Jehova Tanú és Krishnás tudna békésen beszélgtni egymással?
Úgy érted békésen beszélgetni, eszmecserét folytatni és közben mindenkor maximálisan tiszteletben tartani egymás személyét és hitét?
Ha mindkét fél érett gondolkodású, művelt, kulturált akkor szerintem lehetséges.
ma 21:02
igen pontosan igy
ma 21:06
De a felebaráti szeretett,mindkettőre igaznak kellene lennie,hisz azt hiszem ez mindkettőjük vallásában benne van,vagy nem? "felebaráti szeretett" meg önzetlenségröl szólna,pusztán szeretni a másikat önmagáért.. és nem a vallása miatt megbélyegezni..
Első lennék megint, tudod figyelembe kell venni hogy minden ember más és más függetlenül a vallásától.
Így lehet egy Jehova Tanúja is nyitott személyiségű ember aki szívesen beszélget másokkal - a kényszeres prédikálás nélkül - akik bár nem hittestvérek de olyan értelemben testvérek ha feltételezünk egy teremtőt.
Krisnásoknál szintúgy, mondjuk ők máshogy tekintenek a más hitű emberekre ami előny ez esetben.
Lásd:
(első lap üres)
Akinek van ideje rá az nyugodtan olvasson bele.
5-ös válaszoló, te tudnál, AKARNÁL "kényszeresen prédikálni"?! Mert ha nem, akkor miről is beszélsz? Miből gondolod, hogy a Tanúk, akik a hirdető munkát végzik, nem a saját akaratukból, meggyőződéssel teszik?
Kérdező, ha valakikre jellemző a béke (mindenféle értelemben), méghozzá mindenféle külső társadalmi nyomás ellenére is, azok Jehova Tanúi! Csak az ismerethiányodról árulkodik, amikor általánosságban ezt megkérdőjelezed, vagy azt sejteted, hogy ezzel problémák vannak. Az intolerancia, a türelmetlenség, a vakbuzgóság, a vallási fanatizmus, nem a Tanúkra jellemző, hanem azon emberek tömegeire és csoportok ezreire, akik és amelyek nem képesek tartósan együtt és békében élni egymással a földön. Ők vannak TÚLNYOMÓ többségben.
Én úgy tudom, hogy ők nem Jehova Tanúi! Te hogyan tudod? :-)
Na, az utolsó válaszoló pont egy olyan hívő ember aki miatt egyáltalán felmerülhet egy ilyen kérdés sajnos. Saját meggyőződésemből én is tehetnék sok mindent, fel sem tűnne hogy az már-már kényszeres.
Még akkor sem ha az embert aranyos fehér ruhás bácsik viszik be egy cuki bélelt szobába. :P
Katy például abszolút normálisan, békésen tudott válaszolni.
Egyébként a mormonok is alkalmazzák a standos megoldást mint ti? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!