Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti a rezsit, hitelt nem számolva mennyiből jöttök ki egy hónapban?
Ha a "luxusabb dolgokat" nem számolom, akkor olyan 130-150e. Ami ebben benne van:
- kaja (2en vagyunk... nálunk picit több, mert nekem speciális diétát kell követnem)
- gyógyszer
- olyan ruha, ami tényleg szükséges (új csizma, kabát, ha az előző tönkrement, pl.)
- takarítószer
- általános higiéniai cuccok
- ajándékok más családtagoknak fontosabb ünnepekre
- bérlet tömegközlekedésre (páromnak, mert nekem van ingyenes)
(A rezsi, számlák összesen 50e körülre jönnek ki)
Ehhez ami még hozzájön:
- mozi, színház havonta akár többször is
- nekem személyi edző és fitneszbérlet
- veszünk néha nem annyira szükséges ruhát is (leginkább turiban)
- én sminkelek majdnem napi szinten, így azok is
- étterem olyan 3havonta 1x
Bp-n élünk téglaépítésű lakásban.
Ohhh nagyon komplex kérdést tettél fel, mert ahány ember, annyi igény.
Most mondjam azt, hogy rezsin felül 2 felnőtt max 70ből kijövünk...
De!
Mi nem járunk étterembe, moziba,diszkóba, max nagy ritkán kirándulni, v strandra...
És van egy csházunk ami felújítás alatt áll, arra meg rámegy havi 2-300.000.- mondjuk ezt rezsinek veszem... szóval érted.
Ahány ember, ahány élethelyzet, ahány szitu, annyi féle kiadás.
200e simán elmegy, 2 felnőtt és 2 gyerek, egyikük sajnos ételallergiás.
Ebből kb. 100e a kaja és a bevásárlás, a többi a szórakozás, gyerekek dolgai, cigi stb.
Nemrég számoltam ki, hogy a kötelező fizetnivalók kb. 200e Ft havonta, ebből 60e a hitel, 50e a rezsi, a többi a biztosításokra és a megtakarításokra megy.
Nem keresünk annyira rosszul, meg nem is kell túl sok dologról lemondani, de pl. ahhoz, hogy egy nyaralás vagy kocsicsere ne terhelje meg a családi kasszát, legalább 200-al több bevétel kellene. Rajta vagyunk!
Hitelünk és lakbérünk nincs.
Rezsi: víz, villany, gáz, internet/tv, szemétszálítás, házadó mittudomén... télen max 40 Ennél több még nem volt. Nyáron 10-20. Ősszel-tavasszal 20-25.
Kaja kettőnknek 45-50 ezer
mobilszámla 2 főre 4 ezer
az én munkahelyem 5 percre van, gyalog járok
a férjemnek van BP bérlete (állja a munkáltatója), plusz vonatjegyre 6 ezret szokott költeni havonta,
vannak biztosításai: az 20 ezer
150 ezerből kijövünk minden hónapban bőven, szóval jut szórakozása is. Az én fizetésem meg (130 ezer) megy minden hónapban megtakarításnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!