Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Miért érzem ezt egy megcsalásn...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért érzem ezt egy megcsalásnál is megbocsáthatatlanabbnak?

Figyelt kérdés
A férjemmel nehezen indult a házasságunk, rengeteg párkapcsolati problémával (elején csajozott pl, vagy ellenem hangolta a környezetét, mások előtt megalázó beszólás és kismillió). Inkább fel se sorolom. Úgy ahogy, sírva szenvedve próbálom elfelejteni. Mondanom sem kell, hogy az összes munka a nyakamba szakad, nem jeleskedik se a gyereknevelésbe, se a házimunkába, csak mások előtt.Első terhességemnél beiratkoztam egy nehéz egyetemre, 6 éve járom a 3,5 éves sulit, közbe másodiik gyerek is megszületett. Alig győztem, rengeteget éjszakáztam és mondtam le a gyerekkel töltött minőségi időről, mert ugye vigyáztam rá, de nem tudtam vele jtszani. A 3. évtől kezdve idegileg kezdtem tönkremenni a párkapcsolati problémákba és a férjem lustaságába, de úgy, hogy egy hónapból 3 hetet szinte már ágyban töltöttem fullasztó köhögésekkel, lázakkal, nem alvással. Több se kellett a férjemnek, nincs rend, nincsenek nevelve agyerekek, neki kell bepakolni a mosogatót stb. Ha megkértem valamire veszekedést provokál, belerug a földön heverő cuccba, ahelyett hogy odébb tenni és közben engem szapul milyen igénytelen és semmirekellő vgayok. Hiába magyaráztam el neki, hogy ha nem beteg vagyok, akkor tanulok vagy a gyereket gondozom, mindent kétségbe von, nem hsizi el, meg nem igaz hogy ezt vagy azt nem tudom megcsinálni, mert ő tudja mennyi idő az. Pedig nem volt kinyalva a segge, a suli miatt sokat próbálkoztam bevonni őt, természetesen mindig veszekedett közbe, de amikor ő csinálja ugyanazt a munkát mint én, akkor már nehéz, ha én, akkor csak szinlelek és lustálkodok. Megszámolni se tudom, hány sírós, beteg, lázas éjszakám volt. Volt hogy egy évben 15 antibiotikumot írt fel a doki, mert nem jöttem ki belőle.Fizikailag tönkrementem és sose tudtam kialudni, kipihenni a betegséget, mert a férjem sose vette magétól át a gyereket. Ugyanez volt a sulival is, aze lején, míg viszonylag egészséges voltam, jobban ment az éjszakázás, az utóbbi 2 évben, már minden vizsgán lázasan kellett tanulnom, lázasan kellett vizsgáznom. a suli amúgy olyan hírbe van hogy nagyon nehéz és sok öngyilkos volt már ott. én nem találom nehéznek a tanyanyagot, csak az időt nem tudtam megtalálni rá, hogy tanuljak. A lényeg, hogy már csak 4 tárgyam van hátra és 54 baromi nehé vizsgán túlvagyok, amin mások sorra buknak. Mégis ez a hátralévő tárgy is buktatós és amúgy nem lenne nehéz, de irdatléan sok időt igényel. És többedszerre se tudtam megcsinálni, és most ott vagyok, hogy vége a sulinak. 6 év, 6 elveszett év a gyerekeimtől, 6 év bűntudat miattuk, 6 év szenvedés a vizsgákon, több mint 3 millió ft, az összes gyedem, összes karácsonyom, ünnepem, szabadidőm oda. És úgy érzem ha a férjem segít, támogat, átveszi a gyerekeket esténként, játszik velük, elviszi játszóházba, segít a házimunkában, zokszó nélkül, nem csak hébe hóba könyörgésre veszekedve, és nem baszogatva hogy mi ez a disznóól otthon, akkor meg tudtam volna csinálni a sulit. Mondhatnám, hogy biztos csak rá akarom kenni, hogy nem sikerül a vizsga, de mégis visszagondolva, nem tudok olyan időt, amibe besuvaszhattam volna a felkészülést. Úgy érze ezt a besuvasztást is csak a férjem segítségével tudtam volna megoldani. De még a vizsganapokat is baromi nehéz volt megoldani, mert ő mindig inkább le akart lépni, hogy ne kellejen a gyerekre vigyázni, áá nem is sorolom. Én úgy érzem, hogy miatta nem tudtam megcsinálni a sulit és vezsítettem el oly sok mindent a 6 év alatt, időt agyerekeimmel, az összes gyedem, ünnepem. És ezt nem tudom feldolgozni...úgy érzem meggyűlöltem őt. és ezt nem tudom megbocsátani neki.
2016. dec. 27. 21:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
59%
Akik a kérdezőt hibáztatják, csak azért teszik, mert nem tudják, mit jelent együtt élni a nárcisztikus személlyel. Az én életem valami oknál fogva úgy alakult, hogy egynél több ilyennel is családi kapcsolatba kerültem, és bizony mondom néktek, nem kis meló kikecmeregni a bűvkörükből. Az áldozathibáztatással nem fogtok elérni semmit, csak a kérdezőt taszajtjátok még mélyebbre.
2016. dec. 28. 13:55
 12/20 anonim ***** válasza:
79%

