettegve, hogy mikor cseszik at a fejuket ujra.
Egy picit ideje lenne tisztan latnod magadat, es nem ragaszkodni a rosszhoz. A parodnak viszonya volt. Nem megbotlott egyszer, hanem rendszeresen egy urites ertekevel tette egyenertekuve a TI szamodra fontos kapcsolatotokat... ebbe gondolj bele.
Belegondoltam. Meg abba is hogy én is megcsaltam.
Ha valakinek szeretője van, az azért van mert nem akarja elhagyni a párját. A bizalom olyan dolog amit igenis újjá lehet építeni. Nézd, biztos nem csal meg, csak agyban meg kell tanulnom elvonatkoztatni attól hogy ezen kattogjak. Erre kértem volna tippet, de csak egyet fúj itt mindenki. Már leírtam mit gondolok erről a felfogásról, legyen ez a végszó.
Én voltam hasonló helyzetben, én nem csaltam meg, de ő igen. Adtam új esélyt, bíztam h minden jó lesz. Nem lett. A bizalom sosem jött vissza. Én is folyton figyeltem, féltékenykedtem. Aztán véglet vége lett.
Van gyerek?
Ne pazarold el az idődet, boldog vele már úgysem leszel, csak pillanatnyi örömök, de akkor is benned lesz, hogy esetleg azért hozott virágot mert van valakije? így nem lehet élni
Hát nem szép a szerelem? :D Nálam a megcsalás az egy hatalmas piros lap, nem érdekel, hogy szeretem, nem érdekel, hogy a legfontosabb volt az eddigi életemben. Én többé nem tudnék bízni benne.
Biztos sokan úgy vannak vele, hogy ez egy nyitott világ és épp ezért a nyitott kapcsolatok biztos jóra vezetnek ergo "nincs megcsalás". Egészségükre.
"Ha az a véleményed, hogy el kellett volna hagyni, megfog újra csalni, azt inkább le se írd." Pedig ez a normális emberi reakció, csak nagyon defektes és agymosott lett az emberiség. Fura ezt hallani, mi?
Új partnerrel sikerülhetne változtatnod.
Nekem sikerült. Persze bennem van, hogy egyszer már megcsaltak, és ez a természetemen kcisit változtatott, a mostani páromban viszont mégis sikerült 100%-osan megbíznom. Ő kiérdemelte.
A férjed már nem érdemelheti ki, egy új szerelemben viszont lenne lehetőséged újra biztonságban érezni magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!