Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Együtt élés szabályai?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Együtt élés szabályai?

Figyelt kérdés
Párommal egy év együttjárás után, össze költöztünk. Úgy veszem észre, hogy a házi munka távol áll tőle, semmit sem vesz észre, nem ágyaz be,nem mossa el a két edényt, semmit sem. Én még főiskolán tanulok, és kereskedelemben dolgozom, diákként. Tényleg minden az én dolgom lenne? Hogyan tudnám rávenni, hogy besegítsen? Nyilván nem várok el tőle nagyobb dolgokat, pl vasalás, inkább azt magam csinálom, de ő semmit sem csinál. Én 24 éves vagyok, ő 29, az ő munkaideje 8-16ig van, szellemi munkás. Szerintem nem gáz elvárnom egy férfitól a házi munkát. De szeretném még az elején tisztázni, hogy ő is ott él, és neki is kellene segíteni a lakásban. Finoman szeretném rávenni, erre várok ötleteket. Köszönöm
2017. jún. 21. 09:57
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne finoman vedd rá ez nem így működik. Egyértelműen és határozottan le kell fektetni, hogy kinek mi a dolga.

Ha nem hajlandó kivenni a részét, akkor pedig neked kell eldöntened, hogy leéled-e az életed a cselédjeként, vagy keresel egy normális pasit. Szerencsére vannak olyan férfiak, akiknek nem kérdés, hogy nem disznóólban élünk, illetve hogy nincsenek szolgák akik takarítanak és kiszolgálnak.

2017. jún. 21. 10:07
 2/9 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem lehet próbálkozni először mindenképp azt ajánlom, de ne legyél nagyon elkeseredve, amikor nem érsz vele célt, mert amikor felnőtt embernek nincsen ilyen minimális igénye a környezete rendben tartására (vagy ha anyuci ilyen jól a segge alá rakott mindent), akkor sajnos nem egy párkapcsolat fogja őt teljesen alapjaiban újra szocializálni.
2017. jún. 21. 10:30
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Házvezetőnő lettél!
2017. jún. 21. 10:39
 4/9 anonim ***** válasza:
78%
"Drágám, kérlek mosogass el!" Vagy "Szivem, légyszíves porszívózz fel!" Ne várd el egyetlen férfitól se, hogy kitalálja, meg célzásból, játszmábòl kitalálja, hogy mit szeretnél. Nem fogja érteni, mit akarsz. Ha segítség kell, kérj segítséget. Ez ennyire egyszerű. Az elején fárasztó folyton mondani, mit segítsen, de ha normális ember, akkor egy idő után belejön, és magától is látni fogja. Nagyon fontos, hogy köszönd meg, ha segít! Te is szívesebben állsz neki főzni, ha megdicséri a főztödet, igaz? Ha meg nem akar segíteni, mindent tőled vár el, akkor lapát.
2017. jún. 21. 10:39
 5/9 anonim ***** válasza:
78%
Finoman úgysem veszel rá egy olyan pasit aki magától nem segít be. Szépen minden nap írj egy kis listát hogy ezeket csinálja meg mire haza érsz mert ő is ott lakik és neki is dolga. Komolyan egy 29 évesnek ennyi felfogása nincs..
2017. jún. 21. 10:50
 6/9 anonim ***** válasza:
52%

Egy férfinak alap, hogy a hàz/ lakàs nem takarítja ki magàt és hogy egy olyan kapcsolatban ahol mindkét fél dolgozik, a hàzimunka is közös. Legalàbbis alapnak kellene lennie, hogy nem a pàrjàt nézi hàzicselédnek....Nem értem mit csinàltatok egy évig?Ennyire nem ismerted meg, hogy ezzel a dologgal csak most szembesültél? Komoly kapcsolat lehet....

Ne jàtszmàzz ne célozgass, hanem felnőtt emberek módjàra üljetek le és beszéljétek meg ki mit csinàljon.

Ha nem hajlandó semmire, mondvàn a nő dolga az ilyesmi, akkor én a helyedben még most leszögezném, hogy ha ezen a hozzààllàson nem vàltoztat, akkor nincs màs vàlasztàsom mint kilépni a kapcsolatból. Én legalàbbis nem lennék egy férfinak sem a cselédje munka mellett. Sajnos kifogtàl egy lusta disznót, és ha ezt nem tisztàzod most, nem fojtod el csíràjàban ezt a hozzààllàst, ràhagyod, akkor soha a büdös életben nem fogja összeszedni magàt. Nem tisztel, nem tart egyenrangú partnernek.

2017. jún. 21. 10:56
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ne így állj hozzá, hogy BESEGÍTSEN, mert nem a te feladatod a háztartás vezetése, amiben ő csak segítsen, hanem KETTŐTÖK FELADATA, mindketten ott éltek, mindketten dolgoztok, te tanulsz is mellette.

Le kell ülni, és beszélni vele határozottan, kertelés nélkül. "Szivem, úgy vettem észre, hogy nem nagyon veszed ki a részed a házimunkából. Szeretném, ha ez másképp lenne, mert te is ugyanúgy itt élsz, koszolsz, eszel, stb, a te feladatod is rendben tartani az otthonunkat" és aztán felosztani a házimunkát. Pl ha ő utál mosogatni, akkor te elmosogatsz, de akkor mindig ő töröljön port, ha te azt nem szereted, stb.

2017. jún. 21. 12:44
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Vegyétek figyelembe, hogy közös az életteretek, ketten feleltek annak állapotáért. Vegyétek figyelembe, kinek mi a fontos. példa neked az a fontos, hogy ne legyen koszos tányér, a párodnak meg az, hogy legyen mindig tiszta tányér amiből enni lehet és kaja, akkor ő koszoljon (főzzön), te meg mosogass el. Ha neked jó, ha havonta van por törölve, de neki heti 1 az igénye, mert allergiás akkor töröljön hetente port. stb. Amit észrevesztek és zavar, azt meg meg kell csinálni, nem azért hogy lehessen mártírkodni a másiknak vagy dicséretet kapni érte, hanem mert ott éltek.

30/f

2017. jún. 21. 14:41
 9/9 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=SqQgDwA0BNU

Sose értettem miért nem lehet megbeszélni egy kapcsolatban a dolgokat. Ha szeretnéd, hogy mosogasson, mondd meg neki, hogy "szeretném, hogy mosogass". Ha szeretnéd, hogy takarítson, mondd neki, hogy "szeretném, hogy takaríts". Aztán erre majd mond ő is valamit, vagy azt, hogy oké, és akkor minden szép és jó, vagy azt, hogy nem, az a te feladatod, és akkor eldöntöd, hogy így is szeretnél-e vele élni. Az élet amúgy is elég gonosz és kegyetlen, kár tovább bonyolítani azzal, hogy nem beszéled meg a dolgokat, hanem utalgatsz, és ha a másik nem jön rá, hogy mit szeretnél (miért jönne, nem mondtad meg neki), tovább őrlöd magad, és ezzel őt is. Beszélni kell, nem finoman rávenni...

2017. jún. 21. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!