nem ez volt a célja szerintem senkinek, eleinte pusztán érdeklődtünk.

hogy miért ment hozzá, ha alapból egy rosszindulatú, gonosz ember volt.

de erre nem kaptunk választ, pedig többen megkérdeztük.

az pedig nagyon nem mindegy, hogy az ember családjában van ilyen személy, vagy az ember maga választja társnak egy életre.

úgy gondolom, felnőtt ember felelősségteljesen dönt, vagy ha valami később derül ki, akkor annak megfelelően dönt.

ha még volt az elején rózsaszín köd, meg lehet érteni.

de ha kiderült, milyen aljas, nem segít, semmit sem nyújt csak mindent elvár, akkor nem kell gyereket szülni, hanem van esély új életet kezdeni.

de becsúszik, vagy azt reméli, majd a babától megváltozik. nem ő az első.

de az illető nem változott meg, csak rosszabb lett a helyzet, akkor miért kell a másodikat is bevállalni?

egy gyerekes egyedülálló anyukaként még lett volna esélye normális párt találni.

millió ilyen van.

én inkább azt érzem, hogy ő szereti ezt az áldozatszerepet, valahogy élvezi a szenvedést, mazochista.

ha nem így akarta volna, ezernyi lehetősége lett volna tenni ellene.

most kiborult, kibukott, leírta a történetét.

javasoltuk neki a megoldást, és mi a reakció?

már ne haragudj, de nem az, hogy megfontolja, vagy megoldást keres, albérletet, vagy beszél a szüleivel...nem. neki ÉVEK kellenek, hogy helyrejöjjön, ami alatt még depressziósabb lesz. javulni ezután már nem fog semmi, de még sokkal rosszabb lehet.

a gyerekek elkezdenek nőni, iskolába kerülnek, majd kamaszok lesznek. még inkább kötődni fognak az apjukhoz. vagy ők maguk is szenvedni fognak, mert a szülők boldogtalansága átragad rájuk.

tudod, mit tudok még elképzelni?

hogy hamarosan jön a 3. gyerek.

hátha az helyrehozza a dolgokat...

nem, nem és nem. nem értem.

miért jó ez?

ha szenved, nem jó neki, nem boldog, miért akar még éveken át boldogtalan lenni önszántából?

2016. dec. 28. 17:42
 13/20 anonim ***** válasza:
65%

Ez egyértelmű volt eddig is, hogy áldozat beállítottságú, mivel egy nárcisztikussal hosszú távon (!) csak egy ilyen személy tud megmaradni...

