Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szakítás esetén kit illet az eljegyzési gyűrű?
Ha nagy értékű gyémánt jeggyűrűről van szó, és a szakítás oka, hogy a vőlegény ok nélkül minősíthetetlenül bánt a menyasszonyával (bántalmazta, bezárta, megütötte).
Jogos ilyenkor visszaadni a gyűrűt, vagy az már a lányé?
Én visszaadnám a gyűrűt, de úgy gondolom, hogy ebben nincs olyan, hogy kit illet meg. Igazából egyiket sem, mert egyik sem érdemes arra a gyűrűre. Egy ajándék, amit a nő kapott, ajándékot pedig nagyon kicsinyes visszakövetelni. Ugyanakkor mivel ez az összetartozásunkat jelképezte, és ez már nincs így, én biztos visszaadnám, ha kéri, ha nem.
Ez szerintem egy kimondhatatlan dolog. A lánynak illik visszaadni, de a fiúnak nem illik visszakövetelni.
Ha a lány visszaadja, a srác megkapja, akkor mindenki boldog. Egyéb esetben pedig valamelyik fél végtelenül kicsinyes és haszonhajhász. Vagy aki nem akarja visszaadni, vagy amelyik követeli.
Én a Dunába dobtam az eljegyzési gyűrűmet amit extől kaptam. Értéktelen bizsu volt. Az amit szintén tőle kaptam, de arany volt, eladtam:)
Ok: nem akartam se energiát, se pénzt, se időt pocsékolni arra, hogy visszaadjam, mivel a vonatjegy nem ingyen volt... Másrészt meg az az ember aki bántott, nem érdemel semmit. (engem is bántott az exem)
Ajándéknak tekinteném a gyűrűt, és eladnám. A pénzből a hobbimra költenék, és nem lenne lelkiismeret furdalásom.
Nem tudom. Nekem lehet nem jutna eszembe visszaadni, hiszen menekülnék a baromtól, de ha miután párszor jól megvert még kopogtatna az ajtómon, hogy kéri vissza, lehet rektálisan kapná meg, aztán majd az urológusa kibányássza neki.
A vita meg felesleges. Nem szép dolog visszakérni, aki visszakéri az meg vigye. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!