Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Külföldön történő házasságköté...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Külföldön történő házasságkötés mennyi többletköltséggel jár?

Figyelt kérdés

azokat olvastam hogy házasság magyarországi hitelesítése és a házasság engedélyezéséhez a kért dokumentumok fordítása...

Ezek kb. 80ezer forintra jönne ki? legalábbis én így számoltam, de ugye akkor derül ki a pontos összeg mikor már intézésre kerül a sor. csak szeretném tudni kinek mennyi volt csak az hogy külföldön köthessen házasságot.

2017. márc. 5. 16:45
 1/6 anonim ***** válasza:
52%
Mindjart ki is talalom "Külföldia" pontos arait, varjal... kulfoldi valutaban jo lesz?
2017. márc. 5. 17:17
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem tudom miért kötöttél bele a kérdésembe, mikor látszik hogy te nem vagy tisztában a dolgokkal.

Az ügyintézés, a házasság hitelesítés a fordítás mind magyar forintban fizetendő.

A ceremónia nem érdekel hogy mennyi, sem az ottani étterem kibérelése. Csak az ügyintézés ami csak külföldi (bármelyik ország) házasság esetén fizetendő...

Ha te erre nem tudsz válaszolni, akk ne itt add ki az elfolytott dühödet mert nem neked szólt a kérdésem...!

2017. márc. 5. 23:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Nincs elfoJtott duhom, kerdezo :D. Termeszetesen a magyar allam ugyanazokat fogja kerni mindenkitol, de Külföldia mar nem, akkor sem ha csak a ceremoniat tartanad ott. Erre probaltam ravilagitani. Vagy szerinted ahhoz hogy te magyar allampolgarkent hazassagot kothess meg "ceremonia szinten is" ugyanazok a papirok es engedelyek kellenek Ormenyorszagba pl. mint Horvatorszagba? Komolyan? :D
2017. márc. 6. 07:58
 4/6 A kérdező kommentje:

"csak szeretnem tudni kinek mennyi volt..."

meg nincs celorszagom...barmelyik orszagban kotott eskuo erdekel :)

A forditasi koltseg (pl.: alàìràsonkènt kerult 3000forintba ìgy nekunk osszesen 12ezer volt csak a dokumentumok fordìtàsa, vagy pl.: fejenkènt 10ezer) a hazai anyakonyveztetes ara erdekelne, es pl.: Xy vagyok es nekem a parommal horvatorszagban volt eskuvonk. ezeket a dokumentumokat kertek tolunk: ......

......

......

ès ezeknek a forditàsa ennyi volt : x forint

nagyabol igy ertem, nem arajanlatot kertem, hanem tapasztalat megosztast.

Ha nem volt vilagos a kerdes akk bocsi.

2017. márc. 6. 12:32
 5/6 anonim ***** válasza:

Abban igaza van az első válaszolónak, hogy egyáltalán nem mindegy, melyik országról van szó.

Németre vagy angolra biztos olcsóbbak a fordítások, mint kínaira, albánra, türkménre stb.

Nekem anno 30 euróba került a születési bizonyítvány kivonatának lefordítása, a keresztlevelemet pedig le sem kellett fordíttatni a templomi esküvőhöz.

Európa nyugati részén élek, itt is mentem férjhez.

2017. márc. 6. 13:17
 6/6 anonim ***** válasza:

1. Szuletesi anyakonyvi kivonat forditasa: kb 13 000/db (lehet kerni nemzetkozi formatumban, tobb nyelven is, es akkor talan nem kell lefordittatni).

2. Apostille pecset 5500 Ft/db

3. Csaladi allapot igazolas forditasa lsd 1. (kb mint az anyakonyvi kivonate.)

4. Hazassagi anyakonyvi kivonat forditasa lsd. 1.

Pontos arajanlatot az Orszagos Forditoiroda tud adni, kerdezz ra naluk.

Nem minden orszag fogja elfogadni a magyarorszagi forditasokat, hiszen Magyarorszagon sem fogadjak el hiteles forditaskent a kulfoldon forditott dokumentumokat hazassagi ugyekben, ugyhogy attol fuggoen, hogy milyen orszagot valasztasz, akar meg is duplazodhatnak a koltsegek. Az is orszagonkent valtozhat, hogy milyen dokumentumok kellenek a hazassagkoteshez (ha pl az USA-ban Las Vegasba mennel, akkor valoszinuleg eleg lesz egy utlevel...)

2017. márc. 6. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!