Én is ismerek nárcisztikust, szóval tudom miről beszélek én is. Jól tudod akkor te is, hogy egy nárcisztikus CSAK AZ ELEJÉN annyira elbűvölő hogy eldobod az agyad és elvarázsol. Aztán szép lassan kimutatja a valódi énét, ami azt jelenti, hogy nem lehet egészséges kapcsolatban lenni velük, mert számára csak saját maga a fontos, te és mindenki más csak másodlagos, viták, önzés, féltékenykedés, mások lenne hangolás stbstb-ből áll minden, többnyire róla szól a kapcsolat. Ez van. Túlzott lelki támogatást ne is várj.

Ja, és nem fog megváltozni. Ez kemény személyiség-zavar.

Szóval senki nem támadásból írta amit írt, nem bántásból, de felnőtt emberek vagyunk, felelősek a saját életünkért, döntéseinkért. Igen, azért is, hogy kihez megyünk hozzá, kinek szülünk gyereket. Ugyanis választhatsz rosszul, de ott tudod hagyni, ha neked nem jó. Ez is egy döntés.

És fölösleges évekért a másik embert okolni, ugyanis TE is hoztál egy döntést, nem is egyszer az évek alatt.

Most is csak ara utalt a kérdező, hogy évek után lehet, hogy lép. De lehet, hogy "ellesznek mint család."

Szóval érted, mire akarok kilyukadni..

2016. dec. 28. 18:49
 14/20 anonim ***** válasza:
69%
Tudod, hogy egyedül ki tehet a sorsodról??? Te magad. Nézzél szépen tükörbe és köszönd meg magadnak. Valaki pisztolyt tartott a fejedhez, hogy összejöjj majd házasodj egy ilyen emberrel? És arra ki kényszerített, hogy gyerekeket szülj neki? Te magad cseszted el az életed. Próbálj meg változtatni rajta.
2016. dec. 28. 21:24
 15/20 anonim ***** válasza:
66%
11# megbocsáss, de szerinted mégis ki a hibás szerinted? Ha nem nyitja fel senki a kérdező szemét akkor még képes lesz azt hinni, hogy ő semmiről sem tehet, holott ő kavarta magának sajnos ezt a szart. Akár tetszik akár nem. Nem a férje változott meg egyik napról a másikra, mindig is ilyen volt, a kérdezőnek be kéne látni, hogy rajta kívül ezen senki nem tud változtatni, és tök felesleges az elveszett évekért okolnia a férjét mikor ő tehet róla. Most nem rinyálni kell, hanem talpra állni és a gyerekivel foglalkozni, mert eddig semmit nem tett értük csak annyit hogy rossz apát választott.
2016. dec. 28. 21:29
 16/20 anonim ***** válasza:
61%

Ha ez a kérdés ilyen rohadt egyszerű lenne, mint ahogy ti felvázoltátok, nem lenne könyvtárnyi irodalma a nárcisztikus személyiségzavarnak és az érzelmi bántalmazásnak. Egy bántalmazó kapcsolatból korántsem olyan könnyű kilépni, mint amilyennek azt a külvilág hiszi.

Igen, a kérdezőnek nem kellett volna hozzámennie egy ilyen alakhoz. Igen, a kérdezőnek nem kellet volna gyereket szülni egy ilyen alaknak. De mégis, mit gondoltok, az ilyen és ehhez hasonló szemrehányással kin segítetek? Legfeljebb magatokon, hogy a hétköznapi frusztrációtokat végre kiélhettétek valakin.

Igen, egy bántalmazó kapcsolatból ki kell lépni. De az embernek nem mindig van hátországa, nem mindig van hova menni. Annyira egyszerű a biztonságos burokból szidni a másikat, hogy miért nem szedi össze magát, miért nem volt helyén az esze még az elején. Csak éppen ezeknek a „bölcsességeknek” akkor, amikor már valaki a padlón van, a világon semmi haszna. Egy bántalmazott embernek pont arra nincs szüksége, hogy még néhányan rúgjanak rajta egyet.

