Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös kasszánál hogy működik az, ha az egyik fél a saját hobbijára szeretne költeni? Mindig megbeszélitek egymással?
Nalunk ez ugy van, h kozos kassza akkor van ha valamelyikunk nem dolgozik, egyebkent meg ugy kozos h a fizetesunkbol kozosen fixetunk dolgokat, de nincs felezes. Tehat az fizeti pl a rezsit, teloszamlat, nagybevasarlast akinek eppen eszebe jut.
Nincs kolcsonadas, az fizet akinel van kartya, ebbol nem csinalunk ugyet. A ferjemnek van hobbija oszintem leszrom mennyit kolt ra mert ez nem hat ki az en vasarlasi szokasaimra. Nem kell bejelentemi h vesz egy uj kenut/kajakot snnak ellenere h mar 6 van itthin, most pl valami cangat vesz.
En ezzel paralell ruhak, cipok, taskakra koltok illetve nyaralok akkor is ha o nem er ra. Ha valamelyikunk munkanelkuli, akkor nincs uj taska sem uj kajak, akkor csak a fontos dolgokra koltunk de mi mindig dolgoxunk dxsl ilyet vsak egyszer tapasztaltunk:-))))
Mi az elni es elni hagyni elvet kovetjut, o nem tesz megjegyzest arra h a szekrenyekbol omlenek a taskak es cipok, engem meg nem erdekel h lassan kajak/kenu muzeumot nyitunk:-))))
2-es vagyok kifelejtettem h nem beszeljuk meg egymassal h ki es mit keszul venni, annyi, h 400 felett szolunk. Ez a megallapodas de minden ami ez alatt tortenik az nem megbeszeles targya.
Ha valaki 400 fele megy akkor annyi, h hello lattam egy kabatot vagy latott valami kenus cuccot es bejelentjuk h megvesszuk, de nem kerunk engedelyt nincs "szavazas".
32/N 48/F
A közös kiadásainkra (rezsi, háztartási kiadások, kaja, közös utazások, minden ilyesmi) van közös kasszánk, a maradék keresetét mindenki arra költi, amire akarja.
Bár nagyobb dolgokat úgyis megbeszélünk, nem pénzügyileg, csak elújságoljuk, hogy mit vettünk/mit tervezünk venni.
Mi úgy oldottuk meg, hogy mindenkinek van némi saját "zsebpénze". Tehát anno kiszámoltuk, hogy mennyi kell a rezsire, kajára, megtakarításra, stb., és az minden hónapban fizu után a közös számlánkra utaljuk (nem pont felesben, fizetések alapján megállapodtunk, hogy ki mennyit, hogy azért mindkettőnknek maradjon).
A maradék a saját pénze mindkettőnknek, abból jut neki a hatvanhatodik tankjára a gyűjteménybe vagy a havi WOW előfizetésre, nekem meg könyvekre, kreatív cuccokra, minden egyébre. Ezen felül ebből fizetjük azt is, hogyha pl. én melóhelyről kijárok étterembe kajálni a kollegákkal, vagy ő iszogat a haverokkal, mert az ilyen nehogymár a közös kajapénzt eméssze fel.
Ha ezek elfogynak (megesik), és a közösből viszünk valamire, akkor azt mindig megbeszéljük, hogy belefér-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!