Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy pár egyik tagja (fiú) Jehova Tanúja és már több éve járnak és komoly kapcsolatban is vannak immár (beszéltek házasságról, gyerekről), akkor már a későbbiekben is jól ki fognak egymással jönni?
Nem én vagyok sem a lány, sem a fiú, a pár egyik tagja egy nagyon jó ismerősöm, csak ezért tettem fel a kérdést.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Nem az a kérdés, hogy dönthet-e hanem, hogyan döntene.
Ők komolyan betartanak mindent és az egyházból való kitiltással fenyegetnek ha nem tartod be a dolgot. Viszont erőszakosak a tévtanításaikkal, én például nem hagynám hogy a gyerekem a ő bibliai magyarázatukat tegye magáévá.
Mindegy hogy döntene? Miyen ember az ilyen? Egyszer egy hölgy jött a fiával hozzánk, Írországban éltünk kint. Ketten jöttek és elbeszélgettünk velük,mert tudni akartuk milyen vallás ez, hagytak ott könyvecskét is. Utána visszajöttek, kérdeztünk még többet és utána is néztünk. Mondtuk ugyan hogy felesleges a beszélgetés mert eleget megtudtunk ahhoz, hogy véleményünk legyen de ragaszkodtak ahhoz hogy válaszoljanak a kérdéseinkre. Egy kedves szösszenet:
- Ha a fia megbetegedne és csak vérátömlesztéssel lehetne megmenteni, inkább hagyná meghalni?
- Már vannak modern, vérmentes módszerek is.
- De nem minden országban elérhetők. Ha tehetné, azt kérné hogy ne kapjon vért?
- Igen.
- Tehát hagyná meghalni a fiát?
- Vannak vérmentes módszerek.
- De ha ezek nem elérhetők, mint ahogyan itt sem azok?
- A vérevés bűn.
- De ez nem vérevés.
- Ugyanaz.
- Tehát hagyná meghalni a fiát inkább, mint hogy vért kapjon?
- Igen.
Nem érdekel, mik a szabályok, de ez beteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!