A kérdezőhöz hasonló áldozatot hibáztatni meg kb. annyira okos dolog, mint a legyet, aki a pók hálójába került. Hát hiszen látta, hogy ott van, nem?

2016. dec. 28. 22:05
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok.A 13-as vålaszolô tökėletesen lwfestette a nårcisztikus embert.Annyit hozzåtennėk, hogy valôban az elejėn lehengerlő, a kėsőbbiekben viszont ha låtja, råėbredtėl milyen önző, hazug emberrel ėlsz, kėpes ėrzelmileg zsarolni, manipulål ,īgėrget.Erős akarat kell, hogy ebből ki tudj szållni.

Ha kiszålltål, akkor is erősnek kell lenned.Ėn szigorûan a gyerekről kommunikålok vele.Prôbålt költözės urån is manipulålni.

Ha bårmit el akarsz nåla ėrni, ûgy ållītsd be, hogy neki ezėrt meg azėrt lenne jô.Hiånyzik belőlük az empåtia, csak az szåmīt, neki mi jô.

2016. dec. 29. 00:01
 18/20 anonim ***** válasza:
63%

A sajat sorsod miatt soha mast ne hibaztas

Gyerek mellett tanulni nem konnyu nem valo mindenkinek.

Megprobaltad nem ment ennyi.

A ferjed te valasztottad.

2016. dec. 29. 10:19
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Akkor szerintetek mégis mit kéne válaszolni? Azt, hogy igen a férje egy szemét, semmirekellő p.öcs? Igen így van, de a saját hülyesége miatt nem okolhatja őt. Hisz világosan leírta, hogy kezdetektől egy szemét alak volt. Az segít, ha azt írjuk, hogy a kérdező nem hibás, csak a körülmények és a férje áldozata? Mindig lesz kit okolni, bárkit. Ahelyett, hogy magába nézne és belátná, hogy ezt elbaszta, aztán összeszedné magát és nem esne még egyszer ilyen hibába. Engem ez az egy bosszant ebben az egészben.
2016. dec. 29. 13:07
 20/20 anonim ***** válasza:

Nem igazán tudom mit vártál, mármint milyen válaszokat, de én őszinte leszek, amivel nem bántani akarlak, egyszerűen csak az igazat írom le.

1. Tudtad, hogy kivel vagy együtt. Azt megértem, ha a kapcsolatotok alatt csak idővel derült ki, hogy milyen ember a férjed. De mi bánatos francért kellett hozzámenni? Hogy jutottatok el a házasságig így? Mert őszintén kétlem, hogy rögtön házassággal kezdtetek, és nem randizással, együtt járással, ami alatt azért megismerik egymást a párok.

2. Aztán, ha már hozzámentél, de tanulni akartál miért szültél gyereket? Nyilvánvaló volt, hogy gyerek mellett, és a férjedet ismerve nehéz dolgod lesz. Aztán miért szültél még egy gyereket egy ilyen házasságba, ilyen pasinak, tanulás mellett? Azt hitted 2 gyerekkel könnyebb lesz mint 1 esetében?

Az a probléma, hogy nem látod be, te vagy az aki hibát hibára halmozott, és nem a férjedet kellene gyűlölnöd, hanem beismerni, hogy te döntöttél az életedről folyamatosan rosszul. Kezdve azzal, hogy hozzámentél olyan emberhez akihez nem kellett volna, majd 2 gyereket is szültél, csak hogy még nehezebb helyzetbe hozd magad, és így kifogásod is lett, miért nem végezted el az iskolát.

A saját döntéseidért te vagy a felelős, ne mást hibáztass!

És ezek után még mindig nincs vége. Most is mit írsz? Hogy majd pár év múlva lelépsz. Addigra mégjobban tönkremész, és talán már a gyerekeid is sorra kerülnek... Klassz terv!

2017. jan. 3. 02:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!