Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Magasabb rendű a hivatalos...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Magasabb rendű a hivatalos házasság az együttélésnél?

Figyelt kérdés

2017. jún. 21. 18:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%
Jogilag mindenképp, és számomra is. Mindenki döntse el maga. Persze ez nem jelenti azt, hogy minden házasság jobban működik, mint egy sima együttélés. És azt sem igaz, hogy a házasság előtti kapcsolatunkat kevesebbre értékeltem, viszont ezt tekintek a kapcsolatunk beteljesedésének. Házasságpárti vagyok szóval úgy vagyok vele, hogy ha minden tökéletes akkor miért ne házasodna össze valaki.
2017. jún. 22. 12:54
 12/16 anonim ***** válasza:

Jogilag, a törvény előtt teljes mértékben. Érzelmi szempontból pedig van akinek igen, és van akinek nem. Nekünk fontos volt, sokat jelent nekem is és a férjemnek is, hogy törvényesen is egymás hozzátartozói vagyunk, ő nem csak a pasim, hanem a férjem, én a felesége vagyok, nem egy barátnő.

Viselem a vezetéknevét, hivatalosan is egymáshoz tartozunk. Ez nem arról szól amit sok házasságellenes próbál belemagyarázni, hogy akiknek erre van igényük biztos azért ragaszkodnak ehhez mert ettől szeretik egymást jobban. Nem ettől. A házasság egy választható kapcsolati forma. Van akinek érték és van akinek nem. Pont.

2017. jún. 23. 01:59
 13/16 anonim ***** válasza:
60%

Magyarországon és még pár elmaradottabb térségben jogilag igen.

Lelkileg semmiképp. A papír nem köt semmit. Egy szerződés, amit könnyedén fel lehet bontani. Vannak hivatalosan házasok, akik külön élnek. Sokan vannak, akik utálják egymást. A férj alkoholista, a feleség egy sárkány. Aztán mégis együtt vannak papíron.

De van boldog, tartalmas házasság és boldogtalan üres együttélés is. Szerintem egy szerződés nem határozza meg a magasabbrendűséget egy fejlett társadalomban.

2017. jún. 23. 09:28
 14/16 anonim ***** válasza:
19%

Termeszetessen igen magasabb rendu a kapcsolat

Van benne egy nagyon fontos dolog NYILVANOS felelossegvallalas kornyezet es a torveny elott.

Hivatalos egyuttelesi forma

Az osszedobjuk a szennyest es meglatjuk tipusu emberek nem merik felvallalni a felelosseget lapitanak varnak felnek elkotelezodni.

2017. jún. 23. 21:17
 15/16 anonim ***** válasza:
40%
Hivatalos élettársi nyilatkozattal ugyanaz.
2017. jún. 25. 08:50
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Együttélés:

- kipróbáljuk,tudunk-e együtt élni

- addig vagyunk együtt,amíg mindkettőnknek jó

- bármikor szeretkezhetünk

- meglátjuk,mi lesz,hogy lesz

Szerintem egy kicsit olyan,mintha azt mondanák,azt gondolnák: nem tudom,nem vagyok biztos magamban,de nem akarok várni,amíg biztos leszek,már most élvezni akarom az előnyeit az együttélésnek. (De a hátrányait nem biztos)

Házasság: Őt akarom egy életen át, akár nehézségben is,hajlandó vagyok ezért tenni,áldozatot hozni - és ezt az embert az egész világ előtt felvállalom

2017. jún. 25. 13:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!