Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítás esetén kit illet az eljegyzési gyűrű?
Ha nagy értékű gyémánt jeggyűrűről van szó, és a szakítás oka, hogy a vőlegény ok nélkül minősíthetetlenül bánt a menyasszonyával (bántalmazta, bezárta, megütötte).
Jogos ilyenkor visszaadni a gyűrűt, vagy az már a lányé?
Én nőként biztos nem tartanám meg. Emléknek? Minek? Nem akarnék arra emlékezni, aki bántalmazott...
Jogos kárpótlásként az elszenvedett sérelmekért? Ugyan...ne legyünk ennyire haszonra menők! A sérelmeket nem lehet anyagi javakra váltani. Büszkeség? Igen!
Az ember lányának legyen tartása!
Ha te vagy a lány, és rosszak az emlékeid, add vissza... engem nem érdekelne az értéke, nem akarnám megtartani...
Ha te vagy a fiú, szerintem nem szép dolog visszakövetelni egy ajándékot...
Nekem ez a véleményem.
De ez nem ajándék te okos, ezt azért kapta és fogadta el hogy igy jelezzék a világnak az összetartozásukat. Ennek a felbontása pont igy zajlik visszafelé, visszaadja a gyűrűt.
Ez nem egy szülinapra vett gyűrű.
Kísérő gyűrű, eljegyzési gyűrű marad az ajándékozottnál. A karikagyűrűket szokták visszaadni, vagy beolvasztatni válás után.
Ha számodra megnyugtató a gyűrű visszaadása, akkor zárd le ezzel a kapcsolatotokat!
Ha bántalmazott, és bezárt téged akkor lehet hogy az is megnyugtatna ha személyesen vagy videoüzenetben az eljegyzési gyűrűjét bedobod egy tóba, folyóba. Dunába, Balatonba.....
De nem ajándékba te okos.
Ilyen alapon mikor megkéri a lány válasza az hogy nem akkor is átveszi a gyűrűt? Mert te ezt állítod.
Nőknek van egy fura gondolatviláguk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!