Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek kinek van igaza, kit illet a pénz?
Anyuka és apuka nem házasok, viszont van egy 1 éves gyerekük. Nem közös kasszán vannak, külön számlájuk van. Mivel az apának magasabb jóval a bruttója mint anyának, ezért az anya felvetette, hogy átadja a GYED-et az apukának, hogy többet kapjanak.
Apukának csak a nevét kéne adnia, az anyuka úgymond csak megkérte, hogy adja ehhez a nevét, hogy több pénz jusson a házhoz, meg hogy akkor ehhez a pénzhez nyúlnak ha kell vmi a gyereknek.
Az anya úgy szeretné, hogy az ő számlájára menjen továbbra is a GYED, az édesapa viszont veszekedni kezdett vele, hogy majd az ő számlájára menjen csak.
Én egy közös barátjuk vagyok, ezen vitáznak 2 napja, hogy kinek a számlájára menjen a pénz..Kikérték a véleményem, hogy én mit gondolok, de én kíváncsi vagyok kívülállók véleményére.
Nekem az is fura hogy külön kasszán vannak.
de nem mind eggy hogy melyik számlára megy? Leveszi apuka és oda adja anyukának. Ennyi az egész.
Ennyi infó alapján egyértelműen az apa számlájára, nem is kérdés.
Ha külön is élnének, és az anya nevelné a gyereket, akkor az anya számlájára.
De ha együtt élnek, és közösen nevelik a gyereket, akkor nem is értem a logikáját, hogy milyen alapon akarja az anya, hogy az ő számlájára menjen, a pénz?!
Onnantól kezdve, hogy az apa fizetése alapján van elszámolva, mi köze van hozzá az anyához?
(Ja, és nem "átadta" a gyest, hanem közösen megegyeztek, választottak, hogy az apa kapja.)
Elég érdekes házasság lehet....
Szerintem mindegy kinek a számlájára érkezik a pénz, ha azt meg a gyerekere költik, amúgy.
" érdekes házasság lehet"
Az az érdekes, hogy azzal kezdte, hogy NEM házasok.
Mi is házasok vagyunk, és nem vagyunk közös kasszán. Azaz minden hónapban beadunk x Ft-ot rezsire, közösktg.-re, nyaralásra, megtakarításra (ha bármi elromlana stb.) és a többivel mindenki el van belátása szerint.
Egyébként az anya számlájára kellene, hogy menjen nem is értem a pasit mit szórakozik.
#9-es!
Indokot is tudsz mondani, ami alapján megilletné az anyát a pénz?
Milyen alapon van hozzá köze????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!