Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem életbiztosítása engem illet majd?
Vicces, hogy lepontoztak, pedig így van.
Az életbiztosítás az egyetlen dolog, ami nem része a hagyatéknak, amennyiben van megjelölve kedvezményezett.
6-os voltam.
Sosem értettem, hogy mi értelem egy életbiztosításnak. Ha meghalok, úgysem tudom hasznát venni. Fordítva lenne értelme, de halálbiztosítást nem lehet kötni, pedig nekem olyan kellene, hogy ha túlélem, akkor kapok egy kalap pénzt.
Ettől függetlenül rohadtul gusztustalannak tartom az állítólagosan szeretett férj/feleség életbiztosításáról érdeklődni, mert ez azt sugallja, hogy nekem sokkal fontosabb a haláláért kapott pénz, mint hogy velem lehessen.
10-es:
Akkor van értelme pl., ha mondjuk te vagy a családfenntartó (te viszed haza a több pénzt) és a halálod után az asszony egy fizetésből nem tudja (azon az életszínvonalon) eltartani a gyerekeket és te nem szeretnéd, hogy rosszabb körülmények között éljenek; vagy ha a ház hitelre van és annak a törlesztőjét nem tudná egyedül fizetni, emiatt elárvereznéd az otthonukat.
Egyébként van olyan biztosítás, amit te mondasz, ezek az ún. elérési életbiztosítások, ill. a legtöbb életbiztosítás olyan, hogy lejáratkor megkapod az addig összegyűjtött pénzt, ha nem haltál meg.
"Az életbiztosítás az egyetlen dolog, ami nem része a hagyatéknak, amennyiben van megjelölve kedvezményezett."
Lakossági folyószámlára is lehet elhalálozási rendelkezést írni, és akkor az sem képezni a hagyaték részét.
Hiaba mondod kedves valaszolo, hogy neked az exedet csak ez erdekelte, de kepzeld el en mindent tudok a paromrol, ezt is ő osztotta meg velem higy mennyi az annyi. Nekem nem kene a penze, hiszen normalisan elunk, azt a penzt tenylegesen csak ra fprditanam, hogy melto nyughelye legyen annak akit a vilagon mindennel jobban szerettem.
Koszonom a valaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!